Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Σοφία Αναγνωστάκου... "Πρέπει επιτέλους τη θέση του κατεστημένου να καταλάβει το προοδευτικό".

Η εικόνα ίσως περιέχει: την Sofia Anagnostakou, κείμενο και υπαίθριες δραστηριότητες
Κάποια πράγματα γίνονται και κάποια όχι. Κάποια είναι εύκολα και κάποια δύσκολα. Το θέμα είναι να παλεύεις καθημερινά για αυτά που γίνονται και πάντα να έχεις ως γνώμονα το κοινό καλό. Τότε, τα πράγματα αυτόματα, γίνονται απλά.


Είναι σκληρό να ακούγεται, ειδικά προεκλογικά, αλίμονο όμως εάν ήταν όλοι  ευχαριστημένοι από μία δημοτική αρχή.

Γνώρισα τον Θανάση τον Παναγιωτόπουλο όταν ανέλαβε Δήμαρχος Δελφών και συνεργαστήκαμε στο θέμα του κολυμβητηρίου. Τότε το κολυμβητήριο θεωρούνταν λειτουργικό μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες και ο Ναυτικός Όμιλος Ιτέας είχε χάσει κάθε αγωνιστικό ενδιαφέρον. Τα χρόνια που ακολούθησαν μπορέσαμε και πάλι να αρχίζουμε να στήνουμε αγωνιστικές ομάδες και να ευελπιστούμε για τη δημιουργία νέων τμημάτων. Αυτό, δεν έγινε από τη μια στιγμή στην άλλη. Μέσα από προβλήματα, αλλά και μέσα από την αμεσότητα και τη συνεννόηση με τους αρμόδιους καταφέραμε να βάλουμε την αθλητική εγκατάσταση και το σωματείο σε μία σειρά. Μία σειρά, η οποία πρέπει να συνεχιστεί.

Το ίδιο συνέβη και με το Δήμο Δελφών.

Ο Θανάσης ο Παναγιωτόπουλος είναι αναμφισβήτητα ένας άνθρωπος με όραμα, που στοχεύει και επιδιώκει τη συνεργασία με ανθρώπους προοδευτικούς, μορφωμένους, ανθρώπους που συμμερίζονται το όραμά του. Ανθρώπους, που θέλουν και τολμούν να παλεύουν για τον τόπο τους, όχι για το συμφέρον τους. Καθημερινά, όλον αυτόν τον καιρό, δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να τον ακούσει, για το τι έγινε, τι δεν έγινε και τι πρόκειται να γίνει και ο κόσμος έχει διαμορφώσει άποψη.

Πλησιάζουμε στο 2020. Πρέπει επιτέλους τη θέση του κατεστημένου να καταλάβει το προοδευτικό. Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να είναι ανεξάρτητη από τις πολιτικές πεποιθήσεις του καθένα από εμάς και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται και από το κράτος.

Εύχομαι πραγματικά, να έρθουν όλα ευνοϊκά για όλους όσους θέλουν να προσφέρουν στην κοινωνία μας και μόνο για αυτούς.

Σε αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε πρόσωπα. Πρόσωπα που θα αντιμετωπίσουν τον Δήμο ως επιχείρηση προσφοράς στον τόπο στον οποίον ζούμε. Σε αυτές τις εκλογές δε ψηφίζουμε τον συγγενή μας, την υποχρέωσή μας, το ρουσφέτι μας. Αν θέλουμε να επιλύουμε καθημερινά προβλήματα, εάν θέλουμε να διατηρούμε τον τόπο μας αξιοπρεπή και δεκτικό στους επισκέπτες του, αν θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο, που το όνομά του και μόνο μπορεί να προσφέρει τόσα πολλά. Αυτά όμως πρέπει να τα πιστέψουμε, πρέπει να τα δουλέψουμε ομαδικά, πρέπει να απαγκιστρωθούμε από τα μικροσυμφέροντά μας. Για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε το ενδιαφέρον του νέου κόσμου στην πολιτική, για να μπορέσουμε να είμαστε περήφανοι για αυτό που παραδίδουμε στα παιδιά μας...

Αναγνωστάκου - Παυλοστάθη Σοφία του Δημητρίου
Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Εκλογικής Περιφέρειας Ιτέας
Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών - Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: