Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021

Σχέδια επί χάρτου ενώ η πανδημία σπάει κάθε ρεκόρ.

 



Μπορεί η νόσος Covid-19 να σημειώνει έξαρση στη χώρα μας, τα νοσοκομεία της Αττικής να βρίσκονται στο «κόκκινο», οι διασωληνώσεις να τραβούν την ανηφόρα, τα κρούσματα να ξεπερνούν καθημερινά τα 3.000..., ωστόσο η κυβέρνηση δρομολογεί ήδη την επόμενη ημέρα χαλάρωσης των μέτρων. 

Μάλιστα, το Μαξίμου χρησιμοποιεί πλέον ως επιχείρημα και την επικείμενη διενέργεια των self test, παρά το γεγονός ότι αυτά είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας, ενώ υπάρχουν έντονες αντιδράσεις τόσο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσο και από τους φαρμακοποιούς

Στο παραπάνω πλαίσιο, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος έστειλε «σήμα» για ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης, επαναλειτουργίας των δικαστηρίων και άλλων δραστηριοτήτων, μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας του Mega. Προχώρησε και ένα βήμα πιο πέρα, ανακοινώνοντας ότι «θα ανοίξουμε κάποια στιγμή μέσα στον Απρίλιο και την εξωτερική εστίαση».

Ειδικότερα, ο κ. Σκέρτσος κατέθεσε στοιχεία της συμπληρωματικής στρατηγικής που «έχουμε ανακοινώσει και θα εφαρμόσουμε από τις αρχές Απριλίου», και η οποία έχει ως στόχο, «το ελεγχόμενο άνοιγμα της αγοράς, της κοινωνίας, της εκπαίδευσης, την επαναλειτουργία των δικαστηρίων, δραστηριοτήτων που έχουν μείνει σε αναστολή εδώ και πολύ καιρό, κι έχουν στερήσει, και σε οικονομικό επίπεδο και σε κοινωνικό και σε ψυχικό, πολλά πράγματα από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες».

Αυτή η πολιτική, είπε, «θα δώσει τη δυνατότητα σε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα να έχει ένα δωρεάν τεστ που να μπορεί να κάνει στο σπίτι του και θα μας δώσει τη δυνατότητα να ανοίξουμε ελεγχόμενα από τις αρχές Απριλίου». Χαρακτήρισε το self testing ως «ένα εργαλείο που θα μας βοηθήσει σύμφωνα με εκτενείς μελέτες που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα, να ελέγξουμε καλύτερα την πορεία της πανδημίας και να απομονώνονται οι θετικοί ασυμπτωματικοί φορείς». 

Από την πλευρά της η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη ανακοίνωσε ότι στις 14 Μαΐου αναμένεται να ανοίξει ο τουρισμός στη χώρα μας. Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, μέχρι τότε υπάρχει μια πιλοτική επανεκκίνηση με το Ισραήλ, ενώ σε λίγες μέρες θα γνωστοποιηθεί η επικαιροποιημένη μορφή των πρωτοκόλλων για τον τουρισμό.

Πάντως, η κατάσταση δείχνει να κλιμακώνεται περαιτέρω, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά –κατά την καθιερωμένη ενημέρωση της Παρασκευής– να κάνει λόγο για επιδείνωση της επιδημιολογικής κατάστασης σε αρκετά σημεία της χώρας, με αποτέλεσμα να μπαίνουν στο «βαθύ» κόκκινο (επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου) και άλλες περιοχές, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, και ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας.


πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι αστείο το γεγονός ότι ανακοινώνονται κρούσματα χωρίς να ανακοινώνονται οι αριθμοί των ελέγχων που διενεργήθησαν. Μας δίνουν ουσιαστικά ένα κλάσμα χωρίς τον παρονομαστή. Έλεος.