Κυριακή 12 Αυγούστου 2018

Τσίπρας: Η μείωση της ανεργίας αποτυπώνει την αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία

Ανοίγει μια νέα σελίδα μετά την τελευταία πράξη του δράματος των μνημονίων, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Την αλλαγή σελίδας που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία αποτυπώνει η μείωση της ανεργίας κάτω από 20%, σημειώνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στο twitter.



"Η μείωση της ανεργίας κάτω από 20%, για πρώτη φορά μετά από το 2011, αποτυπώνει την αλλαγή σελίδας που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία. Παραλάβαμε ανεργία στο 27%, σήμερα βρίσκεται στο 19,5%", τονίζει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο twitter.



Η μείωση της ανεργίας κάτω από 20%, για πρώτη φορά μετά από το 2011, αποτυπώνει την αλλαγή σελίδας που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία. Παραλάβαμε ανεργία στο 27%, σήμερα βρίσκεται στο 19,5%.

"Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε αποφασιστικά, με σχέδιο και επιμονή. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων", υπογραμμίζει.


Η μείωση της ανεργίας κάτω από 20%, για πρώτη φορά μετά από το 2011, αποτυπώνει την αλλαγή σελίδας που έχει συντελεστεί στην ελληνική οικονομία. Παραλάβαμε ανεργία στο 27%, σήμερα βρίσκεται στο 19,5%. pic.twitter.com/RNetlXaTzQ
Χρέος μας είναι να συνεχίσουμε αποφασιστικά, με σχέδιο και επιμονή. Με ουσιαστικές παρεμβάσεις για τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων.

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια (από το 2012 και μετά) το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα υποχώρησε κάτω από το 20%.
Πιο συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την Ελληνική Στατιστική Αρχή το πρωί της Πέμπτης, η ανεργία για το μήνα Μάιο διαμορφώθηκε στο 19,5% πέφτοντας κάτω από το ψυχολογικό όριο του 20%.

Δεν υπάρχουν σχόλια: