Ψηφίστε τώρα για την σωτηρία του Δελφικού Τοπίου

Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018

Τα πιο… μυστηριώδη νησιά στον κόσμο (εικόνες - video)


Πρόκειται για μερικά από τα πιο… μυστηριώδη νησιά στον κόσμο. Κάποια έχουν εγκαταλειφθεί, κάποια δεν είναι επισκέψιμα ενώ κάποια άλλα έχουν εξαφανιστεί από τον χάρτη!

Δείτε μερικά από τα πιο μυστηριώδη νησιά στον κόσμο:

ISLA BERMEJA
Το Isla Βermeja ήταν κάποτε ένα μικρο νησάκι -περίπου 80 τετραγωνικά χιλιόμετρα- το οποίο βρισκόταν κοντά στην ακτή του Μεξικό, ωστόσο για κάποιο ανεξήγητο λόγο εξαφανίστηκε.
Μέχρι σήμερα κανείς δεν είναι πραγματικά σίγουρος για το τί συνέβη! Μάλιστα, ένα ναυτικό πλοίο του Μεξικό το 1997 ήταν το πρώτο που ξεκίνησε τις έρευνες αναζήτησής του, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Από την άλλη, πολλοί πιστεύουν ότι έχει βυθιστεί μυστηριωδώς ή έχει βυθιστεί λόγω σεισμού, ενώ άλλοι λένε ότι οι ΗΠΑ το «εξαφάνισαν» για να μην επεκταθεί περαιτέρω το Μεξικό.

VOZROZHDENIYA ISLAND
Το νησί Vozrozhdeniya ανακαλύφθηκε στη Θάλασσα Aral και επιλέχθηκε (τη δεκαετία του 1920) από την τότε Σοβιετική Ρωσία για να φιλοξενήσει πειράματα βιολογικών όπλων! Οι σοβιετικές αρχές τότε χρειάζονταν ένα εξωτικό μέρος εντός της επικράτειάς τους για να εκτελέσουν τα πειράματα και το Vozrozhdeniya ήταν ιδανικό! Το νησί μάλιστα φιλοξενούσε έως και 1500 εργάτες, οι οποίοι ανέπτυξαν και δοκίμασαν επικίνδυνα όπλα, όπως ο άνθρακας, η ευλογιά και η τυλερία για πιθανή στρατιωτική χρήση. Τι συνέβη όμως στο νησί; Η Θάλασσα Aral στέρεψε με αποτέλεσμα το Vozrozhdeniya να μην θεωρείται πλέον νησί, ενώ οι Σοβιετικοί έθαψαν ή έκαψαν τα όπλα αυτά για να αποφύγουν την ανίχνευση και την καταστροφή τους.

EARTHQUAKE ISLAND
Πολλοί θα θυμούνται τον τεράστιο σεισμό γύρω από το Πακιστάν το 2013 που σκότωσε 39 ανθρώπους. Αυτό που δεν γνωρίζουν όμως οι περισσότεροι είναι ότι ο ίδιος σεισμός δημιούργησε όλο αυτό το νέο νησί από το τίποτα! Με μήκος 100 μέτρα και ύψος 9 μέτρα, το Earthquake Island είναι ένα θαύμα της φύσης με πολλούς τρόπους.

BANNERMAN ISLAND
Βρίσκεται μισή ώρα από τη Νέα Υόρκη κι αρχικά ονομαζόταν Pollopel Island, στο οποίο ο επιχειρηματίας Frank Bannerman VI στέγαζε αποθέματα στρατιωτικού υλικού. Ο Bannerman είχε αγοράσει παλιά εργαλεία που χρησιμοποιήθηκαν στον εμφύλιο πόλεμο από την αμερικανική κυβέρνηση. Με τη μετονομασία του νησιού το 1900, ο Bannerman δημιούργησε ένα κάστρο προκειμένου να ζήσει, καθώς και τεράστιους αποθηκευτικούς χώρους για το οπλοστάσιό του. Όταν ο ίδιος έφυγε από τη ζωή το 1918, οι εργασίες στο νησί τερματίστηκαν.

SOCOTRA ISLAND
Περιτριγυρισμένο από κρυστάλλινα νερά, αυτό το νησί είναι πραγματικά μοναδικό. Βρίσκεται στην ακτή της Υεμένης και μοιάζει με κάποιο ξένο πλανήτη λόγω των πολυάριθμων σπάνιων φυτών που βρίσκονται εκεί. Σημειώνεται ότι το ένα τρίτο της φυτικής ζωής εδώ δεν βρίσκεται πουθενά αλλού στη γη. 

DIEGO GARCIA
Αυτό το εκπληκτικό τροπικό νησί είναι εδώ και καιρό αντικείμενο φήμης και υποψίας. Με μία πυκνή ζούγκλα και καταπληκτικές παραλίες, το Diego Garcia βρίσκεται σε ένα στρατηγικό στρατιωτικό σημείο μεταξύ της Ανατολικής Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, επιτρέποντας στις ΗΠΑ να «χτυπήσουν» από τον αέρα σε πολλές σημαντικές τοποθεσίες στον κόσμο. Η άλλη φημολογούμενη χρήση για αυτό το νησί είναι πως αποτελεί ένα απόλυτα μυστικό στρατόπεδο φυλακών των ΗΠΑ, μία άποψη που απορρίφθηκε έντονα από την αμερικανική κυβέρνηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως το νησί φυλάσσεται και δεν ειναι προσβάσιμο από έναν μέσο τουρίστα.

FLOATING EYE ISLAND
Ανακαλύφθηκε από τον σκηνοθέτη Sergio Neuspiller το 2016 και είναι ίσως το -νεότερο- ενδιαφέρον νησί στον κόσμο. Βρίσκεται κοντά στο Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή και έχει κυκλικό σχήμα, ενώ ένα κανάλι νερού καλύπτει μία πλευρά, δίνοντάς του την εμφάνιση ενός ανθρώπινου ματιού, εξ ου και το όνομα Floating Eye Island. Μάλιστα, ο σκηνοθέτης Neuspiller, αποφάσισε να κάνει μια ταινία για το νησί προκειμένου να ενημερώσει τους ανθρώπους γι ‘αυτό.

EASTER ISLAND
Οι θεόρατες κεφαλές που κοσμούν το γεμάτο θρύλους νησάκι της Πολυνησίας έχουν καταφέρει να το μετατρέψουν σε ένα από τα πλέον παράξενα μέρη του πλανήτη μας. Κι έτσι χρόνο με τον χρόνο τόσο η αρχαιολογική έρευνα όσο και οι μελετητές του μεταφυσικού προτείνουν συνεχώς νέες θεωρίες για τον πολιτισμό των Ράπα Νούι που γέννησε τις Μοάι κεφαλές και άφησε κληρονομιά ένα από τα πιο επίμονα μυστήρια της οικουμένης, ήδη από το 1722, όταν ανακαλύφθηκε το νησάκι από ολλανδό θαλασσοπόρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: