Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Στο Γεωπονικό Αθήνας εντάσσεται το ΤΕΙ στην Άμφισσα;




Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου από τη Λαμία. Σύμφωνα με το lamiafm1.gr, το ΤΕΙ Στερεάς “σπάει” σε κομμάτια με τα τμήματα της Λαμίας να ενσωματώνονται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ το τμήμα του ΤΕΙ που εδρεύει στην Άμφισσα εντασσεται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας.
Αναλυτικά το δημοσίευμα του lamia fm 1
Με κάθε επιφύλαξη αλλά για να είμαστε προετοιμασμένοι καλό είναι να ακούμε κάθε πληροφορία που αφορά τον τόπο μας και μακάρι να διαψευσθούμε. Το θέλουμε…
Αύριο συνεδριάζει η Επιτροπή για την αναθεώρηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Πηγές από τον χώρο της 3βάθμιας εκπαίδευσης αναφέρουν ότι θα διατυπωθεί πρόταση ειδικά για την Στερεά Ελλάδα που θα προβλέπει κατάτμηση του ΤΕΙ Στερεάς.
Τα τμήματα της Λαμίας θα ενταχθούν στο μεγάλο Πανεπιστημιακό Ιδρυμα Θεσσαλίας όπου θα ενσωματωθεί και το ΤΕΙ Λάρισας, τα τμήματα της Χαλκίδας πάνε σε Πανεπιστήμιο της Αθήνας και τα τμήματα Θήβας, Αμφισσας και Καρπενησίου πιθανόν εντάσσονται στο Γεωπονικό της Αθήνας.
Η δημοσίευση γίνεται με κάθε επιφύλαξη αν και η πηγή είναι αξιόπιστη και με την αίρεση να γίνει γνωστή η εισήγηση της Επιτροπής. Ηδη έχουν ενημερωθεί τοπικοί παράγοντες και όλα αυτά την ώρα που η ΠΕΔ Στερεάς συνεδριάζει για την ίδρυση Πανεπιστημίου Στερεάς.
Αν παρ ελπίδα υπάρξει τέτοια εισήγηση αύριο όχι Πανεπιστήμιο Στερεάς δεν πρόκειται να δούμε αλλά και το ΤΕΙ θα αποτελέσει μια ιστορική ανάμνηση…
Για το ίδιο θέμα η διαδικτυακή έκδοση του Λαμιώτικου Τύπου αναφέρει:
Βόμβα μεγατόνων για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας . Το υπουργείο Παιδείας καταργεί και το ΤΕΙ Στερεάς και στη θέση του ιδρύει περιφερειακό πανεπιστήμιο Θεσσαλίας -Στερεάς με εδρα το Βόλο . Στην απόφαση αυτή κατέληξε σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες , η Επιτροπή των Ακαδημαικών που είχε συσταθεί απο το υπουργείο Παιδείας για να εξετάσει την ενταξη των τμημάτων του ΤΕΙ Στερεάς στα περιφερειακά πανεπιστημιακά ιδρύματα της Δυτικής Αττικής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ανάστατοι οι τοπικοί φορείς επιχειρούν να οργανώσουν την αντιδρασή τους. Για απαράδεκτη απόφαση έκανε λόγο πριν λίγο ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης.  Αγώνα για την ανατροπή της απόφασης, προτείνει ο Δήμαρχος Λοκρών Νίκος Λιόλιος.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

---όλος ο Νομός να υπαχθεί στην Αθήνα

Ανώνυμος είπε...

Δεν ισχύει. ΤΟ Γεωπονικό δεν έχει καν Σχολή για να το εντάξει. Δεν το θέλει κανένας, ούτε το Θεσσαλίας ούτε το Γεωπονικό.