Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Πώς να προστατευτείτε απο τις ιώσεις στο χώρο εργασίας

pos-na-prostatefteite-apo-tis-ioseis-sto-xoro-ergasias.jpg
Ο καιρός άλλαξε επικίνδυνα και ήδη οι πρώτοι συνάδελφοί σας δείχνουν τα πρώτα σημάδια κρυολογήματος. Μέσα σε μερικές ημέρες υπάρχει πιθανότητα να εγκαταλείψουν και άλλοι τη μάχη. Κάποιος πρέπει να αναλάβει δράση για να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Εσείς μπορείτε να κάνετε την αρχή μέσω των παρακάτω:
Ενθαρρύνετε τους άρρωστους να μην έρθουν στο γραφείο
Ειδικά αν έχετε υψηλή θέση, πρέπει να τους δώσετε άδεια. Αν όχι, πρέπει να τους ενθαρρύνετε να ζητήσουν μια αδειούλα. Από το να αρρωστήσουν όλοι, καλύτερα να πάρουν ρεπό... αυτοί που το χρειάζονται.
Δεν επιστρέφετε μέχρι να είστε πλήρως καλά
Όλες οι ιώσεις κάνουν τον κύκλο τους. Διαφορετικά, αν δεν προφυλαχθείτε και δεν ξεκουραστείτε θα την πληρώσετε ξανά κι εσείς και υπόλοιποι. Γιατί να συμβεί αυτό, όταν υπάρχουν πιο... ανθρώπινες πρακτικές. Δεν χρειάζεται να κουράζουμε τους οργανισμούς μας. Η ανάρρωση είναι απαραίτητη σε τέτοιες περιστάσεις.
 Πλύνετε τα χέρια σας
Πάντα. Βασικός κανόνας υγιεινής. Τα χέρια μας κουβαλούν εκατομμύρια μικρόβια. Και όταν φτερνιζόμαστε πάνω τους, αυτομάτως πολλαπλασιάζονται. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλυσίματος. Υγρά μαντηλάκια, αντισηπτικά, κρεμοσάπουνα. Ας μην αδιαφορούμε, λοιπόν, για τις εστίες μικροβίων από τις οποίες μολυνόμαστε.
Φέρτε τις κούπες σας και τα σερβίτσια σας από το σπίτι
Είστε σίγουροι ότι στην τραπεζαρία όπου δουλεύετε ότι οι κούπες, και τα σερβίτσια πλένονται τακτικά; Αν δεν είστε, φέρτε τα δικά σας αντικείμενα, ώστε να πίνετε τον καφέ σας και να τρώτε το γεύμα σας, χωρίς να υπάρχουν τέτοιες υπόνοιες.
Απολυμάνετε το γραφείο σας
Ειδικά το πληκτρολόγιο το ποντίκι και το έπιπλο του. Τα μικρόβια που αφήνουμε σε αυτά, μετά από τόσες ώρες καθιστικής εργασίας είναι αναρίθμητα. Δεν είναι κόπος αν απολυμανθούν με λίγο καθαριστικό υγρό με αντιβακτηριδιακή δράση.
Βγείτε έξω για το γεύμα σας
Βλέπετε πως οι συνάδελφοί σας φτερνίζονται... κατά ριπάς. Πρέπει να φάτε στην τραπεζαρία; Οι μανάδες σας δεν σας μεγάλωσαν με τη φράση «βγες και λίγο να πάρεις καθαρό αέρα»; Ακούστε την και μια φορά, λοιπόν. Ίσως και να έχει δίκιο (που πάντα έχει, ό,τι και να κάνεις).
Μην παίρνετε εργασία για το σπίτι
Βλέπετε πως οι συνθήκες το απαγρεύουν. Ο ένας συνάδελφος βήχει, ο άλλος φτερνίζεται. Για να μην αρχίσετε κι εσείς από αύριο, αφήστε και κάτι για αύριο. Δεν χάλασε και ο κόσμος.
Σκεφτείτε αυτά κάθε μέρα πριν πάτε για δουλειά και ίσως... την βγάλετε καθαρή αυτόν τον χειμώνα.
huffingtonpost greece

Δεν υπάρχουν σχόλια: