Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Τελευταίο αντίο στον Ζακ Κωστόπουλο – Τι είπε ο πατέρας του. Με χρυσόσκονη και λουλούδια τον αποχαιρέτησαν οι φίλοι του στην κηδεία...



Στο χωριό Κίρρα Φωκίδας, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, έπεσε η αυλαία για τον Ζακ Κωστόπουλο.


Συντετριμμένοι συγγενείς, φίλοι και συγχωριανοί του αποχαιρέτισαν τον δικό τους άνθρωπο, ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε την κοινή γνώμη.
Η οικογένεια του Ζακ είχε ζητήσει να μην παρευρεθούν τα ΜΜΕ και να σεβαστούν την οδύνη τους.
Νωρίτερα, ο πατέρας του Ζακ, Ευθύμιος Κωστόπουλος, τόνισε ότι πρόκειται για δολοφονία και η οικογένεια δε θα το αφήσει έτσι.
Μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ο πατέρας του Ζακ είπε ότι έμαθαν την τραγική είδηση του θανάτου του στην Αμερική, όπου μένουν τα τελευταία πέντε χρόνια. Πριν από έναν μήνα άλλωστε πέρασαν όλοι μαζί τις διακοπές τους στον τόπο καταγωγής τους, όπου και έγινε η κηδεία.
«Πρόκειται για δολοφονία και δε θα το αφήσουμε έτσι ως οικογένεια. Ήταν ένα ήσυχο παιδί, επικοινωνιακό, με χιούμορ. Ήταν αδικία που τον στηλίτευσαν έτσι μετά το περιστατικό», επεσήμανε ο πατέρας του.
Τόνισε ακόμη ότι ο Ζακ δεν αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα, ότι βρέθηκαν λεφτά στο σπίτι του και ότι η οικογένειά του ήταν πάντα διατεθειμένη να τον βοηθήσει και δεν υπήρχε λόγος να αποφασίσει ληστεία.
Όσο για το τι έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής στο κοσμηματοπωλείο της Κάνιγγος, ο πατέρας του 33χρονου είπε:
«Μπήκε μέσα στο κατάστημα άοπλος, χωρίς μάσκα και χωρίς γάντια. Ποιος ληστής μπαίνει για να ληστέψει έτσι; Ο κοσμηματοπώλης ήταν απέναντι σε ένα περίπτερο. Από ό,τι μου είπαν το παιδί μπήκε στο κατάστημα κι εγκλωβίστηκε εκεί, χωρίς να διατρέχει κανείς κίνδυνο. Υπάρχουν βίντεο που δείχνουν το παιδί μου να είναι σε διπλανή καφετέρια, όταν ξέσπασε ένας καυγάς και έφυγε για να κρυφτεί. Εγκλωβίστηκε στο κοσμηματοπωλείο και ακούγοντας τον συναγερμό να χτυπά πανικοβλήθηκε. Στο βίντεο φαίνεται ο ιδιοκτήτης να πετά μια πέτρα στην τζαμαρία, δεν ξέρω για ποιο λόγο, και ο Ζακ προσπάθησε να φύγει. Εκεί τον πλακώσανε στις μπουνιές και στις κλωτσιές και το παιδί κατέληξε».
Αυτό που δεν καταλαβαίνει ο ίδιος είναι γιατί συνέχισαν να τον χτυπούν όταν ήταν ακινητοποιημένος. «Δεν ήταν και τόσο δυνατό παιδί, θα μπορούσαν να τον κρατήσουν δύο, δεν απειλήθηκε η ζωή κανενός, γιατί τον χτύπησαν και τον δολοφόνησαν», αναρωτήθηκε.
Πηγή: www.documentonews.gr

 ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΑΝΤΙΟ ΣΤΟΝ ΖΑΚ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΣΤΗΝ ΚΙΡΡΑ


Σε εκείνο το χωριό που σαν έφηβος ένιωθε να τον πνίγει, στην Κίρρα στην Ιτέα, επέστρεψε σήμερα ο Ζακ Κωστόπουλος. 
Στο πλάι του φίλοι από την Αθήνα, συγγενείς και χωριανοί οι οποίοι αφού τον αποχαιρέτησαν στην εκκλησία του χωριού, τον συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία. 
Ολοι τους ντυμένοι στα μαύρα, βαθιά στενοχωρημένοι και σιωπηλοί, όχι μόνο γιατί ένα νέος άνθρωπος έφυγε τόσο νωρίς από τη ζωή αλλά και για τον τρόπο που έφυγε. Αλλωστε, είναι νωπές σε όλους ακόμη οι εικόνες από τα εξαιρετικά σκληρά βίντεο που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και δείχνουν τον αγαπημένο τους Ζακ να πέφτει θύμα λιντσαρίσματος.
Η βαθιά σιωπή έσπασε μονάχα στον επικήδειο που διάβασε φίλος του Ζακ αλλά και στην ύστατη στιγμή του αποχωρισμού, όταν η μητέρα του λύγισε φωνάζοντας «Ζάχο μου που είσαι». 
Οι φίλοι του, άνθρωποι από την ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα, από το θέατρο,
άλλοι με τους οποίους είχε συναντηθεί στους φορείς για την πρόληψη του HIV όπου δραστηριοποιούνταν έντονα και που βρέθηκαν σήμερα στην Ιτέα, τον αποχαιρέτησαν όπως πίστευαν ότι θα αρέσει στον Ζακ: Με λουλούδια και χρυσόσκονη, δύο συστατικά ονείρων μικρών και μεγάλων. 
www.iefimerida.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν έπαθε και τίποτα. Χειροκροτηστε τον κιολας