Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ιταλία: Τουλάχιστον 13 νεκροί από πτώση καμπίνας τελεφερίκ κοντά στη λίμνη Ματζιόρε

 



Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πτώση καμπίνας τελεφερίκ, σε μικρή απόσταση από την λίμνη Ματζιόρε, στην βορειοδυτική Ιταλία, σύμφωνα με την ιταλική δημόσια τηλεόραση και το κρατικό πρακτορείο ANSA.

Μεταξύ των τραυματιών είναι και δύο παιδιά, ηλικίας πέντε και εννέα ετών, των οποίων η κατάσταση αναφέρεται ως σοβαρή, σύμφωνα με τη RAI. Έχουν ήδη μεταφερθεί με ελικόπτερο σε νοσοκομείο του Τορίνο.

Λίγο πριν από την 1 το μεσημέρι τοπική ώρα, ξαφνικά, το ατσάλινο νήμα του τελεφερίκ φέρεται να έσπασε και η καμπίνα έπεσε στο κενό.

Η καμπίνα, όπως έκαναν γνωστό οι πυροσβέστες, έπεσε σε δασώδη περιοχή, κάτι που δυσχεραίνει τις προσπάθειες των πυροσβεστών και της Πολιτικής Προστασίας.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι συλλυπήθηκε τις οικογένειες των θυμάτων και παρακολουθεί διαρκώς τις επιχειρήσεις για εντοπισμό άλλων επιζώντων.

Λόγω των καλών καιρικών συνθηκών στην περιοχή αυτή του Πεδεμόντιου που ονομάζεται Στρέζα και είναι σε υψόμετρο 1.400 μέτρων βρίσκονται αρκετοί τουρίστες και το συγκεκριμένο τελεφερίκ μόλις είχε ξαναρχίσει να λειτουργεί.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: