Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

ΙΤΕΑ... Ρωτούν οι καταστηματάρχες (ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ!!!) τους υποψηφίους Δημάρχους για τις αυθαίρετες κατασκευές, που οι ίδιοι έφτιαξαν!






ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΚΩΝ &                              Ιτέα , 11/5/2019
ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ  
ΙΤΕΑΣ – ΚΙΡΡΑΣ                                                            
<<  Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ >>                                                                


                                                                 ΚΟΙΝ:   ΔΡΑΚΑΚΗ ΓΙΩΡΓΟ
                                                                                ΛΕΟΝΤΙΟΥ ΣΤΑΘΗ
                                           ΜΕΓΚΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
                                                                  ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟ
                                                ΤΑΓΚΑΛΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ
              Μ.Μ.Ε.





Αξιότιμε κύριε,

Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές.
Με αφορμή το γεγονός αυτό σας παραθέτουμε τους προβληματισμούς μας και σας παρακαλούμε να τοποθετηθείτε επ αυτού. 
Όπως όλοι γνωρίζουμε τα τελευταία 20 χρόνια περίπου , στο παραλιακό μέτωπο της Ιτέας ,επικρατεί μια κατάσταση ομηρίας από τους ως τώρα δημάρχους-περιφεριάρχεις-κυβερνήσεις ως προς τον τρόπο λειτουργίας και τη νομιμότητα των καταστημάτων εστίασης της περιοχής.
Κανένας από εμάς δεν έχει πρόθεση να είναι παράνομος και να πληρώνει συνέχεια πρόστιμα.
Είμαστε σε έναν παραθαλάσσιο τόπο ,που η χερσαία του ζώνη είναι παρατημένη εδώ και χρόνια, παρόλο που διαθέτουμε το μοναδικό Λιμάνι- πρόσβαση στους Δελφούς.
Ο τουρισμός έχει φτάσει σε σχεδόν μηδενικό αριθμό για την Ιτέα και όλοι μας παλεύουμε να επιβιώσουμε σε αυτούς τους τόσο δύσκολους και χαλεπούς καιρούς.
Σας θυμίζουμε ότι δεν είμαστε μεγαλοεπιχειρηματίες που βγάζουν εκατομμύρια , αλλά όλοι μας είμαστε αυτοαπασχολούμενοι με μικρές επιχειρήσεις και αν γκρεμιστούν οι κατασκευές αυτές ,θα κλείσουμε κατευθείαν τα μαγαζιά μας και θα μείνουμε τόσο εμείς όσο και οι υπάλληλοι μας άνεργοι.
Πριν 2 χρόνια περίπου ο σύλλογος μας κατέθεσε στην τότε αντιδήμαρχο Ιτέας κ. Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη την ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ με ημερομηνία 17 Ιουνίου 2016 και αριθμό φύλλου 109 , που έδειχνε τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να λυθεί το πρόβλημα για πάντα.
Το παραπάνω έγινε στο νησί της Μύλου που έχει το ίδιο ακριβώς προφίλ με τον τόπο μας , δηλαδή χερσαία ζώνη-καταστήματα-μεταλλευτική δραστηριότητα.
Εκεί έγινε και πέτυχε…..εδώ γιατί όχι;
Την 31η Μαίου 2018,στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα 28  ήταν η  σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δελφών με έδρα την Ιτέα, για να έχει  ο Δήμος Δελφών  στην διαχείρισή του ένα φορέα με ετήσιο προϋπολογισμό πολλές εκατοντάδες  χιλιάδες  ευρώ  και  την  ενιαία αναπτυξιακή πολιτική ολόκληρου του παραλιακού μετώπου του Δήμου. 
Το θέμα αυτό πέρασε με πλειοψηφία από το συμβούλιο αλλά ως σήμερα δεν έχει γίνει τίποτα για να λυθεί.
Επιπλέον πρέπει όλοι να αναλογιστούν ότι όλες οι επιχειρήσεις του παραλιακού μετώπου πληρώνουν  2 ενοίκια. Το ένα στους ιδιοκτήτες των μαγαζιών μας και το άλλο στο Λιμενικό Ταμείο. Κανένας όμως δεν έχει σκεφτεί ότι τα δύο ακριανά μαγαζιά που είναι εξ ολοκλήρου ιδιοκτησίας Λιμενικού Ταμείου, πληρώνουν 1 ενοίκιο και βέβαια το κυριότερο όλων είναι ότι αυτά τα μαγαζιά είναι ΧΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΛΙΜΕΝΑ ΝΟΜΙΜΑ!!!!!
Μιλάμε λοιπόν για δύο μέτρα και δύο σταθμά σε όφελος κάποιων (και δεν εννοούμε φυσικά τον εκάστοτε επιχειρηματία που θα νοικιάσει το ακίνητο) και με απίστευτα πρόστιμα σε όλους τους άλλους.
Ήρθε λοιπόν η ώρα σε τούτο εδώ τον τόπο, με την επιχειρηματική δραστηριότητα που έχει     να μπορέσει να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας  που το έχουμε όλοι ανάγκη καταστηματάρχες , πολίτες και επισκέπτες και να πάψουμε να είμαστε όμηροι σε καταστάσεις που μπλέξαμε χωρίς να φταίμε.
Εν κατακλείδι σας παραθέτουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1.      Τι σχέδια έχετε για το παραλιακό μέτωπο της Ιτέας;
2.      Με ποιο τρόπο θα μπορέσουμε να είμαστε νόμιμοι χωρίς να χρειαστεί να γκρεμίσουμε τα μαγαζιά μας;

Παρακαλούμε να μας απαντήσετε για να ενημερώσουμε τα μέλη μας ,τις οικογένειες τους , τους εργαζομένους μας και τους πολίτες ως προς το μέλλον της παραλιακής ζώνης και των επιχειρήσεων αυτής.  
  


             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ



 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                              ΚΑΨΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


        

             Η ΤΑΜΕΙΑΣ                                                                                  ΤΑ ΜΕΛΛΗ



     ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΑΛΙΚΗ                                                              ΣΟΥΖΑΝΑ ΚΥΤΕΑ

        

                                                                                    ΚΟΥΤΣΟΜΠΙΝΑ ΣΤΗΛΙΑΝΗ









20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Να νομιμοποιήσετε τι?????
Αυθαίρετες κατασκευές σε δημόσιο χώρο?????
Πάτε καλά?????
Μήπως θέλετε να σηκώσετε και όροφο?????

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΠΕΝΤΕ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα μπορούσαν οι υπογράφοντες την ανακοίνωση να μας ενημερώσουν και πόσα χρωστάνε στο λιμενικό ταμείο οι ίδιοι ?

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;

5ος σχολιαστής είπε...

Η λύση που προτείνουν οι καταστηματάρχες είναι να επεκταθούν οι χώροι που νοικιάζουν και στην παραλία;
Παράδειγμα, νοικιάζεις ένα ισόγειο στην παραλία (από πάνω) και δικαιούσαι(νοικιάζοντας χώρο από το Λιμενικό Ταμείο) και έξοδο σε παραλιακό χώρο. Αυτός ο χώρος να κατοχυρωθεί στον σπιτονοικοκύρη που νοικιάζεις;


Εγώ λέω να νοικιάζονται χώροι στην παραλία και σε μαγαζιά που βρίσκονται οπουδήποτε στην Ιτέα. Πχ να νοικιάζει το καλοκαίρι η ταβέρνα Μούκας χώρο στην παραλία. Αμ πως..

Ανώνυμος είπε...

To tsunami erxetai.

Ανώνυμος είπε...

Δημόσιοι υπάλληλοι. Εσείς εργάζεστε για μας. Και αν δεν θέλετε να εργαστείτε για μας. Θα βγάλουμε τα μαστίγια.

Ανώνυμος είπε...

Κατι δεν καταλαβες καλα εσυ...οι άνθρωποι λενε οτι ενω πληρώνουν ενοίκιο τοσα χρονια για το χωρο που υπαρχουν οι κατασκευές ,παράλληλα πληρώνουν κ πρόστιμα για αυτές.
Δηλαδη εσυ νοικιάζεις ενα σπίτι,πληρώνεις ενοίκιο για αυτο αλλα παράλληλα πληρώνεις κ πρόστιμο!Το βλεπεις δίκαιο;
Η λυση που προτείνουν ...αν διαβασες ολο το κειμενο ειναι μια λυση που εγινε και σε αλλα μέρη της Ελλάδας ,ΝΟΜΙΜΑ και καθαρά!Εγω αυτο καταλαβα!

Ανώνυμος είπε...

Φανταζομαι οτι οι καταστηματαρχες γνωριζουν επισης οτι απογορευεται στα πεζοδρομια που υπαρχουν εξω απο τα μαγαζια τους να τοποθετουν τραπεζοκαθισματα.Το λεει και η λεξη πεζοδρομια περνουν οι πεζοι,τα καροτσακια,τα αμαξιδια αναπηρων....αλλα παντα στην Ελλαδα εχουμε μαθει να νοιαζομαστε μονο για τον εαυτουλη μας.Δε βαριεσαι οτι αρπαξουμε!!

Ανώνυμος είπε...

ΜΑ ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΗΔΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ. ΕΚΤΟΣ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΤΕΑ.

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ. ΦΙΛΕ 4.09. ΠΟΛΛΟΙ ΔΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΔΕ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΑ, ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ ΚΑΘΟΛΟΥ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ 2 ΕΤΩΝ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ 1 ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΗ ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ. ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ. ΤΕΛΟΣ - ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΝΟΜΙΜΟ. ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ. ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΡΟΠΟΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.

ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ?
ΝΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΨΕΓΕ. ΤΟ ΕΚΑΝΕ ?
ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, ΓΙΑΤΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ.

ΕΙΛΗΚΡΙΝΗΣ ΑΠΟΡΙΑ : Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ?


ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΝ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ (ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ)

Ανώνυμος είπε...

Ποίος σώφρων δήμαρχος θα νομιμοποιήσει ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ κατασκευές σε δημόσιο χώρο και μάλιστα σε χώρο που δεν ανήκει καν στο δήμο; Ποιος/α σας έπεισε να στείλετε την επιστολή αυτή;
Μάλλον θα το μάθουμε από τις απαντήσεις των υποψηφίων ΑΝ απαντήσουν.
Ευθύνες να ζητήσετε από αυτούς που σας έπεισαν να τις κάνετε, μηχανικούς και κατασκευαστές και φυσικά από τον εαυτό σας κύριοι και κυρίες.
Άκουσα πως το λιμ ταμείο ετοιμάζει ήδη αποβολές από την παραλία για κάποιους καλοπληρωτές. Αληθεύει; Αν ναι μπράβο τους.

Ανώνυμος είπε...

8:44 , προβλέπεται απο τον νόμο και τα καταστήματα παίρνουν άδεια κατάληψης πεζοδρομίου. Άρα άκυρη η παρατήρησή σου. Το κορυφαίο που έχουν πολύ δίκιο οι καταστηματάρχες είναι, και ενοίκιο και πρόστιμο δεν γίνεται εκτός εάν πληρώνουν ενοίκιο για την πλατεία και πληρώνουν πρόστιμο για τις υπερκατασκευές. Τότε γίνεται και δεν φταίει ούτε ο καταστηματάρχης σήμερα διότι μέχρι χθές έτσι έκαναν οι ανταγωνιστές έτσι έπρεπε να κάνει και αυτός, απο την άλλη, και τούτοι στο Λιμενικό Ταμείο κάνουν για λίγο ακόμα τα στραβά μάτια αλλά Σάββατο κοντογιορτή, όταν έρθει η ώρα και είναι υποχρεωτικό δεν θα γλυτώσει κανείς.
Το θέμα είναι ότι εάν η Ιτέα είχε την κίνηση μιάς μεσαίας , έστω χαμηλής Ελληνικής τουριστικής παραλίας, όλα αυτά δεν θα είχαν σημασία. Οι μαγαζάτορες θα έβγαζαν και λεφτά στην πάντα όχι όπως τώρα να χρωστάνε και στον άγγελό τους νερό. Μπήκαν κάποτε στην φάκα "σε αφήνουμε αλλά μην μιλάς για ότι κάνουμε παραπέρα απο το μαγαζί σου" μούγκα στην μούγκα, η Ιτέα είναι ένα βήμα απο την πλήρη απαξίωση και η μπάλα είναι πάλι στην κερκίδα. Τον δικό τους βιασμό τόσα χρόνια αλλά είναι ακόμα ερώτημα αν το έχουν καταλάβει.Στην Λάρυμνα υπάρχει μόνο μία καφετέρια και ο καφετζής ίσα που την βγάζει. Εδώ γιατί θέλουνε δεύτερη; Αν δεν ξεσηκωθούν να γυρίσουν το τραπέζι της μιζέριας τούμπα, αν δεν βγούν μπροστά να σεβαστούν τα λαμόγια την τουριστική προοπτική της Ιτέας που είναι η μόνη ελπίδα για όλο το Δήμο Δελφών, όλα τα άλλα είναι απλά .... κωμικοτραγικά.

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΤΗΝ ΚΆΝΕΙ; ΣΤΟ ΛΑΡΝΑΚΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ ΦΟΡΤΩΣΗΣ ΒΩΞΙΤΗ ΟΛΑ ΚΑΛΑ; ΣΚΟΝΗ ΚΑΘΟΛΟΥ; ΟΛΑ ΝΟΜΙΜΑ ΣΤΟ ΜΙΣΘΙΟ ΤΟΥΣ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΜΑΡΤΎΡΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΣΤΟΥΣ ΣΚΑΦΑΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ ΓΙΑΤΙ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΣΚΟΝΗ ΒΩΞΙΤΗ ΤΑ ΣΚΑΦΗ; ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΨΕΜΑ ΤΕΤΟΙΑ ΔΥΣΦΉΜΗΣΗ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ; ΝΑ ΚΆΝΕΙ ΕΠΊΣΗΜΗ ΠΑΡΈΜΒΑΣΗ ΜΕ ΕΚΤΕΝΉ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΔΙΑΦΉΜΙΣΗ. ΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΓΟΡΆΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΗΜΙΑ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ. Ή ΕΚΕΙ ΤΖΙΖ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΌΠΩΣ ΉΤΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ; ΘΑ ΣΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΜΕΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ; ΑΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΦΤΑΝΕ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΑΜΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΜΙΖΕΡΕΣ ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ; ΤΩΡΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΝΤΑΒΑΤΖΗ ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΜΙΖΕΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΏΝΟΥΝ ΟΛΟΙ, ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΑ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΡΩΜΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΎΡΗΤΑ ΤΗΝ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΠΑ ΚΑΙ ΤΡΩΓΌΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΨΩΜΟΛΥΣΑΡΗΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ. ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ;

Ανώνυμος είπε...

Ναι το γνωριζω αυτο που λετε,παρολα αυτα υπαρχει νομος ο οποιος οριζει ακριβως το μερος που θα καταληφθει ετσι ωστε να μπορουν να εχουν ελευθερη προσβαση ολοι στα πεζοδρομια.Αρα το σχολιο μου μαλλον δεν ειναι ακυρο..

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορει να γινει οπως στη Μηλο γιατι η Ιτια (οχι ιτεα) δεν ειναι νησι.

Ανώνυμος είπε...

Ας έρθει...θα μας πάρει όλους!!!και θα έχει πολυυυυ πλάκα!!!

Ανώνυμος είπε...

Αν ξέρετε να διαβάζετε νόμους μπορείτε να βρείτε τον νόμο περί αποχαρακτηρισμό χερσαίας ζώνης και έπειτα περί τακτοποίησης!Αλλά μας έφαγε η μεταλλευτική δραστηριότητα και οι ανεμογεννήτριες !!!

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΗΣΙ ΑΛΛΑ Η ΕΠΕΝΔΥΣΗ Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΜΕ ΔΙΣ ΕΥΡΩ..
ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΕΚΕΙ ΕΣΤΙΑΖΟΝΤΑΙ ---- ΧΩΡΙΣ ΝΑΝΑΙ ΜΗΛΟΣ ΟΙ ΔΕΛΦΟΙ Η ΙΤΙΑ Η ΑΜΦΙΣΣΑ ΤΟ ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ , ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΔΕΛΦΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΤΙΑ ΚΛΠ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ--

Ανώνυμος είπε...

Πολύ σωστό! Τα δημόσια πεζοδρόμια έχουν "παραχωρηθεί" ως ιδιωτικά ρουσφέτια. Για αυτό και πρέπει να τιμωρηθούν σε αυτές τις εκλογές αυτοί που επέτρεψαν αυτή την κατάσταση και όσοι υπόσχονται με καταστροφικές παραχολογίες να την συνεχίσουν. Οι επαγγελματίες πρέπει να βοηθηθούν αλλά πρέπει απο την πλευρά τους να μάθουν να δουλέυουν ως επαγγελματίες με βάση το συλλογικό συμφέρον και οχι το ατομικό. Τότε ισως κάτι να αλλάξει..