Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2020

Ετοιμάζουν μπλόκο αγρότες της Φθιώτιδας

5 2 1
Έτοιμοι να βγουν στον δρόμο για να διεδικήσουν τα αιτήματά τους είναι αγρότες από την Φθιώτιδα. 
Διαβάστε το δελτίου τύπου που εξέδωσαν:

Σήμερα 27/1 μετά από απόφαση της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ και της Γ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Πελασγίας οργανώνουμε το μπλόκο της Πελασγίας στον παράπλευρο δρόμο της Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης (στο ύψος του πρώην βενζινάδικου «Ταξιάρχης») με γεωργικά μηχανήματα από όλη την Αν. Φθιώτιδα.
Τις επόμενες μέρες καλούμε τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν το μπλόκο με τα τρακτέρ τους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις σε συντονισμό και με τους άλλους συναδέλφους μας σε όλη την Ελλάδα.
Παλεύουμε για:
Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής. Φτηνά προϊόντα για τις λαϊκές ανάγκες.
Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, άμεση μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος κατά 50%, κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά μέσα και εφόδια, ζωοτροφές.
Να μειωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ. Αύξηση των εξευτελιστικών αγροτικών συντάξεων και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.
Καταβολή όλων των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ. Να αλλάξει ο κανονισμός ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
Να καταργηθεί το χαράτσι του 2% για τη δακοκτονία. Πρόγραμμα δακοκτονίας με πλήρη ευθύνη του κράτους. Αποζημίωση για τη χαμένη παραγωγή από το δάκο την περσινή χρονιά.

Κλιμακώνουμε την πάλη μας με μεγάλο αγωνιστικό ραντεβού την 1η Φλεβάρη στο συλλαλητήριο που οργανώνει η ΠΕΜ στην "Agrotica" στη Θεσσαλονίκη, στις 12.00 το μεσημέρι.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΡΟΥΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ                            ΠΑΣΟΥΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: