Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΩΝ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ


Διαστάσεις, όπως άλλωστε αναμενόταν, λαμβάνει το θέμα του κατασκευαζόμενου κόμβου στα Μαλάματα. 

Έτσι, πλην της ενημέρωσης που αναμένεται να γίνει στην αυριανή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δωρίδας από πλευράς Καπεντζώνη και σε συνέχεια ανάλογης τοποθέτησης του επικεφαλής της δημοτικής Αρχής στην τελευταία Οικονομική Επιτροπή, το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, μία μέρα μετά, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.
Το θέμα θα εισαγάγει με τη μορφή κατάθεσης επίκαιρης ερώτησης ο Αντιπρόεδρος της μείζονος αντιπολίτευσης, Χρήστος Δούρος. Ο σύμβουλος Φωκίδας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) θα ζητήσει ενημέρωση από την περιφερειακή Αρχή αναφορικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το έργο και για το τι ακριβώς συμβαίνει, σύμφωνα με επικονωνία που είχε μαζί του το fokidanews.gr
Ερώτηση που θα δώσει ξαι την ευκαιρία στον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας να τοποθετηθεί επίσημα για το όλο ζήτημα. Ο Φάνης Σπανός, άλλωστε, από την πρώτη στιγμή έχει πλήρη γνώση για την πορεία υλοποίησης του έργου και για τα προβλήματα που αυτό αντιμετωπίζει.
Το έργο, να υπενθυμίσουμε, ότι βρίσκεται σε διαδικασία υλοποίησης και χρηματοδοτείται από το κεντρικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.
Η ερώτηση Χρ. Δούρου έχει ως εξής
ΛΑΜΙΑ 27/1/2019
ΚΟΜΒΟΣ ΜΑΛΑΜΑΤΩΝ – ΙΤΕΑΣ
Με βάση πληροφορίες πληροφορίες το έργο το οποίο δημοπρατήθηκε και συμβασιοποιήθηκε στις αρχές του περασμένου έτους φαίνεται ότι υποκοστολογήθηκε καθώς το 1,5 εκ. ευρώ που είχε προβλεφθεί μελετητικά αποδεικνύεται ανεπαρκές για την πραγματοποίησή του.
Η μελέτη συντάχθηκε με ευθύνη του Δήμου Δωρίδας και ελέγθηκε από την Π.Ε. Φωκίδας και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας πρίν από ένα περίπου χρόνο.
Ο δήμαρχος Δωρίδας κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε έδειξε πόσο σοβαρό είναι το θέμα.
Τα χρήματα δεν είναι επαρκή και ως υπεύθυνο έδειξε τον ανάδοχο του έργου.
Η χρηματοδότησή του έγινε από το κεντρικό Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας με έκπτωση 58%.
Ερωτάται ο Περιφερειάρχης 
  • Ποιες λύσεις εξετάζονται για την πραγματοποίηση του έργου
  • Τι θα γίνει με το «πόδι» εξόδου από Μαλάματα προς Ιτέα που σύμφωνα με σκέψεις εξετάζεται να κοπεί
Ο περιφερειακός σύμβουλος
Δούρος Χρήστος

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η κυρία που έγινε σύμβουλος για να μην χάσει η Βενετιά βελόνι

Ανώνυμος είπε...

ΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Η...ΚΥΡΙΑ ?
...ΑΦΑΝ[Η]Σ ΗΡΩΕΣ !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΓΕΛΑΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΔΑΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ..
Ο ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ, Η ΚΟΥΜΠΑΡΑ, Ο ΦΑΡΜΑΚΟΤΡΙΦΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ..ΑΦΑΝ[Η]Σ ΗΡΩΕΣ !!!!!