Σάββατο 9 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ Γ.Ν ΑΜΦΙΣΣΑΣ & Κ.Υ









Με λύπη  διαπιστώνουμε ,ότι μετά την επίσημη άρση των περιοριστικών μέτρων , η διοίκησης του Γ,Ν Άμφισσας άρχισε μια σειρά ενεργειών με τις οποίες το μόνο που επιτυγχάνεται είναι η αποδυνάμωση του νοσοκομείου τη στιγμή εν μέσω κοροναϊού που  δεν πρέπει να φύγει ούτε ένας από το νοσοκομείο, αντίθετα να έρθει σωρηδόν κόσμος.


Συγκεκριμένα:
Με απόφαση της διοίκησης ,κατόπιν  εισήγησης  της νοσηλευτικής υπηρεσίας ,αποσπάστηκε  νοσηλευτής  από το ΓΝ Άμφισσας για την λειτουργία της δομής του ΚΕΦΙΑΠ. Και δεν μπορούσε αυτό να γίνει' καλύτερα', αφού οι έμπειροι  νοσηλευτές και μάλιστα του τμήματος των επειγόντων ,ως λαχνοί σε λοταρία  κληρώθηκαν  για να καλύπτουν μηνιαίως το κέντρο ημέρας.
Η αποδυνάμωση των ΤΕΠ ,είναι πλέον γεγονός παρά τις υποσχέσεις της διοίκησης για ενίσχυση με έμπειρο προσωπικό των ΤΕΠ και της παθολογικής κλινικής .
 Το νοσηλευτικό προσωπικό στο ΓΝ Άμφισσας συνεχίζει να εργάζεται  ως  προσωπικό ασφαλείας  ακόμη και με τις νέες προσλήψεις επικουρικού προσωπικού, αφού οι ελλείψεις ήταν τραγικές.
Στο ΚΕΦΙΑΠ ανέκαθεν η λειτουργία ήταν προβληματική (όταν υπηρετούσαν οι απαραίτητες ειδικότητες με σύμβαση ενός έτους, δεν είχε προσληφθεί ο επιστημονικά υπεύθυνος για την λειτουργία της δομής φυσίατρος.) Τώρα που προσλήφθηκε φυσίατρος ,απολύθηκε το λοιπό επιστημονικό προσωπικό. Καθ όλη την διάρκεια της προηγούμενης υπολειτουργίας του ,οι νοσηλευτές που είχαν προσληφθεί για την στελέχωσή του ,κάλυπταν βάρδιες  του νοσοκομείου. Επιπλέον από γενέσεως τους τα κέντρα ημέρας ανοικτού τύπου δεν προβλέπουν παρουσία νοσηλευτών ,σύμφωνα με το οργανόγραμμα τους. Ακόμη και αυτά που υπάγονται σε οργανισμούς νοσοκομείου και προβλέπουν νοσηλευτές ,τούτη την κρίσιμη ώρα έχουν αποσπασθεί σε νοσοκομεία για να βοηθήσουν.
Με απόφαση της διοίκησης μετακινήθηκαν από το νοσοκομείο στο ΚΕΦΙΑΠ επίσης ο ένας εκ των δύο υπηρετούντων φυσιοθεραπευτών και κοινωνικών λειτουργών.
Θεωρούμε  ότι μόνο για επικοινωνιακούς λόγους  κα η παρούσα διοίκηση ,μετακινεί προσωπικό του Γ.Ν Άμφισσας προς  μια δομή που επί της ουσίας υπολειτουργεί. Διαφορετικά θα έπρεπε να έχουν προκηρυχθεί θέσεις επιστημονικού προσωπικού για το ΚΕΦΙΑΠ. Κάθε δομή υγείας του νομού θα πρέπει να λειτουργεί πλήρως   όχι όμως αποδυναμώνοντας κάποια άλλη,  και ειδικά του μοναδικού και υποστελεχωμένου νοσοκομείου του νομού  ,του Γ.Ν Άμφισσας.


Ο πρόεδρος                                   η γεν. γραμματέας 
Τσάμης Χρήστος                           Σαμπάνη Γεωργία

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το σωματειο εργαζομενων να προωθησουν αμεσα την επιστολη τους στον βουλευτη κυριο Μπουγα. το υπουργειο υγειας εχει στειλει στο ασεπ προκηρυξη 1200 μονιμων θεσεων σε ολους τους φορεις υγειας της ελλαδας. ας ζητησει λοιπον ο βουλευτης να μπουν στην προκηρυξη αυτη μονιμες θεσεις για το κεφιαπ αμφισσας ωστε να μην παιρνουν προσωπικο απ το νοσοκομειο για να καλυφθουν οι ααγκες του κεφιαπ. με @ αυγα δεν βαφονται. επιτελους ο βουλευτης ας ζητησεις τις μονιμες θεσεις για το κεφιαπ και να βγουν με την προκηρυξη των 1200 θεσων που ηδη σχεδιαζεται στο ασεπ μετα απο αναρτηση της διαδικασιας στο ιδιο το ασεπ.