Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Το SOCRATES OIL στο Άγριφος marketplace: Από τον ελαιώνα των Δελφών στο πιάτο σας Ο μεγαλύτερος ελαιώνας των Βαλκανίων

Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.

























Η ελιά θεωρείται το δώρο των θεών στον άνθρωπο. Είναι ένα ευλογημένο δέντρο που ευδοκιμεί στην περιοχή της Μεσογείου  για πάνω από 7.000 χρόνια. Από τους Δελφούς, το κέντρο της γης κατά την αρχαιότητα, και από το 2014 η εταιρεία SOCRATES OIL παράγει το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο «SOCRATES OIL» και τις Π.Ο.Π. ελιές Άμφισσας «SOCRATES OLIVE». Αυτό το ελαιόλαδο προσφέρει απευθείας σε όσους επιθυμούν να το γευτούν μέσα από το Άγριφος marketplace.

Η εταιρεία
Η SOCRATES OIL είναι μια οικογενειακή επιχείρηση η οποία δημιουργήθηκε από αγάπη για την ελιά και το ποιοτικό ελαιόλαδο.  Με κύριο στόχο και σκοπό την παραγωγή εξαιρετικού και premium παρθένου ελαιολάδου και με γνώμονα τους παραδοσιακούς τρόπους καλλιέργειας και φροντίδας των ελαιοδέντρων, η εταιρεία παράγει ένα ελαιόλαδο άριστης ποιότητας, με ιδιαίτερα αρώματα και χαρακτηριστική επίγευση, αποσπώντας βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς ελαιολάδου.
Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.
Ο μεγαλύτερος ελαιώνας των Βαλκανίων
Ο παραδοσιακός ελαιώνας της Άμφισσας είναι ο μεγαλύτερος συνεχόμενος ελαιώνας των Βαλκανίων και από τους παλαιότερους σε όλη την Ευρώπη, με έκταση 67.000 στρέμματα και περίπου 850.000 ελαιόδεντρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό των δέντρων είναι της ποικιλίας Άμφισσας, η ηλικία των οποίων χάνεται στα βάθη των αιώνων.


Μέσα σε αυτόν τον παραδοσιακό ελαιώνα, καλλιεργούνται με ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα τα αιωνόβια δέντρα από τα οποία παράγεται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο “Socrates  oil” καθώς και οι Π.Ο.Π. ελιές  Άμφισσας  “SOCRATES OLIVES”.
Η πυκνότητα των δέντρων του παραδοσιακού ελαιώνα, η διαμόρφωση του εδάφους, η θαλασσινή αύρα που διαπερνά τα ελαιόδεντρα όλο τον χρόνο αλλά και ο ήπιος χειμώνας της περιοχής, που οφείλεται και στα φυσικά εμπόδια έναντι των βόρειων ανέμων, που σχηματίζουν τα όροι Παρνασσός και Γκιώνα, προσδίδουν στο ελαιόλαδο SOCRATES OIL μια παγκόσμια μοναδικότητα.
Χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων, τα υπό ένταξη βιολογικά ελαιόδεντρα, έχοντας βρει στο μικροκλίμα τις περιοχής όλα εκείνα τα στοιχεία που χρειάζονται, έχουν δώσει την μέγιστη ποιότητα στα παραγόμενα προϊόντα.
Η συγκομιδή του ελαιοκάρπου γίνεται με το χέρι, αργά το φθινόπωρο, όταν ο καρπός της ελιάς είναι πράσινος και αρχίζει να αποκτά ένα λαμπερό ωοειδές χρώμα. Σε αυτή την κατάσταση ο ελαιόκαρπος μας δίνει το καλύτερο ελαιόλαδο με τον μέγιστο αριθμό πολυφαινολών. Η μάλαξη του καρπού γίνεται αυθημερόν σε σύγχρονο 2φασικό ελαιοτριβείο και σε θερμοκρασία μέχρι 25 ℃. Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και σε κατάλληλες κλιματολογικές συνθήκες, μέχρι την ημέρα της εμφιάλωσης του.
Γνωρίστε το SCRATES OIL από τους Δελφούς στο σπίτι σας eshop.agrifos.gr


Φωτογραφία του χρήστη Wepost photo gallery.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ανώνυμος είπε...

Το σχόλιο που έστειλα, ότι δεν φαίνονται οι φωτογραφίες , αφορούσε τον διαχειριστή του blog.