Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΣΤΗ ΦΩΚΙΔΑ;


ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΡΕ… ΤΙ ΣΑΣ ΖΗΤΑΝΕ;

Όλοι στην Ελλάδα και περισσότερο στην Άμφισσα, στην Ιτέα, στο Νομό Φωκίδας, είμαστε λέει αδιάβαστοι.
Και όσοι διαβάζουν, δεν καταλαβαίνουν τι διαβάζουν. 

Τάδε Έφη Ζαρατούστρα

Αδιάβαστοι οι μαθητές στην Δεσφίνα και στο Λιδορίκι που φτάνει Φλεβάρης μήνας και ακόμη περιμένουν καθηγητές για να πάνε διαβασμένοι να δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις.
Αδιάβαστοι και οι εργαζόμενοι στο ΚΕΦΙΑΠ.
Γιαυτό και δεν έχουν ακόμη ανανεώσει τις συμβάσεις ώστε να εξακολουθήσει να λειτουργεί…
Αδιάβαστοι και στο νοσοκομείο γιαυτό παραιτούνται οι γιατροί θυμίζοντας την περίοδο 2011-2014. Όσο για τις εφτά θέσεις μόνιμων γιατρών που έγιναν μια, ήταν και αυτές αδιάβαστες….
Τελευταία αδιάβαστοι μένουν και όσοι θα ερχόντουσαν στα πανεπιστημιακά τμήματα του γεωπονικού στην Άμφισσα.
Έλα μου ντε.
Αυτούς όμως τους προφτάσαμε.
Για να μην μένουν αδιάβαστοι και αν διάβαζαν να μην καταλαβαίνουν τι διαβάζουν, φρόντισε ο τοπικός βουλευτής – τρομάρα του – και με άλλους 152 κατάργησαν το τμήμα.
Σύμφωνα με το σκεπτικό τους, μετά από αυτό θα δοθεί η δυνατότητα να διαβάζουν όλα τα παιδιά στα ιδιωτικά κολέγια. Θα είναι επί πληρωμή μα θα είναι για το καλό τους.
 Όσο για την Άμφισσα και τη Φωκίδα; θα γυρίζουν οι διαβασμένοι να ανεβάσουν τους δείχτες ανάπτυξης…
Διαβάζετε ρε, τι σας ζητάνε;
 Κτηνοτροφική σχολή στην Άμφισσα σας ζητάνε;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οσον αφορά το ΚΕΦΙΑΠ κάνετε τεράστιο λάθος. Οι εργαζόμενοι είναι με πρόγραμμα πτυχιούχων ΟΑΕΔ το οποίο λήγει τέλος γενάρη και ηδη σχεδιάζεται το νεο πρόγραμμα. Ο υπουργός εργασίας δήλωσε οτι δεν θα γίνει παράταση αλλά νεο προγραμμα. Μια δομή σαν το ΚΕΦΙΑΠ οφείλει να πάρει μόνιμο προσωπικό και οχι να περιμένει πότε θα γίνει πρόγραμμα οαεδ με 12μηνο και μετά άντε παλι κενό το ΚΕΦΙΑΠ. ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ χρειάζεται το ΚΕΦΙΑΠ ώστε να μην αντιμετωπίζει θέμα υποστελέχωσης. Σε καμία περίπτωση δε μπορούμε να περιμένουμ 8μηνα και 12μηνα προγράμματα οαεδ για να λειτουργήσει μια δομή υγείας. Να πάει ο βουλευτής μας στον Κικιλία και τον Πρωθυπουργό και να ζητήσει άμεσα την προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας για την λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ. Μην περιμένουμε τον οαεδ να δώσει παρατάσεις σε προγράμματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν πάμε Δελφούς για κάνα χρησμό ;
Τι να κάνουμε τελικά ;
να διαβάζουμε η οχι ;
να μείνουμε η όχι ;
να ψηφίζουμε η οχι;
ένας υπέροχος τόπος είναι η Φωκίδα
που αν την πρόσεχαν λιγάκι θα ήταν σημείο αναφοράς.!

Ανώνυμος είπε...

Για την ώρα δεν απασχολεί κανένα ότι λιγοστεύουν χρόνο με το χρόνο τα παιδιά σε όλα τα σχολεία στην Φωκίδα. Απο μόνο του αυτό το γεγονός, αποδεικνύει οτι στην Φωκίδα δεν είμαστε απλά αδιάβαστοι αλλά εντελώς αμόρφωτοι. Δεν γνωρίζουμε ούτε καν αριθμητική Δημοτικού την πράξη αφαίρεση που λέει ότι εάν αφαιρείς συνεχώς απο ένα θετικό αριθμό, στο τέλος θα φτάσεις το μηδέν. Αν ξέραμε, θα μπορούσαμε να προβλέψουμε ότι όλα τα σχολεία που κάποτε είχαν πολλά παιδιά στα γύρω χωριά της Φωκίδας θα έκλειναν τελικά όπως θα κλείσουν σε λίγα χρόνια και τα σχολεία της Δεσφίνας, των Δελφών, του Γαλαξιδιού και τελικά θα μείνουν ένα δύο και εάν, σε Ιτιά και Άμφισσα. Επειδή όμως οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα και το ΚΚΕ που κάνει θεωρητικά σκληρή αντιπολίτευση σε όλες τις κατα καιρούς εξουσίες, εξυπηρετούν τα ιδια παρασκηνιακά συμφέροντα που θέλουν την Φωκίδα έρημη βορά στα σαγόνια που κατασπαράζουν το άρρωστο σώμα της εδώ και χρόνια, για αυτό το αξιοπερίεργο δεν μιλάει κανείς. Και όσο εμείς που τις δικές μας σάρκες τρώνε, τους ανεχόμαστε, τόσο θα χειροτερεύει η κατάσταση μέχρι τίποτα να μην θυμίζει ότι εδώ, κάποτε, υπήρχε ζωή, υπήρχαν όνειρα και ελπίδα. Όπως η Αντίκυρα, όπως η Θίσβη, όπως η Λάρυμνα, όπως η Πτολεμαίδα όπως, όπως ,όπως, τόσες άλλες κοινωνίες σκελετοί της Ελλάδας. Αντιδράστε πριν να είναι αργά.

Ανώνυμος είπε...

Από τους πιο...διαβασμένους πάντως είναι ο Συριζα και ο κ. Κωστοπαναγιώτου. Όταν προέκυψε θέμα Παν. στη Στερεά, αυτός ζητούσε τμήματα του Γεωπονικού στην Άμφισσα. Τώρα που το Γεωπονικό τα βρίσκει μπαστούνια στην Άμφισσα, αυτός θυμήθηκε το...Παν. Στερεάς! Καλά, είσαστε σίγουροι, Συριζαίοι, ΝΔημοκράτες, ΚΙΝΑΛίτες, ότι ένα Παν. Στερεάς θα έστηνε τμήμα στην Άμφισσα;

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρότερο όλων είναι πως ότι σχολη και να έχουν φέρει στην Άμφισσα, δεν έχει καμία ζήτηση απο τους φοιτητές. Όταν τα παιδιά που την δηλώνουν και τελικά έρχονται έχουν μεσο βαθμό απο τέσσερα έως έντεκα με άριστα το είκοσι, σημαίνει ότι τα παιδιά που έρχονται εδώ την έχουν δηλώσει σαν τελευταία επιλογή να συνεχίσουν λίγα χρόνια ακόμα να είναι παιδιά και όχι για να διαβάσουν να κοπιάσουν να μάθουν και να κατακτήσουν κάποια επιστήμη κλπ. Ότι τμήμα και να φέρουν, ο τόπος το θάβει , η πραγματική ζήτηση είναι μηδέν και καταντάει άσυλο απελπισίας. Είναι πολύ βολικό οι κατά βάση εντεταλμένοι νεκροθάφτες της Φωκίδας και των Δελφών να κάνουν ντόρο ότι δήθεν κάτι κάνουν αρκεί να μην κάνουν κάτι που μπορεί να φέρει πραγματική ανάπτυξη. Έχουν βρεί στήριξη απο τους κοντόφθαλμους λιγούρηδες που δεν έχουν ιδέα τι σημαίνει τουρισμός, δεν έχουν ιδέα ότι η Άμφισσα έχει παραλία για τα διεθνή δεδομένα κλπ, βλέπουν μόνο τα διαμερίσματα που νοικιάζουν στα απελπισμένα παιδάκια ως επιλογή,
Έχουν βρεί στήριξη σε ιδεοληπτικούς της αριστεράς και καρεκλοκένταυρους του δημοσίου που εχθρεύονται δογματικά τον τουρισμό γιατι απλά είναι ανάπηροι να καταλάβουν πως λειτουργεί ο κόσμος και η οικονομία στην οποία ζούμε μας αρέσει δεν μας αρέσει. Η οικονομία που είναι συγκεκριμένη και σε αυτή θα πρέπει να βρούμε ψωμί να φάμε αλλά αυτοί έχουν την εντύπωση ότι το ψωμί είναι έτοιμο με μαγικά και το δικαιούνται επίσης μαγικά να μπαίνει στο λογαριασμό τους χωρίς να καταλαβαίνουν πώς και γιατί δικαίω γαλαζοαίματων.
Έχουν βρεί στήριξη στους συνταξιούχους των συμφερόντων που θα πλουτίσουν ακόμα περισσότερο αν ερημώσει εντελώς η Φωκίδα και μείνουν πίσω μόνο οι υπάλληλοί τους.Πολλοί απο τους συνταξιούχους παίρνουν ακόμα δωράκια πάσχα και χριστούγεννα και είναι τα τέλεια σκυλοπαπαγαλάκια νιώθοντας κάποιοι όταν υπηρετούν πιστά τον αγά.
Έχουν βρεί στήριξη στα κορόιδα που περιμένουν χρόνια στην ουρά να φάνε την θέση όποιου εργαζόμενου πάει να σηκώσει κεφάλι.
Έ τί άλλο θέλετε; Ας ξαναπιάσουμε την συζήτηση πώς θα γίνει να φέρουν κάποια άλλη σχολή μιάς και τελικά φταίει το είδος της σχολής και όχι ότι έχουμε κάνει ενα ευλογημένο τόπο να μην θέλει κανένας να έρθει εδώ, ούτε κάν για τσάμπα σπουδές.