Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019

Η ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας για το τμήμα Αγροτικού Τουρισμού και Πολιτισμού ΆμφισσαςΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                                         Άμφισσα 08.11.2019


Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προέβη εύλογα  στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας των 38 τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης που δημιουργήθηκαν προεκλογικά , πασιφανώς, για ψηφοθηρικούς λόγους  από την απερχόμενη Κυβέρνηση, με άνευ προηγουμένου προχειρότητα και χωρίς κανένα απολύτως σχεδιασμό. Στα συγκεκριμένα τμήματα συμπεριλαμβάνεται και το τμήμα Αγροτικού Τουρισμού και Πολιτισμού με έδρα την Άμφισσα το οποίο προοριζόταν να λειτουργήσει – όχι νωρίτερα-  από το έτος 2020-2021.
Η κυβέρνηση με τη στάση της έβαλε τέλος στην προχειρότητα , στον καιροσκοπισμό και στην ψηφοθηρική διάθεση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,αναλαμβάνοντας τη δέσμευση να επανεξετάσει ορθολογικά τη λειτουργία τους , με πρόθεση αυτή να στηρίζεται αμιγώς σε ακαδημαϊκά κριτήρια και να υποστηρίζεται από τις προαπαιτούμενες  μελέτες, με τη συνδρομή της  αρμόδιας ανεξάρτητης αρχής.
Η ανωτέρω απόφαση ήταν απολύτως αναγκαία , καθ’ όσον τα εν λόγω τμήματα δημιουργήθηκαν χωρίς να έχουν προηγηθεί οι απαιτούμενες μελέτες σκοπιμότητας και βιωσιμότητας, χωρίς συνεκτικό σχεδιασμό, χωρίς την προηγούμενη γνώμη της Ανεξάρτητης Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), (παρά τι ρητές νομοθετικές προβλέψεις), και με πρακτικές πρόχειρων   τροπολογιών  της τελευταίας στιγμής με χαρακτηριστικό παράδειγμα και το Τμήμα με έδρα την Άμφισσα .
Η προηγούμενη κυβέρνηση επέλεξε τον δρόμο της υποβάθμισης των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων , τον δρόμο της ανευθυνότητας οδηγώντας εκ των προτέρων στην απαξίωση τους. Με προφανή προβλήματα υποδομών , και με ελλιπέστατο αριθμητικά προσωπικό η λειτουργία τους ήταν αδύνατο να διασφαλιστεί , ως γνώριζε άλλωστε η απερχόμενη κυβέρνηση.
Άλλωστε το Τμήμα Περιφερειακής Ανάπτυξης το οποίο λειτουργεί σήμερα στην πόλη της Άμφισσας αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων , όπως και το τμήμα Δ.Ο.Ε.Π.Τ.Μ.     (Τ.Ε.Ι.)  όπως έχουν κατ’ επανάληψη εκφράσει οι φοιτητές του τμήματος οι  οποίοι εκπροσωπούνται από το Σύλλογο Φοιτητών με γραπτές ανακοινώσεις τους σε κοινωνικά μέσα δικτύωσης και στον ημερήσιο τύπο .
Συμπέρασμα… η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας επιλέγει στο μείζον ζήτημα της παιδείας τη στάση της υπευθυνότητας με στόχο την αναβάθμισή της και τη             δημιουργία ποιοτικών δημόσιων πανεπιστημίων με πτυχία με αντίκρισμα,                           απορρίπτοντας πρακτικές οι οποίες ανήκουν στο παρελθόν .

Γραφείο τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Φωκίδας.

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτά που φτιάξατε εσείς τι αντίκρισμα έχουν στην αγορά εργασίας.τα παιδιά σας σε τι σχολές τα στείλατε να σπουδάσουν.μηπως στη Βοστόνη?

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τον τοπο χαρακτηρισμένο μεταλλευτικη περιοχή, αιολικών πάρκων και ιχθυοκαλλιεργειών σε όλους του όρμους (ξεκινώντας απο το Δελφικό Τοπίο) και να παραμυθιάζεται τους απελπισμένους και τους αγράμματους που δεν έχουν φύγει ακόμα απο τον Δήμο Δελφών ότι θα φέρετε τουριστική ανάπτυξη. Το κόμμα σας η ΝΔ έστησε την ταφόπλακα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ βάλατε τις βάσεις του χαρακτηρισμού ως χωματερή και ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε την απόφαση. Η διαπλοκή και η διαφθορά στο αποκορύφωμά της και τώρα εσείς λέτε τί; Ότι μιά χαρά είμαστε χαρακτηρισμένοι ως περιοχή "χωματερή" και δήθεν εργάζεστε για να έρθει τουρισμός; Έλεος. Εάν διαφέρετε από τους προηγούμενους ξεκινήστε από τα αυτονόητα. Αλλιώς καταντάτε προκλητικοί προσβλητικοί και επικίνδυνοι για τον τόπο. Έχετε στην ευθύνη σας την τελευταία ευκαιρία. Είστε αυτοί μπορείτε να ανατρέψτε τα πάντα και ο τόπος να σας ψηφίζει μέχρι να ξεχάσετε τί κάνατε και σας αγαπάνε τόσο αλλά εάν δεν κάνετε τίποτα θα είστε αυτοί που θα δώσετε την χαριστική βολή.

Ανώνυμος είπε...

Γελοίες δηλώσεις..θα μπορούσατε να δουλέψετε ώστε να διορθώσετε τα τυχόν κακώς κείμενα και να είστε εσείς αυτοί στο τέλος που θα παίρνατε τα εύσημα αντί να αποφασιστεί απο τα " αφεντικά σας" να καταργηθούν τα συγκεκριμένα τμήματα. Αυτή η κίνηση μόνο πολιτική εκδικητικότητα δείχνει όπως έγινε. Ο νομός καταρρακώνεται καθημερινά και εσείς αιθεροβατείτε στο δικό σας "βολικό" ροζ συννεφάκι εστιάζοντας μόνο στις πολιτικές σας αντιπαραθέσεις. Ο κόσμος σας έχει βαρεθεί όλους ανεξαρτήτως χρώματος. Τι είδους παρωχημένη πολιτική είναι αυτή?

Ανώνυμος είπε...

Μην εκπλήσσεται κανένας. Δείτε το κολυμβητήριο Ιτέας. Κόψανε τα λεφτά για το πετρέλαιο και ας κλείσει αλλά αμέσως μετά παρουσιάστηκε ο "χορηγός" (ποιός είναι επιτέλους αυτός ο "χορηγός") και όλοι θα πρέπει να πούνε ευχαριστώ στον "χορηγό" και τον Κο Δελμούζο που έχει τις γνωριμίες. Παλιό γνωστό παραμύθι. Και τώρα αναστέλλονται τα τμήματα που αποφασίσανε οι προηγούμενοι, αλλά μετά απο παρέμβαση των νέων προστατών μας θα ανοίξουν τα ίδια με νέο σχεδιασμό κ.λ.π. πάντα για το καλό μας. Όσο οι κάτοικοι του Δήμου Δελφών με ηγέτες την Άμφισσα συμπεριφέρονται σαν αγράμματοι, απολίτιστοι, δουλοπρεπείς ημιάγριοι ιθαγενείς, θα μας πουλάνε εκδούλευση και για τον αέρα που αναπνέουμε ενώ ταυτόχρονα τα αφεντικά τους θα πλουτίζουν απο την παρακμή μας. Τα αφεντικά κατά την διεθνή πρακτική θα αβαντάρουν όσους τους υπηρετούν ώστε να μας παρουσιάζονται σαν "σωτήρες". Συγνώμη για το "σωτήρες", "Προστάτες" είναι το πιο σωστό κατά τα κοινώς λεγόμενα σύμφωνα με την δική μας συμπεριφορά.

Χρήστος Βανδώρος είπε...

μας περνάτε για βλάκες φαίνεται.
Ουτε τα ψηφίσατε ούτε τα στηρίξατε. Το μονο που θελεται είναι η ιδιωτική εκπαίδευση. Αλήθεια τα κολέγια που τα κάνατε ισοδύναμα με τα δημόσια τι προδιαγραφες σπουδών έχουν. Εκεί ποιες εισαγωγικές εξετάσεις ισχύουν. Από σανό δεν έχουμε ανάγκη. Είσαστε θρασύτατοι