Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

88%*** των Δασκάλων στην Φωκίδα αρνούνται να αξιολογηθούν , βάση ψηφοφορίας που έγινε!!!





Κάθε 'Ανθρωπος και κάθε Κράτος(Ισχύς συνόλου ανθρώπων) ,προοδεύουν από την Παιδεία τους.Οι Δάσκαλοι/παιδαγωγοί είναι οι κυρίως υπεύθυνοι της αρχικής και βασικής μας Παιδείας , συνεπώς  καθορίζουν σημαντικότατα την Ζωή μας και την Ευημερία μας. Κατά Αριστοτέλη:"Στους  γονείς  μου οφείλω  το ζην, αλλά στον δάσκαλό μου το  ευ ζην".

Ολοι οι Δάσκαλοι στην Ελλάδα προσλαμβάνονται από μία μοριοδοτημένη "επετηρίδα, αρκεί να έχουν τα τυπικά προσόντα. Κατόπιν τούτου μπορούν να παραμείνουν δάσκαλοι αν το θέλουν, όλη τους την Ζωή, με  ελάχιστες εξαιρέσεις  κακουργηματικών περιπτώσεων, το ίδιο βέβαια συμβαίνει και με όλους τους Δημοσίους υπαλλήλους .

Αν κάποιος λοιπόν δεν κάνει γιά την δουλειά του Δασκάλου ,θά 'πρεπε ή ίδια η "Διδασκαλική Συντεχνία" να τον παρότρυνε στην αρχή να βελτιωθεί και αν δεν μπορούσε , τότε να τον "διέγραφε ώς εκπαιδευτή". Με αυτό τον τρόπο θα προστάτευε την Παιδαγωγική Επιστήμη αλλά και την ουσιαστική Εκπαίδευση των Παιδιών μας.

Μικροπολιτική, μικροσυμφέροντα αλλά και  η αδιαφορία πολλών εκπαιδευτικών (που λόγω της συνολικής εκπτωσης των Αξιών που συμβαίνει, δεν θεωρούν πιά το έργο τους ως Λειτούργημα), βοήθησαν στην άρνηση της αυτοκάθαρσής τους , ή οποία θα  βοηθούσε να δώσουν πολύ καλύτερο απότέλεσμα στην Εργασία τους  αλλά Κυρίως να περάσουν ένα σημαντικό μήνυμα πρός την Κοινωνία που τους παρακολουθεί ότι : "Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων" που αποτελεί κλειδόλειθο της Αρχαιο Ελληνικής Παιδείας  και δράσης.

Μία παροιμία λέγει ότι "αν δεν μπορείς να ξυστείς μόνος σου..." και βάλεις άλλον, μπορεί να σε γραντζουνίσει ή ματώσει.

Αφού λοιπόν δεν αυτοαξιολογείστε με αυστηρή διαδικασία ,δίνετε το δικαίωμα στο κράτος(Σύνολο των Ανθρώπων)να παρέμβει στην συντεχνία σας ώστε να διορθώσει να πανθομολογούμενα ΚΑΡΚΙΝΩΜΑΤΑ της Ελληνικής Παιδείας,διότι η συντεχνία σας έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης  στην κατάντια της Ελληνικής Κοινωνίας.

Φανταστείτε Αγαπητοί Διδάσκαλοι τον πόνο που θα δημιουργούσατε στον Πατρο Κοσμά τον Αιτωλό;Κάντε ακόμη μια προσπάθεια να αισθανθείτε τον πόνο του Ιωάννη Καποδίστρια που από τις αρχές του 19ου αι που του ζητούσαν να μπεί επικεφαλής του εγχειρήματος "Ελληνικόν Κράτος", φώναζε:"Πρώτα Παιδεία και μετά να γεννεί  Ρωμέικο",διότι χωρίς Παιδεία το μόνον που θα συμβεί είναι η ΑΛΛΑΓΗ ΤΥΡΑΝΝΟΥ!Πόσο Δίκηο είχε! Είμαστε 200 χρόνια μετά και  ακόμη δεν έχουμε αξιολογημένους παιδαγωγούς!Πώς θα έχουμε αξιόλογη Παιδεία;

Η Λύση λοιπόν είναι στα χέρια σας.Αν όμως δεν μπορείτε να αυτοκαθαρθείτε,αφήστε το κράτος να το κάνει.- 





88%***  https://www.fokidanews.gr/75526/katholiki-i-apochi-ton-daskalon-tis-fokidas-apo-tin-axiologisi/?fbclid=IwAR1i1ZefgYvPG4rcwvbXTBJa-RsYsGV9jTLL2euhH3L87jVX4iUCb9dseBw








 



7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ συμφωνώ να υπάρχει αξιολόγηση του διδακτικού προσωπικού αλλά να μην γίνει μόνο σε αυτούς, διότι η αξιολόγηση είναι μια τεράστια πληγή.
Πως αξιολογούνται π. χ.
Οι αστυνομικοί, που οι μισοί είναι υπέρβαροι;
Οι γιατροί; άσε που είναι γνωστά τα κρούσματα πλαστών πτυχίων.
Οι υπάλληλοι των ΔΕΚΟ που οι περισσότεροι δεν ξέρουν να γράψουν το όνομα τους;
Οι οδηγοί; που είναι γνωστό πως δίδονται τα διπλώματα.

Ανώνυμος είπε...

Δεν υπάρχει ελπίδα.

Ανώνυμος είπε...

Συμφωνω και επαυξανω με τον 10.05 αλλα...αφηστ μας βρε παιδια,ειμαστε για τετοια τωρα?( Και κατι ακομα, ποιος Δ.Υ. τιμωρηθηκε μετα απο κακουργιματικες πραξεις?)

Ανώνυμος είπε...

Πολυ ασχημο αν ειναι πραγματικο το γκαλοπ!

Ανώνυμος είπε...

Ο συντάκτης του κειμένου γνωρίζει το νόμο που ψηφίστηκε για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων από την οποία διαδικασία η μεγάλη πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δήλωσε απεργία-αποχή; Δηλώσεις έκαναν οι εκπαιδευτικοί, όχι ψηφοφορία. Ο νόμος δε μιλά απλά για αξιολόγηση των εκπαιδευτικών, έχει κι άλλα "περίεργα"...

Ανώνυμος είπε...

Το θέμα είναι πως θα γίνει μια δίκαιη και αξιοκρατική αξιολόγηση... Πως η κάθε κυβέρνηση δεν θα τιμωρεί τους αντιφρονούντες? Από ποιόν θα γίνετε? Γιατί να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι από τους λίγους που δεν χρειάζεται μέσον για να μπεις αλλά τηρείτε μια σειρά στις προσλήψεις...

Δασκαλος είπε...

Δηλαδή ρε θεοσεβουμενε άνθρωπε, εκείνος ο δάσκαλος και οι συνάδελφοι του που έβγαλαν τα παιδια/μαθητές από το σχολείο στη Θεσσαλία κατά τη διάρκεια και μετά το σεισμο αξιολογηθηκαν πρώτα και μετά έκαναν το καθήκον τους σαν ΔΑΣΚΑΛΟΙ; Αλλά που να γνωρίζετε εσείς οι θρησκοληπτοι αδαείς που σας το φέρνουν σταυρομενο, πόσες φορές έχουν επιχειρήσει οι ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΟτετοιοι να κάνουν αξιολόγηση οι μόνο στην εκπαίδευση αλλά σ'ολο το Δημόσιο. Αντε καληνύχτα και δες και άλλα "όνειρα" του Πατροκοσμα !