Παρασκευή 24 Αυγούστου 2018

Διεθνές τουρνουά Pythia Cup: Η εθνική ομάδα πόλο νέων γυναικών έδωσε υποσχέσεις για το Ευρωπαϊκό

 

39467675_10212152382553329_2974857248729202688_n

Κατέκτησε την 4η θέση στο τουρνουά της Ιτέας - «Ξεκινήσαμε μουδιασμένα αλλά στη συνέχεια αποκτήσαμε ρυθμό» δηλώνει στο protothema.gr η αρχηγός της ομάδας

«Τίποτα δεν είναι τυχαίο» και τα παιδιά της υδατοσφαίρισης το αποδεικνύουν με κάθε ευκαιρία . Την ώρα που οι «χρυσοί» έφηβοι πανηγύριζαν την πρόκριση τους στον τελικό η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών βροντοφώναξε παρών βάζοντας τις βάσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος στην Πορτογαλία, κατακτώντας την 4ης θέση στο διεθνές τουρνουά Pythia Cup που έγινε στην Ιτέα την όμορφη παραλιακή πόλη του Νομού Φωκίδας.

«Η προετοιμασία είναι ακόμα στη μέση της. Είναι ένα δύσκολο καλοκαίρι, με το Παγκόσμιο Νεανίδων πρώτα και στη συνέχεια τη δική μας συμμετοχή, της Εθνικής Γυναικών, στο Ευρωπαϊκό. Αυτό το τουρνουά ήταν ό,τι καλύτερο για την προετοιμασία, για να δούμε που βρισκόμαστε, να τεστάρουμε τις δυνάμεις μας, πώς μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε συγκεκριμένους αντιπάλους, πώς μας βγαίνουν κάποια συστήματα. Με αυτήν την εικόνα που θα έχουμε από τα βίντεο, θα μελετήσουμε, θα δουλέψουμε για να δούμε πως θα βελτιωθούμε ώστε να πάμε πολύ καλά στο Ευρωπαϊκό της Πορτογαλίας. Ξεκινήσαμε μουδιασμένα σε αυτό το τουρνουά με την Ιταλία. Αλλά αποκτήσαμε ρυθμό στη συνέχεια και πιστεύουμε ότι έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης. Άλλωστε, γίνονται ακόμα δοκιμές και αλλαγές στη σύνθεση. Άμα δουλέψουμε πάνω στα λάθη μας και πιστέψουμε στις ικανότητες της ομάδας, θα πάμε αρκετά ψηλά. Ήταν μια θαυμάσια διοργάνωση. Ο κόσμος ήρθε, γέμισε τις κερκίδες, μας υποστήριξε. Ήταν το καλύτερο για την Εθνική ομάδα που παίρνει καλή ψυχολογία σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας τόνισε η αρχηγός της ομάδας Ελισάβετ Πρωτοπαπά.

newngynaikwn-proponitis


 «Αγωνιστήκαμε και δουλέψαμε και στο τελευταίο παιχνίδι με τη Ρωσία πάνω στο ίδιο μοτίβο όπως και στα προηγούμενα, με την ίδια λογική. Δοκιμάσαμε πράγματα, προετοιμάσαμε κάποια καινούργια συστήματα όσον αφορά στην τακτική μας και κατά τη διάρκεια του αγώνα πιέσαμε προς μία κατεύθυνση ώστε να δούμε πώς μας βγαίνει και τι πρέπει να διορθώσουμε για τη συνέχεια. Κάποια από αυτά δεν βγήκαν και λόγω του τρόπου παιχνιδιού των Ρωσίδων χάσαμε λίγο τον έλεγχο του αγώνα και έφυγαν αυτές μπροστά στο σκορ. Στοχεύουμε να εντοπίσουμε αυτά τα λάθη, να δουλέψουμε σκληρά να τα διορθώσουμε και να είμαστε έτοιμοι την κατάλληλη στιγμή στο στόχο που είναι το Ευρωπαϊκό (και το Παγκόσμιο για τις νεότερες), παρότι έμεινε λίγος καιρός΄΄ επισήμανε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Στέφανος Λέανδρος.

Με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για την διοργάνωση μίλησε ο Α’ Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας ο κ. Γιώργος Κατσαρός , επισημαίνοντας ΄΄για ακόμα μια φορά έλαμψε η Ιτέα με τη διοργάνωση του ΄΄ Pythia Cup΄΄ . Ευχαριστούμε τους φορείς που ανταποκρίθηκαν ιδιαιτέρως και ήταν αρωγοί αυτής της διοργάνωσης, τον Δήμο Δελφών, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, τον Ν.Ο Ιτέας. Και είμαστε σίγουροι ότι θα συμβάλουν ώστε να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο. Η διοργάνωση βαθμολογείται με άριστα. Ήταν και μια σπουδαία ευκαιρία, εξάλλου, για την προετοιμασία της Εθνικής μας ομάδας εν όψει του Ευρωπαϊκού.

«Ήταν μια προσπάθεια συλλογική. Συγχαρητήρια σε όλους και ειδικά στον Ναυτικό Όμιλο Ιτέας που ανέλαβε το κύριο βάρος στο οργανωτικό κομμάτι. Κάνουμε τα πάντα από την πλευρά μας για να διαθέτουμε ένα κολυμβητήριο που να ανταποκρίνεται σε τέτοιες σπουδαίες εκδηλώσεις αναφέρθηκε στον χαιρετισμό του ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Νεκτάριος Μίχος , ενώ η πρόεδρος του ΝΟ Ιτέας κ. Σοφία Αναγνωστάκου τόνισε χαρακτηριστικά ότι «είμαστε ικανοποιημένοι για ακόμα μια φορά ανταπεξήλθαμε στις αυξημένες απαιτήσεις ενός τόσο σπουδαίου τουρνουά της Κολυμβητικής ομοσπονδίας. Είμαστε στη διάθεση της ΚΟΕ προκειμένου να συμβάλουμε ώστε να προάγονται όλα τα αθλήματα της πισίνας. Ευχαριστούμε το Δήμο και την Περιφέρεια, όλους τους φορείς που ενεπλάκησαν και συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης, ιδιαίτερα τον Αντιπρόεδρο Γιώργο Κατσαρό. Ήταν μια καλή προετοιμασία για τα κορίτσια μας. Ελπίζω ότι όλες οι ομάδες έμειναν ευχαριστημένες.

Τα Πύθια ήταν εορταστικά αγωνίσματα της αρχαίας Ελλάδας που γίνονταν στους Δελφούς και το Κρισσαίο Πεδίο, προς τιμήν του θεού Απόλλωνα. Είχαν πανελλήνια εμβέλεια και αποτελούσαν την πιο σημαντική εκδήλωση μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες.

39468474_10212152384433376_1107425302587375616_n


Προς τιμήν τους, δόθηκε το όνομα σε ένα από τα σημαντικότερα διεθνή τουρνουά στην υδατοσφαίριση, με τη συμμετοχή εθνικών ομάδων των μεγαλύτερων σε δυναμικότητα χωρών από όλον τον κόσμο. Οι μεγαλύτερες δυνάμεις του χώρου, αλλά και η Εθνική ομάδα της Ελλάδας, που αποτελεί μία από τις πρωταγωνίστριες στο χώρο της παγκόσμιας γυναικείας υδατοσφαίρισης.

Πολυτιμότερη παίκτρια (MVP) του τουρνουά αναδείχθηκε η Ιταλίδα Ντάφνι Μπετίνι, καλύτερη τερματοφύλακας η Ολλανδέζα Σάρα Μπούις και πρώτη σκόρερ η Ρωσίδα Μαργκαρίτα Πίστινα με 15 γκολ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ:
1. Ιταλία
2. Ολλανδία
3. Ρωσία
4. Ελλάδα
5. Αυστραλία
6. Νέα Ζηλανδία
7. Κίνα
8. Σερβία     

                 https://www.protothema.gr
   

Δεν υπάρχουν σχόλια: