Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΦΩΚΙΔΑΣ : «Τα ΕΛ.ΤΑ είναι περιουσία του λαού. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίησή τους»

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ ΙΤΕΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ στις 11,00 πμ





ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ

        ΝΟΜΟΥ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                                     24 / 15 / 2021


Τα ΕΛ.ΤΑ είναι περιουσία του λαού. ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίησή τους.


   Συνάδελφοι,

    Τα ΕΛ.ΤΑ. είναι δημόσια επιχείρηση κοινής ωφέλειας που δημιουργήθηκε με χρήματα του ελλ. λαού και ως εκ τούτου πρέπει να παραμείνει ως τέτοια και όχι να ξεπουληθεί για πενταροδεκάρες (όπως τα επικουρικά μας ταμεία, ο ΟΤΕ, η μαρίνα της Ιτέας, οι εθνικές οδοί κλπ).

    Η επιτηδευμένη συνεχής απαξίωση των κερδοφόρων ΕΛΤΑ διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια, είχε σαν αποτέλεσμα τη συνεχή υποβάθμιση των υπηρεσιών με σκοπό να προκαλέσουν την αγανάκτηση των πολιτών ώστε να περάσουν ανώδυνα το ξεπούλημα τους

    Οι μεγάλες εταιρείες Κούριερ βλέποντας πλέον ότι άνοιξε ο δρόμος για ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία (εξ αιτίας και της πανδημίας που πολλαπλασίασε τις ηλεκτρονικές αγορές) δεν θέλουν τα ΕΛΤΑ ως ανταγωνιστή τους επιζητώντας είτε τη διάλυσή του είτε την εξαγορά του και η κυβέρνηση της ΝΔ παίρνοντας τη σκυτάλη από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ένταξε τα ΕΛΤΑ στο «Υπερταμείο», προχωρά σήμερα στην απόλυση επιπλέον 2.000 εργαζομένων και στο κλείσιμο 215 καταστημάτων ανά την Ελλάδα, μειώνοντας έτσι τις υπηρεσίες για γράμματα και δέματα και αυξάνοντας το κόστος τους για τον λαό.

    Ήδη πολλοί μας συνάδελφοι, ειδικά στο υποκατάστημα Ιτέας, δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, τόσο με τις συντάξεις τους όσο και με τις άλλες συναλλαγές τους ενώ οι υποχρεώσεις τρέχουν και βέβαιο είναι ότι θα μπούνε πολλοί σε διαδικασία «κοκκινίσματος» από τράπεζες ή από οργανισμούς και υπηρεσίες μιας και δεν μπορούν να έχουν γνώση ακριβώς αυτών τους των υποχρεώσεων!

   Για όλους τους παραπάνω λόγους η Ένωσή μας πραγματοποιεί


ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ – ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΤΑ ΙΤΕΑΣ

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΙΟΥ στις 11,00 πμ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Συγνώμη για την αφέλειά μου .
Δεν μπορεί να ενισχυθεί από άτομο/α το γραφείο των ΕΛ.ΤΑ Ιτέας με απόσπαση από Άμφισσα (13km) ;
Τουλάχιστον για κάποιες ημέρες να αποσυμφορεθεί η αποθήκη ;

Η ιδιωτικοποίηση μπορεί να γίνει πιο ομαλά , χωρίς να ξεφτιλισθεί τελείως η προσωπικότητα των υπαλλήλων που υπηρετούν και δεν φταίνε σε τίποτε.

Ανώνυμος είπε...

Πότε ήταν κερδοφόρα τα ΕΛΤΑ;
Στείλτε κανέναν να βοήθησει στα ΕΛΤΑ Ιτέας γιατί δεν προλαβαίνουν να κάνουν διάλειμμα και καπνίζουν μέσα στο κτίριο.