Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ιτέα: Το αποτύπωμα ενός άγνωστου Αρμαγεδδών!;

1279275


Η πανέμορφη χώρα μας διαθέτει τόσα πολλά νέα άγνωστα αξιοπερίεργα μέρη που όσο πιο πολύ ψάχνεις τόσο πιο πολλά ανακαλύπτεις.
Ένα από αυτά είναι και η Ιτέα και συγκεκριμένα το κομμάτι μεταξύ της Ιτέας και του Γαλαξιδίου, όπου το έδαφος και στα ορεινά και στα παραθαλάσσια σημεία του κρύβει έναν πολύ καλά κρυμμένο θησαυρό, πιθανώς πολλές χιλιάδες ή ίσως και εκατομμύρια χρόνια τώρα.
Μιλάμε για έναν πολύ μεγάλο αριθμό κρατήρων (ίσως να ξεπερνάνε και τους 10) διάσπαρτους σε μια ακτίνα 5χλμ. Οι 2 πιο εντυπωσιακοί είναι ο πιο ορεινός όλων ο οποίος μάλιστα έχει και την χαρακτηριστική «ουρά » που ξεπερνά τα 150 μέτρα (πιθανώς από το σύρσιμο που έκανε στην Γη ) πριν τελικά προσκρούσει στην Γη ο μετεωρίτης που τον προκάλεσε.
Ο δεύτερος πιο εντυπωσιακός κρατήρας βρίσκεται δίπλα στην θάλασσα σε μια άκρη της στεριάς. Είναι ο πιο μεγάλος και έχει διάμετρο κοντά στα 100 μέτρα. Λόγω της τοποθεσίας του και πιθανώς λόγω της υγρασίας και του νερού από την θάλασσα που μπαίνει μέσα σε αυτόν έχει δημιουργηθεί και μια πολύ όμορφη πλην όμως απόκοσμη βλάστηση.
Ίσως το όνομα Γαλαξίδι που βρίσκεται δίπλα στην Ιτέα δεν είναι και τόσο τυχαίο τελικά…
Απολαύστε την πτήση και αναρωτηθείτε και εσείς μαζί μας πως κάτι τέτοιο μοναδικό στο είδος του έχει παραμείνει κρυφό τόσα χρόνια.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα ίδια ευφάνταστα θεάματα τα είχατε δημοσιεύσει πάλι πριν κάνα χρόνο. Και λέμε εντάξει αυτοί με τον δρόνο (drone) δεν είναι ντόπιοι και δεν ξέρουν τα καρκάρια. Ο ανοιγμένος με γκρέιντερ δρόμος για τον Βοϊδερπό ουρά μετεωρίτη; Σας διαβάζουν και μικρά παιδιά. Μη τα κουτέψουμε.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ειναι απο μετεωρίτες. Αν ήταν, και σε τετοιο μέγεθος, θα ειχε τινάξει όλο το πεδίο στα πέριξ. Και κανεις μετεωριτης δεν γλύφει το εδαφος για κατι μετρα και μετα να στριβει εισχορώντας κάθετα με τετοια τελειότητα κύκλου. Ειναι σπηλαιώσεις που έπεσε η οροφή τους.

Νεκτάριος είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με τον προηγούμενο σχολιαστή Τα επιφανειακά αυτά βυθίσματα έχουν προκληθεί από την κατάπτωση της οροφής σπηλαίων που δημιουργήθηκαν από την διάβρωση που προκαλεί το νερό (χημική διαδικασία) στα ασβεστολιθικά και όχι μόνο πετρώματα (Καρστικά έγκοιλα). Καλό θα ήταν να είστε πιο προσεκτικοί όταν δημοσιεύσετε κάτι...

Ανώνυμος είπε...

ΠΕΣ ΤΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΕΝΟΧΛΕΊ ΤΌΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΘΕΩΡΗΣΕΙΣ; ΑΛΛΟΥ, ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑ ΔΙΑΟΛΟΥ, ΑΦΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΙΑΣ ΤΕΤΟΙΑΣ ΘΕΩΡΙΑΣ, ΘΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΑΝ.ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΟΝΗΡΟΙ ΥΠΕΡ ΣΥΦΜΕΡΟΝΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΑΥΤΗ Η ΘΕΩΡΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΚΤΑΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΑΦΗΝΑΝ ΟΠΟΙΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Ή ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΝΑ ΔΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ Ή ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΛΛΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΛΛΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ, ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΡΥΦΟ ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟΝ. Ο ΤΟΠΟΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΣΠΡΩΞΟΥΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ, ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ; Ή ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ; ΘΑ ΜΑΣ ΕΠΕΦΤΕ ΒΑΡΥ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΟΥΝ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥΣ ΑΠΟΨΗ; ΣΚΑΣΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ. ΤΟΣΟ ΟΡΝΙΑ Ή ΤΟΣΟ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΜΑΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΠΑΡΑΕΞΩ;

Ανώνυμος είπε...

Ο πρώτος σχολιαστής είμαι. Προς τον τελευταίο σχολιαστή:

Δεν είναι λάθος θεωρήσεις σύμφωνα με εμάς. Είναι ψέματα σύμφωνα με την ανθρώπινη αντίληψη. Εάν είσαι διατεθειμένος να πιστέψεις ό,τι σου λένε αρκεί να έχει την λέξη Ιτέα κ Φωκίδα τότε πάω πάσο. Μπας και είσαι από εκείνους που λέγανε πως βρήκανε κοσμοδρόμια Ατλάντων στο Σερνικάκι; Τουρισμός φούιτ γιατί όχι;

Ανώνυμος είπε...

Ηρεμα μωρη καμπια. Ενιστασαι κιολας.