Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019

“ Οι ευήκοοι των ξένων είναι προδότες “ (Καποδίστριας) - ένα άρθρο του Δήμου Γ. Παπαδήμα


Μήπως τα λόγια αυτού του πρώτου Έλληνα κυβερνήτη επαληθεύονται καθημερινά από συστάσεως Ελληνικού κράτους ;
Θα ανατρέξω στην ιστορία και θα φθάσω μέχρι τις μέρες μας για να αποδείξω ότι τα δεινά που έχει υποστεί η πατρίδα μας από την επανάσταση του ’21 επισκίασαν τους τόσους αγώνες δόξας και μεγαλείου της φυλής μας . Δεινά που οφείλονται στον ενδοτισμό και στις υποδείξεις των κατ’ επίφαση συμμάχων μας προς τους εκάστοτε κυβερνήτες της πατρίδας μας.
Διαίρεσαν τον λαό μας σε Αγγλόφιλους και Γερμανόφιλους , Ρωσόφιλους και Αμερικανόφιλους σε εθνικιστές και κομουνιστές , μας οδήγησαν σε εμφύλιο πόλεμο σε όφελος των γεωστρατηγικών τους επιδιώξεων στον νευραλγικό χώρο της πατρίδας μας.

Οι πολιτικοί που μας κυβέρνησαν διαχρονικά υπήρξαν ευήκοοι των ξένων , τεμενατζήδες , προσκυνητές με έλλειψη στοιχειώδους σωφροσύνης αποδεχόμενοι την διακυβέρνηση της χώρας με ξένες υποδείξεις. Ποτέ δεν έμαθαν ότι οι “προστάτες” θα σε προστατεύουν μόνον όταν εσύ προστατεύεις τα συμφέροντά τους και όχι εκείνα της πατρίδας σου. Μας το δίδαξε και ο εθνικός μας ποιητής στον ύμνο της ελευθερίας :Άλλος σου έκλαψε εις τα στήθια , Αλλ' ανάσασιν καμιά· Άλλος σού έταξε βοήθεια. Και σε γέλασε φρικτά. Mοναχή το δρόμο επήρες, εξανάλθες μοναχή δεν είν' εύκολες οι θύρες, εάν η χρεία τές κουρταλή…” .

Για την ασφάλεια του λαού μας , για την άμυνα της χώρας μας από τις ορατές ασύμμετρες απειλές για την προστασία των εθνικών μας συμφερόντων από την αδιαμφισβήτητη απειλή της Τουρκίας , κάθε εχέφρων κυβερνήτης αντιμετωπίζοντας την πραγματικότητα θα είχε αρχίσει να σχεδιάζει μια εθνική στρατηγική των δύο κέντρων του Ελληνισμού , Ελλάδας και Κύπρου και δεν θα υιοθετούσε την στρατηγική ψυχραιμίας στις ενέργειες και τις πράξεις της Τουρκικής εξωτερικής και επιθετικής πολιτικής.

Αντί να διαμορφώσουν μιαν εθνική στρατηγική με κύρια χαρακτηριστικά την εθνική αξιοπρέπεια , την πολιτική σοφία ώστε να γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και από ποιους απειλούμαστε , με διπλωματική ικανότητα να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον με καθορισμό των κόκκινων γραμμών σε μια συγκεκριμένη στρατηγική βάση …” των οικιών ημών επιπεμπραμένων ημείς άδομεν…” όπως θάλεγε και ο πάπους μας Άισωπος.

Όλοι τους έβλαψαν και βλάπτουν την πατρίδα το ίδιο. Μόνος τους στόχος η κατάληψη και νομή της εξουσίας και η προστασία των προνομίων τους.
Αναμφισβήτητα υπήρξαν και υπάρχουν οικονομικές δυσχέρειες άλλά η άμυνα , η αξιοπρέπειά μας και ο αέρας της ελευθερίας που αναπνέουμε θάπρεπε να είναι οι προτεραιότητές μας και όχι η απαξίωση των ενόπλων δυνάμεων και η απεμπόληση της εθνικής μας κυριαρχίας.
Με την βελτίωση της οικονομικής θέσης με στρατιωτική και γεωπολιτική ισχύ θα μπορέσει η χώρα μας να στηρίξει μια μακροπρόθεσμη εθνική στρατηγική , δεσμευτική για όλες τις μελλοντικές κυβερνήσεις της Ελλάδας που μόνον έτσι θα εξασφαλισθεί μια ικανοποιητική αμυντική σταθερότητα.

Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας με λόγια και έργα αποτελεί εν δυνάμει απειλή της εδαφικής μας ακεραιότητας

Το Ελληνικό πολιτικό σύστημα εδώ και δεκαετίες έχει αδιαφορήσει εγκληματικά για τον εξοπλισμό των ενόπλων δυνάμεων με αποτέλεσμα αυτές να αμφισβητούνται από την γείτονα χώρα ως προς την αποτελεσματικότητά τους καθώς και την αποτρεπτική τους ικανότητα.

Η πελατειακή υποτελής πολιτική διέλυσε την κρατική πολεμική μας βιομηχανία ( τα πρώτα μέτρα στο μνημόνιο ήταν να κλείσουν η Ε.Α.Β και η Ε.Β.Ο  …). Ευήκοοι και πειθήνιοι οι κυβερνήτες μας στην συνθήκη CAATSA  των Αμερικανών που απαγορεύει στις χώρες του ΝΑΤΟ την προμήθεια οπλικών συστημάτων της Ρωσίας και των συμμάχων της . Στην αντίθετη θεώρηση των πραγμάτων , η σύμμαχός μας στο ΝΑΤΟ Τουρκία αντιμετωπίζεται πολύ διαφορετικά από την διοίκησή του , που ξεδιάντροπα δηλώνει πως …” είναι δικαίωμα της Τουρκίας να εξοπλίζεται από τη Ρωσία με τους S400 και όχι μόνον…” . Αυτό το δικαίωμα βεβαίως στερείται η χώρα μας ώστε να προβεί στην αναβάθμιση του Ρωσικού πολεμικού εξοπλισμού που αποτελεί το 40% του αντιαρματικού και αντιβαλλιστικού - αντιαεροπορικού υλικού(Shorads) του στρατού μας , που μας προμηθεύτηκε με την διάλυση του στρατού της Ανατολικής Γερμανίας.
Περιμένοντας την αναβάθμιση του εν λόγω πολεμικού εξοπλισμού όπως τα shorads tor - m1 που αγοράσαμε μαζί με τους αντιαεροπορικούς-αντιβαλλιστικούς πυραύλους s300 pmu1 που περιήλθαν στην δύναμή μας μέσω Κύπρου , επίσης πιστοί και ευήκοοι των “συμμάχων” μας ακυρώσαμε την αγορά από Ρωσία 400+60 TOMA εκθέτοντας τα τεθωρακισμένα μας , σε περίπτωση σύρραξης , στην καταστροφή.

Οι σύμμαχοί μας Αμερικανοί δεν επέτρεψαν στους Γερμανούς για μεγάλο χρονικό διάστημα να μας πουλήσουν τα μεταχειρισμένα αυτοκινούμενα πυροβόλα των 155 χιλ. διότι ένα από τα εξαρτήματά τους είναι Αμερικανικής κατασκευής και χρειαζόταν η έγκρισή τους. Το ίδιο συνέβη και με την αγορά των Γαλλικών πυραύλων αέρος - εδάφους cruise scalp-eg το καλύτερο όπλο που διαθέτει η αεροπορία μας μέχρι σήμερα οι Γάλλοι δέχτηκαν δριμεία επίπληξη . Οι Αμερικανοί ποτέ δεν ικανοποίησαν το διαχρονικό αίτημα να μας χορηγήσουν τέσσερα αντιτορπιλικά arleigh burke , απ αυτά που παροπλίστηκαν από το ναυτικό του; που έτσι κι αλλιώς θα καταλήξουν σαν στόχοι ναυτικών γυμνασίων ή θα ανακυκλωθούν σε χελώνες σιδήρου.
Να σημειωθεί πως τα επιχειρησιακά αντιτορπιλικά arleigh burge που φέρουν το σύστημα αεράμυνας aegis με ραντάρ παθητικής διάταξης τύπου spv id και μπορούν να κλειδώσουν την τουρκική αεροπορία στον εναέριο χώρο του Αιγαίου οι δε cruise πύραυλοί τους tomahawk μπορούν να ισοπεδώσουν τα ενδότερα της χώρας τους , την πολεμική τους βιομηχανία και τους ναυστάθμους , θα ήταν η μεγαλύτερη αυταπάτη να περιμέναμε να μας χορηγηθούν μαζί…

Αυτά που σας παρέθεσα είναι μόνον ψήγματα της “συμμαχικής” συμπεριφοράς και αλληλεγγύης και εάν προσπαθούσα να επεκταθώ σας διαβεβαιώ ότι δεν θα επαρκούσε ολόκληρο το φύλλο της εφημερίδας σας . Ευήκοοι δεν είναι οι υπογράψαντες την συμφωνία των Πρεσπών για την δημιουργία κράτους “ Βόρειας Μακεδονίας “  με πολίτες Σλάβους , ομιλούντες σλαβική διάλεκτο και Αλβανούς  , καθ’ υπόδειξη και βούληση Γερμανών και Αμερικανών;
Τα γνωρίζει αυτό ο Ελληνικός λαός ; Οι ευήκοοι κυβερνώντες τα γνωρίζουν πολύ καλά αλλά εμμένουν στο ανεδαφικό : “ ανήκομεν εις την δύσιν” 
Είναι ψέμα , όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας δεκαετίας , ο ισχυρισμός ότι η μειωμένη αποτρεπτική ισχύς των ενόπλων δυνάμεων οφείλεται στην χρεοκοπία της χώρας μας. Τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των συμμάχων μας είναι αυτά που διαχρονικά ποδηγετούν τον εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό των ενόπλων δυνάμεων.

Ας βρεθεί μια κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών που να απευθύνθηκε σε ευημερούντες  Έλληνες του εξωτερικού για να υπάρξει οικονομική βοήθεια για την άμυνα της χώρας και την σωτηρία της πατρίδας. Στους συλλόγους των Ελλήνων εφοπλιστών απευθύνθηκε κανείς μέσω του διπλωματικού σώματος ; Νομίζετε πως θα αρνούνταν ποτέ εφοπλιστές στόλων 40-50 πλοίων να αγοράσουν και να εξοπλίσουν 2 φρεγάτες , όπως στις δύσκολες στιγμές έπραξαν και οι πρόγονοί τους ;

Δεν υπάρχει υποψία μήπως για δικούς τους γεωστρατηγικούς λόγους οι “σύμμαχοί” μας δεν θέλουν ισοπλία ή υπεροπλία της χώρας μας έναντι της Τουρκίας ; Μήπως κάποιοι επιδιώκουν να στείλουν τον “βελιγκέκα” να “συνετίσει” τον πολυμήχανο “καραγκιόζη” τώρα που ο χώρος γύρω απ την “καλύβα” του μυρίζει πετρέλαιο; Πολύ φοβάμαι ότι οι Αμερικανοί για μια ακόμη φορά τούτες τις στιγμές -που γράφω το άρθρο μου- μπαίνουν “σφήνα”να ματαιώσουν την αγορά από την χώρα μας των δύο Γαλλικών φρεγατών belharra εξοπλισμένων με πυραύλους cruise scalp naval των 1000 χιλ. 
Αντ΄ αυτών προσφέρουν προς πώληση 4 φρεγάτες mmsc εξοπλισμένες με 16 εκτοξευτές πυραύλων sm2 των 150 χιλ με το δέλεαρ να ναυπηγηθούν εξ ολοκλήρου στα Ελληνικά ναυπηγεία. Εύχομαι να μη υπάρξουν νέες αναβολές που ενδεχομένως καταλήξουν σε ματαίωση αυτών που αναφέρω παραπάνω και επαληθευτώ για την “προφητεία” μου.

Μανιφέστα στρατηγών , ναυάρχων , του Ρώσου πρεσβευτή στον Ο.Η.Ε του Ισραηλινού πρεσβευτή , ομιλία του τ.πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή μετά το πάθημά του συγκλίνουν στην άποψη για τα επερχόμενα δεινά εκ της γείτονος που όμως αφήνουν ασυγκίνητους κυβέρνηση και αντιπολίτευση που συνεχίζουν να διαπληκτίζονται στα έδρανα της βουλής για ήσσονος σημασίας θέματα που εφευρίσκουν κατά καιρούς για να αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη.

Τελειώνοντας το άρθρο μου , ανήμπορος πλέον θεατής του γίγνεσθαι , στα 90ά μου γενέθλια απογοητευμένος από την διακυβέρνηση της χώρας μου , επαφίεμαι στον λυτρωτικό Δελφικό (;) χρησμό :

“ ασκός κλυδωνιζόμενος μηδέποτε βυθιζόμενος ” 


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

..ωραία τα λετε.....και είναι η αλήθεια...μα υπάρχει το "αλλα" των "μεγάλων"....κρίμα