Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Αποχώρηση από το Amfissaface του Ηλία Τσίγκα




Πέτρα που δεν κυλάει χορταριάζει...Από το απόγευμα του Σαββάτου δεν είμαι πια υπεύθυνος και διαχειριστής του ενημερωτικού portal AmfissaFace Media. Οι λόγοι της επιλογής μου αυτής είναι οι ίδιοι με αυτούς που μού υπαγόρευσαν και την πρόσφατη αποχώρησή μου και από τη θέση του επικεφαλής του Διοικητικού Συμβουλίου του Φωκικός ΑΣ, δλδ. πρώτιστα επαγγελματικοί.
Το AmfissaFace Media, που στήθηκε το φθινόπωρο του 2013 από εμένα και το Γιώργο Σκόκα, κατάφερε αμέσως να ξεχωρίσει, όπως έγινε καθολικά παραδεκτό, για την ιδιαίτερη ματιά που το διέκρινε πάνω στα ζητήματα της τοπικής κι όχι μόνο επικαιρότητας στο πλαίσιο της παγκόσμιας ανθούσας δημοσιογραφίας των πολιτών (citizen journalism), για την διεισδυτική του ανάλυση, για την απόλυτη διαφάνεια και τη δεοντολογία που επιβάλλεται να συνοδεύει απαράγραπτα κάθε δημοσιογραφική φωνή, για τον εμπλουτισμό και την αναβάθμιση του δημόσιου λόγου στον τόπο μας, καθώς και για την πιστή τήρηση της πολιτικής, ιδεολογικής και κοινωνικής γραμμής των ιδιοκτητών του, χωρίς εξαρτήσεις ή χρηματισμούς από τον οιονδήποτε, κάτι που γρήγορα έγινε αντιληπτό από κάθε "ενδιαφερόμενο"...
Άλλωστε, είναι εμπεδωμένο και παγιωμένο χρόνια πια στον διεθνή ακαδημαϊκό χώρο των Media ότι απόλυτη και πλήρης αντικειμενικότητα είναι αδύνατο να υπάρξει, μιας και ο δημοσιογράφος ή ο εκδότης δεν παύει να έχει τη δική του προσωπική ματιά για όλα όσα συμβαίνουν γύρω του και για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρουν τα πράγματα στον τόπο του.
Όλα αυτά μέχρι την άνοιξη του 2016, οπότε και αποφάσισα να αποδεχτώ την καθ όλα τιμητική πρόταση του Δημάρχου Δελφών Θανάση Παναγιωτόπουλου να αναλάβω έμμισθος Ειδικός Σύμβουλός του και να μού ανατεθεί η ευθύνη του Γραφείου Τύπου του Δήμου Δελφών, πράγμα για το οποίο δεν μπορώ παρά να τον ευχαριστήσω δημοσίως με αφορμή αυτές τις γραμμές. Τη δημοσιογραφία, την επικοινωνιολογία και την πολιτική επικοινωνία δε σταμάτησα ωστόσο να την προσεγγίζω, μέσα από το μεταπτυχιακό στο οποίο σπουδάζω τώρα στο ΕΑΠ και στο οποίο μέχρι στιγμής είμαι αριστούχος.
Από την αποχώρησή μου από τη θέση του Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Δελφών, πριν δύο περίπου μήνες, ξαναπιάστηκα ενεργά με το AmfissaFace Media έως και προχθές. Πλέον, το portal συνεχίζει τη λειτουργία υπό την ευθύνη και τη διαχείριση του φίλου Γιώργου Σκόκα, οπότε και νομοτελειακά θα λάβει το σχήμα και τη μορφή αποκλειστικά των ιδεών, των "πιστεύω" και της προσωπικότητάς του. Τού εύχομαι φυσικά καλή επιτυχία, γιατί πριν απ όλα είναι ανάγκη για την πολυφωνία στον τόπο μας, η οποία χρειάζεται τις γνώσεις και την ανιδιοτέλεια του Γιώργου.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω ιδιαίτερα το Δημήτρη Κουτσούμπα και το Λεωνίδα Κανέλλο ως κατασκευαστές ιστοσελίδων για τον επαγγελματισμό, την ικανότητά τους,τη συνεισφορά τους και τις συμβουλές τους στο στήσιμο και τη λειτουργία του AmfissaFace Media, καθώς και όλους όσοι εμπιστεύτηκαν την ενημέρωσή τους στο site αυτό.
Εις το επανιδείν...
Ηλίας Τσίγκας

Δεν υπάρχουν σχόλια: