Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση Συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Φωκίδας





Άμφισσα, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Αριθμ. Πρωτ.: 27

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
(Σ.Υ.Π.Ε.Φ.)

 














































Ταχ. Δ/νση      : Γιδογιάννου 31

Ταχ. Κώδικας  : 33100 Άμφισσα

Πληροφορίες  : Α. Κουτσού

Τηλέφωνο       : 22653 50567

Fax                  : 22653 50565
E-mail             : a.koutsou@fokida.gr
url                    : www.sypef.blogspot.com

 

 





Θέμα: Ανακοίνωση του Σ.Υ.Π.Ε. ΦΩΚΙΔΑΣ για την εκ νέου προσπάθεια παραχώρησης του κτιρίου των γεωτεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο Ευπάλιο.   
Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες προσπάθειες παραχώρησης του κτιρίου που στεγάζει το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ευπαλίου μέσω ανταλλαγής με κτίριο του Δήμου Δωρίδας, καλεί για μια ακόμη φορά την περιφερειακή αρχή, το Περιφερειακό Συμβούλιο και τους περιφερειακούς συμβούλους Στερεάς Ελλάδας, να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία της Π.Ε. Φωκίδας να υπερασπίσει τις υπηρεσίες και τις υποδομές που παραχωρήθηκαν στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας από το Υπουργείο Γεωργίας και να τις αναπτύξει ακόμα περισσότερο για το καλό της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Οι υφιστάμενες κτιριακές υποδομές του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ευπαλίου με όλους τους βοηθητικούς και εργαστηριακούς χώρους, την αίθουσα εκπαίδευσης αγροτών και την αποθήκη γεωργικών φαρμάκων, δημιουργήθηκαν εξ αρχής με τις απαραίτητες προδιαγραφές και λειτουργούν απρόσκοπτα μέχρι σήμερα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής, εκπληρώνοντας έτσι την υποχρέωση προς τον δωρητή του οικοπέδου.
Χώροι που να πληρούν στο ελάχιστο τις προϋποθέσεις για να στεγάσουν την λειτουργία των υπηρεσιών αυτών δεν υπάρχουν. Ο χώρος των παλιών δημοτικών σφαγείων που εμφανίζεται ως κατάλληλος, για να διαμορφωθεί χρειάζεται το ποσό των 150.000€, όπως προβλέπει σχετική μελέτη. Με δεδομένη την υποχρηματοδότηση των Περιφερειών από το κράτος, είναι απορίας άξιο πως έτοιμα, λειτουργικά κτήρια που είναι φτιαγμένα με ειδικές προδιαγραφές για τις υπηρεσίες της, παραχωρούνται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε άλλους φορείς και να αναλαμβάνει επιπλέον η ίδια τα έξοδα μεταστέγασης. 
Αν υπάρχουν χρήματα προς διάθεση, μπορούνε κάλλιστα να διατεθούνε για τη συντήρηση των υφιστάμενων κτιρίων, καθώς και την αναβάθμιση των υποδομών και των υπηρεσιών της ΔΑΟΚ στην Άμφισσα, στο Λιδωρίκι και στο Ευπάλιο, προς όφελος των αγροτών και κτηνοτρόφων της περιοχής.
Συνημμένο: Η από 22/11/2016 ανακοίνωση του ΣΥΠΕΦ για το ίδιο θέμα.


Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος



 Αλεξάνδρα Κουτσού

Ο Γεν. Γραμματέας



Στάθης Λεοντίου




Δεν υπάρχουν σχόλια: