Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020

Πρόθεση των Jumbo να ανοίγουν κάθε Κυριακή – Τι σκέφτονται Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, My Market και Public


Γιατί η Jumbo επενδύει φέτος στη Ρουμανία
Jumbo ανοιχτά τις Κυριακές: Μια από τις μεγαλύτερες αλυσίδες καταστημάτων πώλησης παιχνιδιών στην Ελλάδα που είναι ανοιχτή από το 1986. Τα jumbo έχουν κάνει σαφή την πρόθεση τους να μένουν ανοιχτά τις Κυριακές.


Ένα «παραθυράκι» του νόμου

Η λειτουργία του καταστήματος τις Κυριακές οφείλετε σε ένα «παραθυράκι» του νόμου για τα καταστήματά της εταιρίας σε Πρέβεζα και Κατερίνη. Σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.
Η διοίκηση της Jumbo εξήγησε τους λόγους της απόφασης αυτής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρείας “εξετάζει το άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και σε άλλες περιοχές”
Όπως τονίζουν πηγές της εταιρείας, “ήδη επιτρέπεται υπό ορισμένες προϋποθέσεις το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” επιπλέον. Σύμφωνα με τη διοίκηση “υπάρχει έντονο καταναλωτικό ενδιαφέρον”.

Η στάση της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας

Από την μεριά της η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, τονίζει πως. “Η πάγια θέση της Συνομοσπονδίας είναι ότι τα εμπορικά καταστήματα δεν πρέπει να είναι ανοιχτά τις Κυριακές. Εκτός από τις περιοχές που ορίζει ο νόμος. Θα εξεταστεί η επίδοση των προτάσεων της Συνομοσπονδίας στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης”.

Η στάση των Super Market

Όπως σημειώνουν πηγές από την Σκλαβενίτης, η “εταιρεία δεν θα ακολουθήσει το μοντέλο ανοίγματος των καταστημάτων της τις Κυριακές”, καθώς “είναι έξω από την κουλτούρα της εταιρείας“. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η Μασούτης, με πηγές της εταιρείας να σημειώνουν ότι “δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε αυτό το μοτίβο”. Παράλληλα, στέλεχος της αλυσίδας My Market ανέφερε πως “εκτός από τις 8 Κυριακές, που είναι θεσμοθετημένη η προαιρετική λειτουργία των καταστημάτων, η εταιρεία δεν εξετάζει να λειτουργήσει κάποια άλλη Κυριακή.”

Η στάση άλλων εταιριών πώλησης παιχνιδιών

Πηγές από την Public σημειώνουν ότι “δεν έχει συζητηθεί το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές” και προσθέτουν πως “το νομικό πλαίσιο υπάρχει, ωστόσο δεν προβλέπεται να γίνει χρήση του”. Τα Attica Stores σχολίασαν πως “το νομικό πλαίσιο για άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές υπάρχει”, ωστόσο “η εταιρεία στην παρούσα φάση δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί από την έως τώρα πολιτική της”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: