Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Κρίση προ των πυλών στους ΑΝΕΛ - Καμμένος εναντίον Κουίκ

Οι αντάρτες της συμφωνίας των Πρεσπών



Αντιμέτωποι με κρίση, που δεν αποκλείεται να φέρει νέες πολιτικές εξελίξεις, είναι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες μετά και τις αιχμηρές τοποθετήσεις του Πάνου Καμμένου στην εισήγηση του στο Εθνικό Συμβούλιο της παράταξης.   

Στη δίνη της εσωτερικής κόντρας, πρωταγωνιστές είναι οι Πάνος Καμμένος, η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά αλλά και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τερενς Κουικ.   

«Τώρα τελευταία εμφανίστηκε μια καινούρια κατηγορία, οι Μακεδονοκλάστες, οι οποίοι μας προέκυψαν, αφού τους διορίσαμε – χωρίς να είναι καν βουλευτές- ακόμη και σε υπουργικούς θώκους, να μας κάνουν και κριτική», είπε χθες ο Καμμένος στέλνοντας μήνυμα στους αντάρτες της γραμμής της Συμφωνίας των Πρεσπών   

«Σας ζητάω συγγνώμη που τους έβαλα σε θέσεις κλειδιά. Εγώ φταίω, αναλαμβάνω την ευθύνη και σας υπόσχομαι ότι αυτοί οι τύποι δεν έχουν κανένα λόγο πια στους ΑΝΕΛ. Τελειώσανε, γιατί στην πλάτη μας πατήσανε και έγιναν τζάμπα μάγκες. Καλό ταξίδι» δήλωσε ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας.   

Η έμμεση αλλά και σκληρή κριτική στον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά, που έχουν ταχθεί υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών, έγινε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη Θεσσαλονίκη, αλλά δεν έμεινε αναπάντητη.   

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά όσο και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ δεν έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο των ΑΝΕΛ, αλλά ο δεύτερος απάντησε.   

Ο Κουίκ από την Αίγυπτο απάντησε υπενθύμισε στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι την εξωτερική πολιτική την ασκεί ο πρωθυπουργός. «Βρίσκομαι στην Αίγυπτο ως υφυπουργός Εξωτερικών, υπηρετώντας την εξωτερική πολιτική της πατρίδας μου, όπως τη χαράσσει ο πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή μας» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι στο Κάιρο, ο Τέρενς Κουίκ.   

Αυτή η αποστροφή του κ. Κουίκ θεωρήθηκε έμμεση απάντηση στον επικεφαλής των ΑΝΕΛ Πάνο Καμμένο o οποίος ακόμη δεν έχει δώσει συνέχεια, κάτι που εκτιμάται πως θα πράξει εντός της εβδομάδας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: