Δευτέρα 20 Μαΐου 2019

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΗΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ; (μέρος Τρίτο) / του Α.Γ




Εάν μεγάλες ιδιωτικές εταιρίες  θέλουν να ελέγξουν  τα τεκταινόμενα  στο Δήμο Δελφών και την Φωκίδα προκειμένου να παίξουν τριτοκοσμικά παιχνίδια   υποβάθμισης   και ερήμωσης της περιοχής,  αυτό θα εκφράζεται αναπόφευκτα και από την προσπάθειά τους να ελέγξουν τις εκλογές και να προωθήσουν δικά τους πρόσωπα που θα  συνεργαστούν στο βρώμικο παιχνίδι.

Τι έχει δει το φώς της δημοσιότητας μέχρι σήμερα σε σχέση με τέτοια παιχνίδια;

           Σημερινός υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές, τοπικός Δήμαρχος επί Καποδίστρια,  είχε  καταγγείλει  σε τοπική εφημερίδα ότι  εάν οι Δήμαρχοι της περιοχής δεν έπαιρναν έγκριση από τον διευθυντή της τοπικής εταιρίας εξόρυξης βωξίτη δεν κατέβαζαν  θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο.

           Κατήγγειλε  δηλαδή πως  η   εταιρία βωξίτη   επόπτευε   σε όλο το  νομό Φωκίδας ποια θέματα επρόκειτο  να κατεβάσουν οι δήμαρχοι στα  Δημοτικά τους Συμβούλια  και εάν κάποιο δεν το ενέκριναν  οι Δήμαρχοι το ξεχνούσαν.
          Μήπως αυτό από μόνο του  απαντά στο μυστήριο γιατί ποτέ κανείς δεν έκανε κάτι για να πάει αυτός ο τόπος μπροστά φτάνοντας σήμερα οι παγκοσμίου φήμης Δελφοί, στο κέντρο της Ελλάδας, να είναι φτωχότεροι από την φτωχότερη παραμεθόριο και να εγκαταλείπονται χρόνο με το χρόνο από τους κατοίκους τους;
          Μήπως αυτό είναι αρκετό για να καταλάβουμε πώς φτάσαμε  στο θρασύτατο σημείο  να νομοθετήσουν με το Χωροταξικό του Δεκεμβρίου ότι  όλος ο Δήμος Δελφών και η Φωκίδα είναι και επίσημα  περιοχές εξόρυξης βωξίτη, αιολικών πάρκων και ιχθυοκαλλιεργειών;

          Στις εκλογές του 2014, το φαινόμενο  ή οι φήμες πήραν τέτοια  έκταση  που οι αντιδράσεις οδήγησαν  την  εταιρία ιχθυοκαλλιεργειών  να βγάλει Δελτίο Τύπου με το οποίο ξεκαθάριζε  ότι φήμες για  προεκλογικό τάξιμο   διορισμών στις ιχθυοκαλλιέργειες  για την εξαγορά ψήφων και την αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος  δεν είχαν  καμία σχέση με την εταιρία.
          Ήταν ανυπόστατες οι φήμες ή η κατακραυγή του φαινομένου στα τοπικά δικτυακά μέσα υποχρέωσε την εταιρία σε αναδίπλωση;
         Γνωρίζει κανείς τελικά να εξακολούθησαν κάποιοι να τάζουν διορισμούς ή μετά τις εκλογές  παρατηρήθηκε  οτιδήποτε ύποπτο  σε σχέση με τις προσλήψεις που έγιναν;

        Λίγο μετά τις εκλογές του 2010, σε Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας  το 2011 προπηλακίστηκαν  όσοι αντιδρούσαν στην μετατροπή των Δελφών σε μεταλλεία βωξίτη.  Παρουσία του διευθυντή της εταιρίας βωξίτη  κατηγορήθηκαν μεταξύ άλλων ότι δεν σκέφτονται  την ανεργία των  παιδιών  της Φωκίδας και των 2.000 -  ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΩΝ !!!   αιτήσεων για πρόσληψη που είχε πρωτοκολλήσει  επίσημα η εταιρία το προηγούμενο διάστημα, το προεκλογικό, γεγονός που δεν διάψευσε ο διευθυντής.  

Δηλαδή οι εκλογές του 2010, έγιναν με 2.000 ψηφοφόρους της Φωκίδας να ελπίζουν ότι θα προσληφθούν στους βωξίτες!!! 

Προφανώς το εκ κατασκευής ή το επίκτητο λόγω απελπισίας πνευματικό επίπεδο στο οποίο λειτουργεί ο άνθρωπος σε αυτές τις περιπτώσεις , επηρέασε καθοριστικά το εκλογικό αποτέλεσμα εκεί που ήθελε η εταιρία βωξίτη. 
2.000 ψηφοφόροι και οι οικογένειές τους  είχαν στα χέρια ένα αριθμό πρωτοκόλλου  με αίτηση για πρόσληψη που είχε γίνει δεκτή αγνοώντας πιθανά  ο καθένας τους ότι το ίδιο έλπιζαν άλλοι 1.999 ενώ οι θέσεις ήταν το πολύ δέκα και αυτές υπεράριθμων που απολύθηκαν στην συνέχεια.   
2.000 ψηφοφόροι και οι οικογένειές τους, σε κατάσταση απελπισίας λόγω ανεργίας, ψήφισαν υπέρ  αυτών  που έχουν οδηγήσει τον τόπο τους στην κορυφή της ανεργίας.

Στον απόηχο εμπρησμών σπιτιού μέλους του συλλόγου που αντέδρασε για πρώτη φορά στις καταστροφές στα βουνά από την εξόρυξη βωξίτη το 2008-2009 και δημόσιων απειλών κατά της ζωή μελών άλλου συλλόγου που αντέδρασαν στην καταστροφή της κορυφής Βλαχοθανάσης της Γκιώνας  το 2010, η τότε βουλευτής και η τότε αντιπεριφερειάρχης   επισκέφτηκαν το Υπουργείο Εσωτερικών σε μία προσπάθεια  να εκτονώσουν την ένταση . 

Σύμφωνα με  άρθρο τοπικής εφημερίδας που ακολούθησε,  στα συμπεράσματα της συζήτησης με το υπουργείο ήταν μεταξύ άλλων  ότι οι εταιρίες της περιοχής  θα πρέπει να σταματήσουν να εμπλέκονται στην πολιτική ζωή του τόπου. Επιβεβαίωσαν  δηλαδή  με τον πιο επίσημο τρόπο ότι  στο Δήμο Δελφών και στην Φωκίδα, παίζονταν  τριτοκοσμικά  βρώμικα παιχνίδια, σαν αυτά που παίζουν οι εταιρίες που επιδιώκουν την απαξίωση - φτωχοποίηση και ερήμωση προκειμένου να μην τηρούν τους περιβαλλοντικούς νόμου και να τσεπώνουν το περιβαλλοντικό κόστος παραγωγής!

Για να παιχτούν τέτοια βρώμικα παιχνίδια είναι άκρως απαραίτητη τόσο  η συνεργασία  τοπικών πολιτικών όσο και η  συγκάλυψη σε κυβερνητικό επίπεδο. Σίγουρα όχι όλων αλλά όσων χρειάζονται. Οι υπόλοιποι αρκεί να υπακούουν στην ανώτερη κομματική ή παραταξιακή αρχή καταλήγοντας  εν αγνοία τους να ψηφίζουν εις βάρος του τόπου τους και των   ίδιων   των προσωπικών τους συμφερόντων .  

Είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, κυριάρχησε επί δεκαετίες  ο ρουσφετολογικός διορισμός στο δημόσιο  μετατρέποντας τον φιλότιμο Έλληνα σε χαζοφιλότιμο γενίτσαρο ψηφοφόρο αυτού που τον διόρισε για το υπόλοιπο της ζωής του.  
Προκύπτει λοιπόν αβίαστα   πως οι ρουσφετολογικοί διορισμοί που γίνονταν  επί δεκαετίες στην Φωκίδα και τους Δελφούς από τους πολιτικούς που ήλεγχαν οι ιδιωτικές εταιρίες, γίνονταν σε εξυπηρέτηση και των συμφερόντων των ιδιωτικών εταιριών.

Τα προαναφερόμενα, αφορούν μόνο σε όσα είδαν το φως της δημοσιότητας . 
Ο καθένας μπορεί να καταλάβει ποια είναι η   πραγματική έκταση αυτών των  μεθοδεύσεων και διεργασιών που ο φυσικός τους χώρος είναι στο παρασκήνιο. 

Οι εκλογές του 2019 γίνονται με το Δήμο Δελφών και της Φωκίδας να κινδυνεύουν να παραμείνουν χαρακτηρισμένοι ως άχρηστη γη όπου το μόνο που μπορεί να συμβεί είναι εξόρυξη βωξίτη, αιολικά πάρκα και ιχθυοκαλλιέργειες.  Το μεγαλύτερο μέρος του εναπομείναντος πληθυσμού  δηλαδή θα πρέπει   να εγκαταλείψει την περιοχή τα   επόμενα χρόνια.

Γίνονται πάλι ταξίματα για πρόσληψη και διορισμούς;   
Σε κανονικό πνευματικό επίπεδο δεν θα έπρεπε να υπάρχει άνθρωπος να τους πιστέψει αλλά είναι γνωστό πως είναι απύθμενη η χαζομάρα που μπορεί να επιδείξει το ανθρώπινο είδος οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

Αρχικά για διορισμό  στο δημόσιο το παραμύθι πέθανε. Το ότι κάποιοι στριμώχνονται  σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους με την αντίθετη πεποίθηση  εξηγείτε μόνο από το απύθμενο της υπόθεσης. 

Είναι γνωστό σε  όλους ότι η δραστηριότητα του βωξίτη θέλει  να κάνει απολύσεις των υπεράριθμων που προσέλαβε τα χρόνια της ρεμούλας και οι εταιρίες έχουν επανειλημμένα προσπαθήσει να διώξουν οριστικά τους  ιδιοκτήτες Δ.Χ. φορτηγών.  Εάν κάτι σώζει προσωρινά την κατάσταση  είναι ότι δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμα αυτό που επιχείρησε η κυβέρνηση του Κου Τσίπρα  με το Χωροταξικό της Στερεάς Ελλάδας οπότε εξακολουθούν να θέλουν την ελπίδα ως σύμμαχο και ας είναι φρούδα.

Στην δραστηριότητα των ιχθυοκαλλιεργειών είτε  εξακολουθεί να ισχύει το αξιοπρεπές Δελτίο τύπου του 2014 είτε έμαθαν από τις τότε διαρροές, δεν υπάρχει τίποτα χάρη του ψήφου. Και να προσπαθούσε κάποιος να τάξει όμως είναι γνωστό ότι δεν αφορά ούτε καν δεκάδες νέες θέσεις εργασίας οπότε όποιος πιστέψει κάτι τέτοιο και πάλι θα αφορά το απύθμενο του ανθρώπινου είδους.  

Στα αιολικά πάρκα δεν υπάρχουν θέσεις  εργασίας. Ότι   προσφέρουν κατά την κατασκευή είναι εφήμερο. Το προαναφερόμενο  απύθμενο της χαζομάρας του ανθρώπινου είδους βέβαια  μπορεί να οδηγήσει κάποιον να υποστηρίξει ότι αυτές οι εφήμερες θέσεις εργασίας είναι αρκετά σημαντικές για να μην μας ενδιαφέρει το μετά. 
Η ανεργία  που θα μαστιγώνει την περιοχή την εποχή που- όπως ήδη συμβαίνει σε πολλές περιοχές-  και η «κουτσή Μαρία» της παραλιακής Ελλάδας θα ζει με αξιοπρέπεια από τον τουρισμό, η κατακόρυφη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσία του,  είναι πτυχές που για τις  καταλάβει κάποιος πρέπει να μπορεί να σκεφτεί.  Όποιος βέβαια δεν μπορεί να σκεφτεί το άμεσο  προσωπικό υλικό συμφέρον, δεν έχει καμιά ελπίδα να καταλάβει ζητήματα όπως επιπτώσεις στο   περιβάλλον την υγεία κ.λ.π..

Σύμφωνα με τα πιο πάνω θα έπρεπε να μην ανησυχεί κανείς πλέον για νόθευση του αποτελέσματος των ερχόμενων εκλογών με τάξιμο διορισμών και προσλήψεων.  
Οι επαγγελματίες του χώρου όμως μπορεί να έχουν και άλλους τρόπους. Και απ’ ότι φαίνεται έχουν και τους εφαρμόζουν.

(συνεχίζεται αύριο)


_____________________________

⇒ διάβασε το πρώτο μέρος εδώ :

⇒ διάβασε το δεύτερο μέρος εδώ:

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μαλλον θα πρεπει να σταματησουμε να ασχολούμαστε με το γιατί δεν πηγε μεχρι σημερα μπροστα ο τοπος μας και να ασχοληθουμε με το τι κανουμε απο εδω και περα. Πρώτα απ΄όλα πρέπει να φροντίσουμε να μην βρεθεί ούτε ένα Ιούδας στο νέο δημοτικό συμβούλιο. Τα άλλα μπας και έρθουν μονα τους.