Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Έρχεται με "κατανόηση" η Μέρκελ αλλά θα ζητήσει τα μέτρα


«Εποικοδομητικές» συνομιλίες και σε φιλικό κλίμα περιμένει την Τρίτη η καγκελάριος της Γερμανίας 'Αγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με δήλωσή της κατά την αποψινή συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοβουλευτικών Ομάδων των Χριστιανοδημοκρατών και των Χριστιανοκοινωνιστών στην Βόννη

Γνωρίζω ότι η Ελλάδα δεν διανύει αυτή τη στιγμή μια εύκολη περίοδο», τόνισε η κ. Μέρκελ, αλλά διευκρίνισε ότι είναι επίσης σημαντικό η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωζώνη να παραμείνουν ή να γίνουν ανταγωνιστικές» και πρόσθεσε ότι σε αυτό το πνεύμα θα διεξαχθούν και οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

«Η καλή οικονομική διαχείριση και η αλληλεγγύη είναι ο καλύτερος συνδυασμός», είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος και επανέλαβε ότι πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί, ενώ επισήμανε ότι αντικείμενο των συνομιλιών θα είναι οι υποχρεώσεις της Αθήνας, αλλά και η πρόοδος που έχει ήδη σημειωθεί.

Το αεροσκάφος που θα μεταφέρει την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ αναμένεται να προσγειωθεί αύριο στις 13.30 στην Αθήνα.Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποδεχθεί την καγκελάριο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη τελετή υποδοχής. Στη συνέχεια, ο κ. Σαμαράς και η κ. Μέρκελ θα μεταβούν στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα πραγματοποιηθεί η επίσημη συνάντηση.

Στις 16:45 η Γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ στη συνέχεια, συνοδευόμενη από τον Αντώνη Σαμαρά, θα μεταβεί στο Ξενοδοχείο Χίλτον, όπου θα παραστεί σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.ΠΗΓΗ: www.newsit.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια: