Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

ΒΩΞΙΤΗΣ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ «Ο ΤΕΧΝΙΤΗΣ» : «ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ»

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Οι ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ – ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΣ του ορυκτού πλούτου

συγχρονισμένοι απέναντι στους μεταλλωρύχους


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ  και ΒΟΗΘΟΙ τους

Ν. ΦΩΚΙΔΑΣ «Ο  ΤΕΧΝΙΤΗΣ»




 

Άμφισσα   25 / 03 / 2021

Αρ. Πρωτ. 8

 


    Η διοίκηση του σωματείου μας και συνολικά τα μέλη μας, στεκόμαστε αλληλέγγυοι  στους  συναδέλφους μας του Συνδικάτου Εργατοϋπάλληλων Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος και στον αγώνα τους, για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή!  

   Ο αγώνας σας παρομοιάζει με τον πρόσφατα δικό μας αγώνα, τόσο όσο αφορά μέρος των αιτημάτων, όσο και τη μορφή του αλλά και την αντιμετώπιση του συνδικαλιστικού κινήματος από την πλευρά της εργοδοσίας.

   Από τι φαίνεται και πριν ακόμη ψηφιστούν τα νέα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση σύσσωμος ο ΣΜΕ (Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων), δηλαδή ο ΣΕΒ των μεταλλευτών, έχει βάλει σκοπό να τσαλαπατήσει κανόνες υγιεινής και ασφάλειας, εργασιακά δικαιώματα και συνδικαλιστική δράση.

   Εμείς οι μεταλλωρύχοι, ανά την Ελλάδα δεν θα τους κάνουμε τη χάρη.

   Στεκόμαστε στο πλευρό σας και είμαστε σε ετοιμότητα για κοινή δράση.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

 

Επισυνάπτεται ολόκληρη η ανακοίνωση του Σωματείου

 

 

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 30 ΜΑΡΤΙΟΥ


    Το Σωματείο μας «ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ ΚΑΙ ΛΑΤΟΜΕΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ» προκηρύσσει 24ωρη απεργία την Τρίτη 30 Μαρτίου 2021. Η απεργία θα ξεκινήσει από την 1η βάρδια στις 06:00, 30/03/2021 και θα τελειώσει από την 3η βάρδια στις 06:00, 31/03/2021 με συγκέντρωση έξω από το χώρο του εργοταξίο στις 06:00 το πρωί της Τρίτης, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Στόχος μας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας από την πολυεθνική εταιρεία EDILMAC. Σε έγγραφη απάντησή της μετά την προηγούμενη στάση εργασίας μας στις 18/03/2021, η εταιρεία EDILMAC δηλώνει αμετανόητη, καθώς χαρακτήρισε την στάση «παράνομη και καταχρηστική», τα αιτήματά μας αβάσιμα και παράνομα, μετατοπίζοντας σε αρκετές περιπτώσεις την ευθύνη στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός.

         Εκτός αυτού, ακόμη δεν έχει προχωρήσει στην επαναπρόσληψη του άδικα απολυμένου συναδέλφου μας. Η ενέργειά τους αυτή είναι αιτία πολέμου για εμάς, διότι «πετάνε στο δρόμο» έναν συνάδελφό μας αφήνοντάς τον από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς εισόδημα αυτόν και την οικογένειά του.

      Από την άλλη πλευρά, η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός «νίπτει τας χείρας της» για όλη αυτή την κατάσταση, πετώντας τη μπάλα πίσω στην EDILMAC. Οι δύο εταιρείες φαίνεται ότι έχουν στήσει ένα πολύ ευχάριστο παιχνίδι ανταλλαγής ευθυνών και οι μόνοι που την πληρώνουν είναι οι εργαζόμενοι. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Γι’ αυτό και πρέπει να ορθώσουμε ξανά το ανάστημά μας, να υπερασπιστούμε τόσο τον συνάδελφό μας όσο και το δικαίωμα στην εργασία όλων μας.

      ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ! Διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα, να μπαίνουμε και να βγαίνουμε ζωντανοί και υγιείς από την στοά. Κανένας δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι οι ανάγκες μας είναι παράνομες. Έχουμε εξαντλήσει κάθε περιθώριο διαπραγμάτευσης και κάθε σταγόνα υπομονής. Συνεχίζουμε κλιμακώνοντας τον αγώνα μας. Ικανοποιήστε ΤΩΡΑ τα αιτήματά μας, σε αντίθετη περίπτωση συνεχίζουμε ακόμα πιό δυναμικά από την επόμενη κιόλας.  

    Δεν θα αφήσουμε να συνεχίσουν να παίζουν τα παιχνίδια τους στις πλάτες μας.

     Στηρίζουμε τα αιτήματα και τον δίκαιο αγώνα που δίνουν οι συναδελφοί μας στον Ε.Χ. με τα Σωματεία τους. Επίσης, στηρίζουμε τα αιτήματα και τον δίκαιο αγώνα των εργολαβικών εργαζόμενων του Σωματείου γεωτρυπανιστών «Άγιος Γεώργιος». Θα είμαστε στο πλευρό σας με κάθε τρόπο και με όλες μας τις δυνάμεις διότι τα συμφέροντά μας είναι κοινά. Δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει η διάσπαση των εργαζόμενων στο εργοτάξιο που επιδιώκουν οι εταιρείες. Αυτοί μας θέλουν χωρισμένους για να μπορούν να μας εκμεταλλεύονται, εδώ και τώρα πρέπει να ενώσουμε ακόμα περισσότερο όλοι μαζί τις δυνάμεις μας. Η ενότητά μας τους τρομάζει γιατί ξέρουν ότι ΕΡΓΑΤΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΠΟΤΕ ΝΙΚΗΜΕΝΟΙ.

ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ


1. Άμεση επαναπρόσληψη του απολυμένου συναδέλφου μας.

2. Μετατροπή όλων των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου.

3. Τήρηση όλων των κανόνων αερισμού στο υπόγειο μεταλλείο.

4. Τήρηση όλων των κανόνων ασφαλείας και των γεωτεχνικών μοντέλων για την υποστήριξη της στοάς (Ξεσκάρωμα, Γκανάιτ, Αγκύρια, RRS, Πλέγμα).

5. Καμία απρεπή συμπεριφορά/απειλή προς εργαζόμενο.

6. Διαλλείματα- Χώροι ανάπαυσης (Υπόγειο και Επιφάνεια).

7. Έλεγχος καυσαερίων μηχανημάτων.

8. Air Condition σε όλα τα μηχανήματα/οχήματα.

9. Προχώρηση του δικτύου επικοινωνίας μπροστά στα μέτωπα. Ασύρματοι σε όλες τις ομάδες εργαζόμενων. Εγκατάσταση τηλεφώνων εκτάκτου ανάγκης σε όλα τα μέτωπα εργασίας.

10. Τακτική συντήρηση/επισκευή των μηχανημάτων και οχημάτων σύμφωνα με την ασφαλή λειτουργία τους.

11. Ανά πάτωμα εργασίας να λειτουργεί μόνο ένα μηχάνημα την ίδια στιγμή.

12. Επαρκή οχήματα για την μεταφορά των εργαζόμενων από/πρός το υπόγειο.

13. Αύξηση μισθού σε όλους τους χαμηλόμισθους εργαζόμενους.

14. Μηνιαίες αποδοχές όλων των εργαζόμενων με όλες τις νόμιμες προσαυξήσεις (Σάββατα) και παροχές (ημέρες άδειας). Καταβολή των αναδρομικών αυτών.

15. Πληρωμή ενοικίου κατοικίας για τους εργαζόμενους που διαμένουν εκτός της έδρας τους λόγω εργασίας.

16. Τήρηση των ωραρίων εργασίας και πληρωμή των υπερωριών με επιπλέον προσαύξηση.

17. Λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά της διάδοσης του COVID-19 χωρίς καμία αρνητική αλλαγή στις εργασιακές σχέσεις των εργαζόμενων.

18. Προσλήψεις εργατικού και επιστημονικού προσωπικού.

19. Καμία απόλυση εργαζόμενου.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΤΖΑΝΕΤΗΣ ΝΙΚΟΣ                                         ΖΑΡΟΥΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: