Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2018

Ιτέα : Ο Άστιγξ και η εικαστική καρικατούρα στο μνημείο του (από αναγνώστη)





Προ ημερών βρέθηκα στις εκδηλώσεις για την ιστορική επέτειο της ναυμαχίας της Αγκάλης και πιο συγκεκριμένα στο χώρο κατάθεσης στεφάνων , στο μνημείο που έχει στηθεί εκεί .

Παρατήρησα πως η βάση του μνημείου έχει διακοσμηθεί με πέτρες βωξίτη και αναρωτήθηκα μήπως αυτή η εικαστική παρέμβαση έγινε εσκεμμένα ώστε να θυμίζει ότι η περιοχή κυριαρχείται από την σκουριασμένη αυτή πέτρα..

Κύριοι , δεν "δένει" ο βωξίτης με το μάρμαρο , ακόμη και ο καλλιτέχνης στην παρακείμενη αίθουσα εικαστικών εκδηλώσεων , προκειμένου να συγκεράσει τα ασυμβίβαστα , αναγκάσθηκε να βάψει  με φανταχτερά χρώματα την βωξιτική πέτρα ...

Μου ήρθαν στον νου οι στίχοι ενός παλιού δημοφιλούς τραγουδιού του Γ. Νταλάρα σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και μουσική Μίκη Θεοδωράκη..... : «σε τούτα εδώ τα μάρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει..» 

ας το θυμόμαστε αυτό , που και που..

 edp















8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόταση :
Επειδή η πέτρα βωξίτη είναι άφθονη , να αρχίσουμε να δημιουργούμε μνημεία με βωξίτη , κάνοντας αρχή από την πλατεία και το μνημείο πεσόντων αεροπόρων στην Άμφισσα. Θα στοιχίσει πολύ λιγότερα στους φορολογούμενους πολίτες.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή η σημαντική αυτή ναυμαχία έχει υποτιμηθεί πάρα πολύ , λόγω του ότι δεν υπήρξαν ποτέ άνθρωποι να την αναδείξουν σε ένα νομό που μαστίζεται από πνευματική ένδεια και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑ , πρέπει να γράψετε ξανά τις σελίδες της Ιστορίας αρχίζοντας με την κατασκευή ενός ευπρεπούς μνημείου στην θέση αυτού του εκτρώματος .

Ανώνυμος είπε...

Δεν πιστεύω να ξεχνάμε πως :

το μνημείο αυτό ήταν στην βάση του μωλου της ιτέας δίνοντας ένα όποιο στοιχειο ταυτότητας στην πολη αλλα το πήραν απο εκει χωρις ποτε να το αντικαταστήσουν με οτιδηποτε αλλο κανοντας την πολη εντελως αχρωμη στον επισκέπτη

το έθαψαν στην άκρη της πολης απεναντι απο την αποκρουστική αντιτουριστική μεταλλευτικη θεα όπου αν δεν πας για κοντοσουφλι στο λιαπη νύχτα δεν θα το ανακαλύψεις ποτέ

οταν εγινε η παρουσιαση του αρχαιοτερου ιπποδρομου του κοσμου των δελφων που ειναι στην ιτεα, αντι να αρχισουμε να σκεφτομαστε ολοι μαζί , όχι μόνο οι ιτιωτες αλλα ολοι μαζι που πειναμε μαζι σαν ηλιθιοι σε ενα πλούσιο τοπο, , με ποιο τροπο η υπαρξη του ιπποδρομου θα δεσει ολο τον τοπο σε ενα σύνολο και πως με αφορμή αυτό θα ξαναβγούμε στην διεθνή δημοσιότητα μπάς και μας ξαναανακαλύψει ο κόσμος, πολλοί το εχθρεύτηκαν λες και του εκλεβε καποιος το κοψιδι από την κατσαρόλα. Συγκεκριμένοι καταγεγραμμένοι σχετικοί και άσχετοι με το αντικείμενο, μορφωμένοι και αμόρφωτοι προπαγάνδιζαν ότι αυτό είναι λάθος (;;;) έως ψέμα!!!! καλά όσοι έχουν χωράφια στην περιοχή και τους πουλάνε παραμύθια ότι θα γίνει βιοτεχνικό πάρκο με της Άμφισσας άδειο εδώ και είκοσι χρόνια στα δέκα χιλιόμετρα. Οι άλλοι;;; οι μη ειδικοί;;; ακόμα και αμόρφωτοι;;; τίποτα δεν καταλάβαμε;;; δεν κατάλαβε κανείς ότι ανησύχησε κάποιο βρώμικο συμφέρον που δεν θέλει ποτέ να βγεί η περιοχή από το βάλτο;

Μας εχει δαγκώσει ο λύκος στο σβέρκο και εμείς συζητάμε αν υπάρχει λύκος;;; τόσο βλάκες;; πόσο βλάκες;;; Ένα αιωνα διπλα στους Δελφους και η Αμφισσα με τον τοπικισμό της δεν έχει δει ποτέ τουρίστα τι χρώμα έχει και το πρόβλημα του Δήμου Δελφών είναι το κυκλοφοριακό της Άμφισσας;
Εγω δεν ανησυχώ πάντως . μολις είδα στην ΤV μία ακόμα φορά ότι η Ελλάδα πετάει Οκτώβριο μήνα από τουρισμό και εδώ πεινάμε. Πόσο ακόμα; Και τα εντελώς ζώα από κάποια πείνα και μετά αγριεύουν, ξυπνούν !!!
Καλημέρα αλήθεια.

Ανώνυμος είπε...

Υπήρχε κάποτε ένα σοβαρό μνημείο στο κεντρικότερο σημείο της Ιτέας και κάποιοι αποφάσισαν να το βανδαλίσουν και να το θάψουν εκεί που βρίσκεται σήμερα.

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η "σκουριασμενη πέτρα " όπως αναφέρεις είναι η αιτία που εκατοντάδες άνθρωποι στην περιοχή μας μεγάλωσαν με αξιοπρέπεια τα παιδιά τους. Α και αν δεν το ξέρεις απ αυτή την σκουριασμένη πέτρα είναι και το πιρούνι που τρως.

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΈΡΘΗΚΑΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΤΟΥ ΤΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΥΤΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΟΛΟΣ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΟΛΗ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ.
ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΕΣ ΜΟΥ ΑΝ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΟΥ ΕΧΕΙΣ ΛΑΒΕΙ ΥΠΟΨΗ:
ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΣΤΙΣ ΣΤΟΕΣ ΣΑΝ ΣΚΛΑΒΟΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΛΕΓΧΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΕΜΕΝΑΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ.
ΠΟΣΕΣ ΔΕΚΑΔΕΣ ΠΕΘΑΝΑΝ ΚΑΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΡΚΙΝΟ ΣΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΕΣ ΣΠΑΝΙΕΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΑΣΙΓΝΩΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ, ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΕΠΕΡΝΕ ΤΑΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΚΡΑΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΟΔΕΥΕ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ.
ΠΟΣΗ ΦΤΩΧΙΑ ΕΧΕΙ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΟΠΟ ΣΑΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΝΑΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΝΩ ΣΕ ΟΟΟΟΟΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΝΟΥΝ.
ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΟΒΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΚΑΨΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΟΥΝΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ΣΤΟ ΧΑΝΤΑΚΙ Κ.Λ.Π. ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΣΑΝ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ ΦΕΥΓΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΓΥΡΙΖΟΥΝ. ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ, ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΠΟΠΤΟΣ-Η ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΣ ΤΥΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΞΙΟΠΡΠΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΗΜΩΣΗ ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ.
ΤΟ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΑ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΦΟΥΝ ΤΑ ΚΟΚΑΛΆΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΕΤΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΛΟΥΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΕΤΡΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΡΚΙΝΟ , ΠΡΟΟΘΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ, ΑΠΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΒΓΑΖΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΞΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ,ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ , ΌΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΒΛΑΚΕΣ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΞΙΟΣ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
ΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΚΚΙΝΗΣ ΠΕΤΡΑΣ, ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΦΟΒΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΞΕΝΟΣ ΠΟΥ ΡΙΧΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ, ΦΕΥΓΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΑΝΑΓΥΡΝΑΕΙ.
ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΟΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ, ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΕΝΑΝ ΤΟΠΟ ΣΕ ΧΩΜΑΤΕΡΗ;

Ανώνυμος είπε...


Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΧΩΡΑΕΙ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ.

10:13 ΑΝ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ, ΣΚΕΨΟΥ ΟΤΙ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ (ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ).
ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΟΙΩΘΕΙ ΑΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΩΣΑΝ ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΕΛΕΗΜΟΣΎΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ. ΤΟ ΕΑΝ ΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΈΚΥΨΕ ΑΘΛΙΟΣ , ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΝΟΧΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΕΑΝ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΑΘΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΕΝΑ ΤΟΠΟ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΠΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΑΕΙ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΠΟΥ ΝΙΩΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΡΟΥΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΩΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ.

ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ΄ΟΛΑ, Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΙΡΟΎΝΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΥΤΑΛΙ Κ.Λ.Π., ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΧΑΖΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΟ ΗΡΩΙΝΗΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΠΑΡΟΥΝΑ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΙΑΤΡΙΚΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ.
ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΕΓΩ ΤΡΩΩ ΜΕ ΑΝΟΞΕΊΔΩΤΑ. ΤΩΡΑ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΟΒΑΡΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ; ΛΥΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΟΣΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΗ ΘΕΛΗΣΗ ΑΛΛΑ ΤΡΩΝΕ ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ ΚΑΙ ΤΣΙΜΠΑΝΕ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΜΩΣ. ΝΑ ΞΕΠΕΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΟΥΝ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΌΡΦΩΤΩΝ , ΤΩΝ ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΧΑΖΩΝ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ. ΜΗΝ ΤΥΧΟΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΙ ΣΟΒΑΡΗ ΘΕΣΗ ΚΑΝΕΝΑΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΨΗΦΟΥΣ. ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΉΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΙΚΑ ΑΝΔΡΕΊΚΕΛΑ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΝΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΜΙΑΣ ΕΞΑΘΛΙΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΙ ΕΧΟΥΝ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΘΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ.

Ανώνυμος είπε...

Η σκουριασμένη εταιρία δε ξεχνά τα παιδιά της ...
Όσοι την βοήθησαν στις καταπατήσεις και τις ανομίες της , όσοι δημόσιοι λειτουργοί χρηματίσθηκαν να κάνουν τα στραβά μάτια , όσοι εγκληματικά άναψαν την δάδα να κάψουν τα σπίτι του φουκαρά στην Γκιώνα , αυτοί είναι και οι ηθικοί αυτουργοί των εγκλημάτων που διέπραξε η εταιρία στον τόπο μας.
Αυτούς λοιπόν συνεχίζει να αμοίβει η εταιρία -ακόμη και σήμερα - είτε απ ευθείας είτε απασχολώντας τα παιδιά τους για δουλειές της εταιρίας στην Μήλο και αλλού...
Αλίμονο σ αυτούς που στηρίζουν -από ιδεαλισμό - αυτούς τους αργυρώνητους ..κινδυνεύουν να πάθουν αυτό που έπαθε και η Πόντια πόρνη...