Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Άμεση απάντηση του Δημάρχου Δελφών στην επιστολή της κας Τριανταφυλλιάς Πιλάλα - Τσακίρη για το Λιμενικό Ταμείο Ν. Φωκίδας.


Αποτέλεσμα εικόνας για θανασης παναγιωτοπουλοςΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, χαμογελάει, κάθεται και εσωτερικός χώρος


Επί της αναφοράς του εγγράφου σας τηλεφωνικών συνδιαλέξεών σας με υπάλληλο του Υπουργείου Εσωτερικών, οφείλω να σας απαντήσω τα εξής:


1. Η νομική υποχρέωση του Υπουργείου να απαντήσει σε κάθε περίπτωση (είτε θετικά, είτε αρνητικά, είτε με παρατηρήσεις) στο αίτημα του Δήμου Δελφών, όπως αυτό έχει τεθεί με την υπ’ αριθμ 195/2018 Απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, είναι αυταπόδεικτη και πέραν πάσης συζητήσεως. 



2. Εσείς και ο κ. Δρακάκης, που ομιλείτε τηλεφωνικώς με την κ. Κατσίκα, αντί να εγκαλείτε μονίμως το Δήμο σας ότι δήθεν δεν ενεργεί τα δέοντα, γιατί δεν εγκαλείτε την κ. Κατσίκα (ως υπάλληλο του ΥΠ.ΕΣ., αφού με αυτή την ιδιότητα σας ομιλεί), που αγνοεί προκλητικά την εκ του νόμου υποχρέωσή της να δώσει μια στοιχειώδη έγγραφη απάντηση στο διατυπωμένο αίτημά μας, ώστε με κάποιο νόμιμο τρόπο να επανέλθουμε, αν τυχόν χρειάζεται κάτι να τροποποιήσουμε ή να βελτιώσουμε; 


3. Τέλος, επειδή προφανώς στοχεύετε στις εντυπώσεις, σας υπενθυμίζω ότι η Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου διατυπώθηκε και αναρτήθηκε στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» στις 08.06.2018, επιπλέον δε (και πέραν των εκ του νόμου υποχρεώσεων της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου) κοινοποιήθηκε στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να μη χωρεί καμία αμφιβολία για την ενημέρωσή τους. ΕΠΙ ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΡΡΗΣΗ – ΟΥΔΕΜΙΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ!! Μέσα στο Σεπτέμβριο ο κ. Δρακάκης ανακάλυψε ότι έχει γραφτεί εσφαλμένα η Απόφαση (αυτή που είχε ωστόσο στα χέρια του, όπως και εσείς ήδη από τριών μηνών !!) και «χαλάει τον κόσμο» ότι φταίει, ως συνήθως, ο Δήμαρχος.


4. Μήπως οφείλετε να ενημερώσετε τον κόσμο της Ιτέας και όλου του Δήμου μας, κ. Πιλάλα, ότι εσείς φέρετε την αποκλειστική ευθύνη για την διατύπωση της Απόφασης (αν αυτό είναι το πρόβλημα του ΥΠ.ΕΣ.), αφού εσείς ήσασταν η εισηγήτρια του θέματος, κόντρα μάλιστα στην πολύ πιο άρτια (και νομικά και πολιτικά) εισήγηση του Δημάρχου; Και πότε αλήθεια διαπιστώσατε κι εσείς ότι η Απόφαση έχει πρόβλημα διατύπωσης; Μετά από 3-4 μήνες; Δεν ελέγξατε την Απόφαση όταν την ανάρτησε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και όταν κοινοποιήθηκε στους πάντες; Μολονότι η Απόφαση προερχόταν από δική σας εισήγηση; Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη βαραίνει εσάς. Αν πράγματι είχατε αντιρρήσεις –που δεν είχατε- οφείλατε αμέσως να το επισημάνετε και να ζητήσετε ορθή επανάληψη της Απόφασης.


5. Ήδη, όπως έχουμε ενημερώσει με το υπ’ αριθμ 18584/19.10.18 έγγραφό μας (βλέπε σχετικό 2), υπάρχουν τρόποι για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμελειών μιας Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και τους έχουμε ήδη θέσει στη διάθεση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Άρα η διάθεση συνεργασίας με όλους τους δημοτικούς συμβούλους είναι εκπεφρασμένη και απόλυτη.


6. Σας δηλώνουμε επίσης ότι αυτή η συμπεριφορά σας, να προσπαθείτε δηλαδή να επιρρίψετε ευθύνες στο Δήμο Δελφών, ενώ είναι σαφές ότι το «μπαλάκι» είναι στο Υπουργείο Εσωτερικών (το οποίο προφανώς έχει το δικό του πολιτικό σκεπτικό, διαφορετικό από αυτό που ζητάμε εμείς) δεν σας τιμά ως Δημοτικό Σύμβουλο Δελφών. 


7. Τέλος κ. Πιλάλα, επειδή και η υπομονή έχει τα όριά της, σας θυμίζουμε αυτό που πρόσφατα δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Μπουτάρης, για ανάλογες περιπτώσεις «λίγη τσίπα επιτέλους…». Όσο ήσασταν αντιδήμαρχος όλα ήσαν καλά καμωμένα. Σήμερα όλα σας φταίνε. 
Φτάνετε να καταψηφίζετε ακόμη και στα βασικά θέματα, που μόλις πριν λίγους μήνες είχατε υπερψηφίσει και τα οποία αποτελούσαν βασικές δεσμεύσεις της παράταξης με την οποία εκλεχθήκατε (βλ. κυκλοφοριακή ρύθμιση Άμφισσας). Ε
σείς παραμένετε σταθερά προσηλωμένη μόνο στην προσωπική σας στρατηγική. Βάλατε ένα στόχο να αναλάβετε την προεδρία του Λιμενικού Ταμείου, προβήκατε σε πολλές ενέργειες μονομερώς παρά την αντίθετη άποψη του Δημάρχου και της Εκτελεστικής Επιτροπής και αργότερα (όταν δεν πετύχατε τον καταρχήν στόχο σας) στραφήκατε κατά της ίδιας της δημοτικής σας παράταξης. Ο κόσμος μας κρίνει όλους. 



Ο Δήμαρχος Δελφών
Αθανάσιος Ηλ. Παναγιωτόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: