Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ Βοιωτίας κος Γ. Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτημα στην κυβέρνηση σχετικά με την περιβαλλοντική προστασία και τουριστική αξιοποίηση των βόρειων ακτών του Κορινθιακού κόλπου-Τι απαντά η κυβέρνηση


Γεώργιος Β. Μουλκιώτης
Βουλευτής Βοιωτίας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019



ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΣΕ ΒΟΙΩΤΙΑ ΚΑΙ ΦΩΚΙΔΑ



O βουλευτής Βοιωτίας, κ. Γιώργος Μουλκιώτης κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Εσωτερικών και Τουρισμού, σχετικά με την σπουδαιότητα υλοποίησης δράσεων για την περιβαλλοντική προστασία με παραγωγικό τρόπο, μέσω εναλλακτικών παραγωγικών δραστηριοτήτων, που μπορεί να προσφέρουν νέες προοπτικές στην ανάπτυξη του Κορινθιακού σε Βοιωτία και Φωκίδα.

Με την ερώτηση του, ο βουλευτής τονίζει ότι η διαφαινόμενη υστέρηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στον σχεδιασμό και στα βήματα που απαιτούνται, για την περιβαλλοντική προστασία του Κορινθιακού και την δημιουργία τουριστικών επενδύσεων, επιβάλλει την ενίσχυση των συνεργασιών όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Κατόπιν αυτών, ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς ποιά είναι η χαρτογράφηση που υπάρχει για την κατάσταση λειτουργίας αλλά και την έλλειψη υποδομών για βιολογικούς καθαρισμούς κατά μήκος του Κορινθιακού σε Βοιωτία και Φωκίδα και με ποιά μέτρα, προσκλήσεις, προγράμματα θα καλυφθούν τα επόμενα χρόνια τα προβλήματα που υπάρχουν με αυτούς. Επιπλέον, εάν σκοπεύουν να προχωρήσουν στην ενίσχυση συνεργασιών μεταξύ κεντρικής εξουσίας και Δήμων, Περιφερειακών Ενοτήτων και Περιφερειών, ώστε να επιτευχθούν οι απαιτούμενες συνέργειες για τη χάραξη ενός συστήματος συνεχούς παρακολούθησης από χημικούς μηχανικούς, αλλά και να λάβουν μέτρα σε επίπεδο ελέγχων και σχεδιασμού προγ​ραμμάτων με στόχο την «επιβολή» ορθής περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των επιχειρήσεων. Τέλος, εάν υπάρχει σχεδιασμός για την ενίσχυση τουριστικών επενδύσεων στην περιοχή του


Από το Πολιτικό Γραφείο


Επισυνάπτεται το πλήρες κείμενο της ερώτησης.

Επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών στο Μέσο Κοινοβουλευτικού ελέγχου Ερωτήσεις / 2655 - Περιβαλλοντική προστασία Κορινθιακού και τουριστικές επενδύσεις σε Βοιωτία και Φωκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: