Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Σάββατο, 6 Οκτωβρίου 2018

Το Φ.Ε.Κ για την απαγόρευση της βιντζότρατας στον Κρισσαίο κόλπο και τους Άγιους Πάντες δημοσιεύθηκε με ημερομηνία 4/10/2018 και έχει άμεση εφαρμογή

Σχεδόν άμεση η ανταπόκριση της νέας ηγεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις επιταγές της κοινωνίας για προστασία της αλιείας .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα,  5 Οκτωβρίου 2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε ισχύ ο περιορισμός του εργαλείου της βιντζότρατας


Δημοσιεύτηκε χθες στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 4421/2018) η απόφαση για τα «πρόσθετα εθνικά διαχειριστικά μέτρα για την αλιεία με το εργαλείο γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα, ετήσιας ισχύος».

Με την απόφαση αυτή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) προσθέτει 11 περιοχές, αυξάνοντας το μήκος της ακτογραμμής, στο οποίο απαγορεύεται η αλιεία με το εργαλείο βιντζότρατα κατά 5% για ένα έτος και, έτσι, διασφαλίζεται ακόμα περισσότερο η βιωσιμότητα της παράκτιας αλιείας και των ιχθυοαποθεμάτων των θαλασσών μας.

Ακόμη όσοι χρησιμοποιούν αυτό το εργαλείο υποχρεούνται να εκφορτώνουν μόνο στα λιμάνια, που καθορίζονται από τη συγκεκριμένη απόφαση.
Από σήμερα και μετά από εγκύκλιο του ΥΠΑΑΤ, ξεκινά και η εντατικοποίηση των ελέγχων από τις κατά τόπους αρμόδιες αρχές.

Είναι η πρώτη από μια σειρά αποφάσεων, που θα εκδοθούν, προκειμένου το ΥΠΑΑΤ να προστατεύσει τα ιχθυοαποθέματα της χώρας μας από τις πιέσεις που δέχονται.3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση της έκδοσης Φ.Ε.Κ που έδωσε την δυνατότητα στις βιντζότρατες να υπεραλιευθεί ο τόπος για 4 τουλάχιστον μερόνυχτα

Ανώνυμος είπε...

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΗ(Γ)ΕΛΛΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΕΙΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΕΣ ΠΑΡΙΟΧΕΣ ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΑΓΥΡΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ

ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΤΕ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΓΙΑ ΨΑΡΕΜΑ ΠΟΥ ΗΣΑΝ ΗΔΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΑ...????

ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΟ ΤΡΙΠΟΡΗ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ ΑΠ ΤΟΥ ΝΙΑΧΑ ...??
ΚΡΙΜΑ...