Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

S.o.s και “χρήσιμοι ηλίθιοι” από Γαλαξίδι για την καθαριότητα!


Τα οξυμένα προβλήματα στην καθαριότητα ειδικά του Γαλαξιδίου ανέδειξε η συζήτηση για το ζήτημα της ανάθεσης σε ιδιώτη-εργολάβο των ανακυκλώσιμων υλικών και των στερεών αποβλήτων στο Δήμο Δελφών το βράδυ της Τρίτης.

“Δεν έχουμε κόσμο για την καθαριότητα. Οι συνταξιοδοτήσεις κι η αναμονή πρόσληψης μόνιμου προσωπικού δεν μας αφήνουν περιθώρια”, ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος σε ερώτηση του Τάκη Μέγκου για το πώς προκύπτουν οι αυξημένες ανάγκες καθαριότητας που επιβάλλουν στο δήμο την εκχώρηση του έργου σε ιδιώτες. “Οι υπάλληλοι στον τομέα δεν έχουν δικαίωμα ούτε να αρρωστήσουν. Στο Γαλαξίδι δεν έχουμε ούτε έναν υπάλληλο”, συμπλήρωσε ο Χάρης Αγαπητός.
Το πρόβλημα στο Γαλαξίδι είναι τεράστιο, σημείωσε ο Πρόεδρος της Δ.Κ.. “Ο Τσονάκας με τον Παναγιωτόπουλο πράγματι έκαναν τεράστιο αγώνα για εμάς, αλλά τώρα πρέπει να είναι με το Γαλαξίδι και να μην καταψηφίσουν την εισήγηση της δημοτικής Αρχής. Εμένα με νοιάζει το Γαλαξίδι να καθαριστεί και να νοικοκυρευτεί και όχι αν θα μπει εργολάβος και ποιος. Θέλω οι σύμβουλοι του Γαλαξιδίου να είναι με το Γαλαξίδι”, ολοκλήρωσε την τοποθέτησή του ο Σπύρος Μπαρλιακός.
“Τέρμα οι χρήσιμοι ηλίθιοι”, ήταν η απάντηση του συμβούλου της Δ.Ε. Γαλαξιδίου Νίκου Σταντζούρη. “Αν και είχα έρθει με την πρόθεση να υπερψηφίσω την εισήγηση, ωστόσο ο τρόπος που μας βάζει το δίλημμα ο κοινοτάρχης είναι λάθος. Ο Σπύρος Μπαρλιακός είναι ένας τίμιος και ανιδιοτελής άνθρωπος. Όμως, εδώ και χρόνια άλλοι παίρνουν τις αποφάσεις με αποτέλεσμα το Γαλαξίδι να έχει σοβαρό θέμα με τα απορρίμματα”, υπογράμμισε.
“Το Γαλαξίδι είναι ευνοημένο σε σχέση με άλλες περιοχές του δήμου από την πάγια προκαταβολή. Ο Σπ. Μπαρλιακός να μην ανησυχεί, το θέμα θα ψηφιστεί λόγω των συσχετισμών στο συμβούλιο”, τόνισε από την πλευρά του ο Θαν. Παναγιωτόπουλος, πράγμα που όντως έγινε και η εισήγηση πέρασε με πλειοψηφία από το Σώμα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΤΥΡΑΚΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗ ΦΑΚΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ?ΠΕΣΤΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΝΤΕ,ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΟΛΑ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΚΛΑΜΑ Η ΚΥΡΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΕΙΣΑΓΟΜΕΝΟΣ