Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας των γεωπόνων Δ.Υ Φωκίδας για την απόφαση «Παραχώρησης του “ΚΕΓΕ-Ευπαλίου”»






Π.Ε.Γ.Δ.Υ.
Περιφερειακό Παράρτημα ΦΩΚΙΔΑΣ
Δ/νση :ΓΙΔΟΓΙΑΝΝΟΥ 31 ΑΜΦΙΣΣΑ 33100
Τηλ. : 2265350544, 2265350605
Φαξ : 2265350550

Άμφισσα 13 /09/2018
Αρ. πρωτ: 5



ΠΡΟΣ:  1. Π.Ε.Γ.Δ.Υ.
            2. Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ.
            3. Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  
           4. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φωκίδας




ΘΕΜΑ: «Παραχώρηση του “ΚΕΓΕ-Ευπαλίου”»
To Περιφερειακό Τμήμα της Πανελλήνιας Ένωσης Γεωπόνων Δημοσίων Υπαλλήλων Φωκίδας, με αφορμή συνεχιζόμενες προσπάθειες που αφορούν την παραχώρηση μέσω ανταλλαγής του κτηρίου όπου στεγάζεται το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ευπαλίου της ΔΑΟΚ Π.Ε. Φωκίδας καλεί τις αρχές της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια ενέργεια.
Καλούμε την ηγεσία της Π.Ε. Φωκίδας να υπερασπίσει τις Υπηρεσίες και τις υποδομές που παραχωρήθηκαν στον θεσμό της αιρετής Περιφέρειας από το Υπουργείο Γεωργίας και να τις αναπτύξει ακόμα περισσότερο κατά το μέτρο του δυνατού για το καλό της ελληνικής αγροτικής παραγωγής.  Οι υφιστάμενες κτηριακές υποδομές του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Ευπαλίου, του αγροτικού κτηνιατρείου με όλους τους βοηθητικούς και εργαστηριακούς χώρους, της αίθουσας εκπαίδευσης αγροτών και της αποθήκης γεωργικών φαρμάκων, δημιουργήθηκαν εξ αρχής με τις απαραίτητες προδιαγραφές και λειτουργούν απρόσκοπτα μέχρι σήμερα για να εξυπηρετούν τις ανάγκες των αγροτών και των κτηνοτρόφων της περιοχής, εκπληρώνοντας την υποχρέωση προς τον δωρητή του οικοπέδου. Σε μόνιμη βάση εργάζονται εκεί μία ιχθυολόγος και μια κτηνίατρος ενώ παλαιότερα υπήρχαν και δύο γεωπόνοι οι οποίοι δεν αναπληρώθηκαν μετά την συνταξιοδότησή τους.
Στο Ευπάλιο δεν υπάρχουν άλλοι κατάλληλοι χώροι για να στεγάσουν την λειτουργία των Υπηρεσιών αυτών ενώ ο χώρος των παλιών Δημοτικών σφαγείων είναι σήμερα τελείως ακατάλληλος.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης και ενώ είναι γνωστές οι οικονομικές δυνατότητες της Αυτοδιοίκησης, δεν μπορούν να παραχωρούνται ή να ανταλλάσσονται έτοιμα λειτουργικά κτήρια τα οποία είναι φτιαγμένα με ειδικές προδιαγραφές και στεγάζουν τις Γεωτεχνικές Υπηρεσίες, για να μετατραπούν σε αστυνομικά τμήματα που έχουν άλλες απαιτήσεις και διαφορετικό σκοπό.  
Αν έχετε τα χρήματα και την διάθεση να κατασκευάσετε νέο κτήριο σε οικόπεδο που παραχωρεί ο Δήμος Δωρίδας για την αστυνομία, φτιάξτε σε αυτό το οικόπεδο εξ αρχής ένα κτήριο σύμφωνα με τις ανάγκες της αστυνομίας.
Δεν υπάρχουν περιθώρια για περιττές σπατάλες και συνέχιση του θορύβου για το ίδιο θέμα που προκαλεί στοχοποίηση των συναδέλφων, αναστάτωση των αγροτών και των τοπικών κοινωνιών, επιδείνωση στο ήδη βαρύ κλίμα της αίσθησης ανασφάλειας και αβεβαιότητας στο εργασιακό περιβάλλον των υπαλλήλων και τελικά διάλυση των ευαίσθητων Γεωτεχνικών Yπηρεσιών που διευθύνετε.


Για το Περιφερειακό Παράρτημα
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ



O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ








Δεν υπάρχουν σχόλια: