Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Πώς το Μεγανήσι κερδίζει 330.000 ευρώ από την επένδυση Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό

Πώς το Μεγανήσι κερδίζει 300.000 ευρώ από την επένδυση Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό
«Πράσινο φως» στην επένδυση.

Ο Δήμος Μεγανησίου θα έχει την ευκαιρία να λάβει ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα αγγίξει τις 330.000 ευρώ από τον Ρώσο κροίσο, σύμφωνα με παλαιότερο Προεδρικό Διάταγμα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται το προσοδοφόρο πρότζεκτ των 120 εκατομμυρίων ευρώ που θα επενδύσει ο Ρώσος Κροίσος Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο Σκορπιό, μετά την προ μηνών απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης να δώσει το «πράσινο φως» στην επένδυση. 


Εκτός από την Λευκάδα, ευνοημένο από την μεγάλη επένδυση θα είναι και το Μεγανήσι, αφού η εταιρεία που θα αναλάβει το έργο αναμένεται να απασχολήσει προσωπικό και από το Μεγανήσι, όπως και υλικά που θα προμηθευτεί από εκεί. 


Επίσης, ο Δήμος Μεγανησίου θα έχει την ευκαιρία να λάβει και ένα σημαντικό χρηματικό ποσό που θα αγγίξει τις 330.000 ευρώ από τον Ρώσο κροίσο, σύμφωνα με παλαιότερο Προεδρικό Διάταγμα.  
Όπως εξήγησε στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού κ. Παύλος Δάγλας, ο επενδυτής είναι υποχρεωμένος με βάση το νόμο να παραχωρήσει στο δήμο 7,8 στρέμματα από την έκταση στην οποία θα γίνει το πρότζεκτ των 120 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό όμως είναι αδύνατον και επομένως ο Ρώσος κροίσος θα πληρώσει αυτή την έκταση με βάση την αντικειμενική αξία.

«Σύμφωνα με το νόμο και όπως έχουμε ενημερωθεί και από την Πολεοδομία Λευκάδας, θα πρέπει ο κ. Ριμπολόβλεφ να παραχωρήσει περίπου 7,8 στρέμματα από την έκταση στην οποία θα γίνει το έργο. Επειδή αυτό είναι αδύνατον, υπάρχει η εναλλακτική λύση να πληρωθεί αυτό το κομμάτι με βάση την αντικειμενική αξία που είναι σήμερα 42.400 ευρώ το στρέμμα. Που σημαίνει ότι αν τα υπολογίσουμε τα χρήματα ξεπερνούν τις 330.000 ευρώ». 

Τα χρήματα αυτά θα καταβληθούν πριν την έναρξη των εργασιών που υπολογίζονται στα τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου. Όπως επισήμανε στο protothema.gr ο δήμαρχος Μεγανησίου κ. Παύλος Δάγλας η επένδυση της οικογένειας Ριμπολόβλεφ θα έχει μονάχα θετικά αποτελέσματα για την περιοχή. «Θεωρούμε το έργο αυτό πολύ καλό για την περιοχή μας. Ήδη η οικογένεια Ριμπολόβλεφ έχει προσφέρει και στο Δήμο Λευκάδας και στο Δήμο Μεγανησίου, αλλά με την επένδυση αυτή η προσφορά τους θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη. Γιατί και άνθρωποι θα εργαστούν από το Μεγανήσι και τη Λευκάδα και τις γύρω περιοχές, και προιόντα και υλικά θα αγοραστούν, ενώ θα υπάρξει και ανάπτυξη σε ολόκληρη την περιοχή». 

Σύμφωνα με την τεχνική μελέτη που η εταιρεία ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε. – ιδιοκτήτρια του Σκορπιού- κατέθεσε τον περασμένο Σεπτέμβριο στο τμήμα Πολεοδομίας του δήμου Λευκάδας, το έργο περιλαμβάνει ένα πολυτελές ξενοδοχείο χωρητικότητας 48 κλινών με πολυτελείς βίλες και luxury σουίτες. 

Το φημισμένο Pink House που κατασκευάστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1950 και χωρά συνολικά οκτώ άτομα και που είχε ανακαινιστεί θα παραμείνει ως έχει.  

Σήμερα το «ροζ σπίτι» έχει μεταμορφωθεί σε ένα μικρό παλάτι. Καινούργια ξύλινα πατώματα, νέες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις. Έπιπλα καινούργια, κουφώματα όλα καινούργια. Και ένα μεγάλο δωμάτιο μεταμορφωμένο σε ένα μικρό μουσείο με πράγματα και φωτογραφίες της οικογένειας Ωνάση. Τα τηλέφωνά του, ο τηλεφωνικός κατάλογος, φωτιστικά, καρέκλες και ζαρντινιέρες, αλλά και φωτογραφίες του Έλληνα μεγιστάνα κοσμούν το μεγάλο δωμάτιο στο εσωτερικό του Pink House θυμίζοντας τη χρυσή εποχή του Αριστοτέλη Ωνάση. 
Όσον αφορά το ξενοδοχείο, οι μελετητές έχουν προτείνει τη δημιουργία ενός μικρού συγκροτήματος που θα μοιάζει σαν μικρό χωριό. όλες σχεδόν οι κατασκευές θα είναι συμμετρικές, θα έχουν λευκό χρώμα και δίριχτες στέγες από μπεζ κεραμίδια. Ως προστασία από τον ήλιο προτείνονται εκτεταμένες πέργκολες, οι οποίες στις περισσότερες περιπτώσεις θα ακολουθούν τη μορφή των στεγών και θα λειτουργούν ως προέκτασή τους στο ύπαιθρο. Κυρίαρχα στοιχεία θα είναι το ξύλο και η πέτρα ενώ οι πισίνες θα καλύπτονται με πλακίδια σκούρου χρώματος.  

Πιο συγκεκριμένα το κεντρικό ξενοδοχείο θα αποτελείται από μια μεγάλη βίλα τεσσάρων δωματίων, με ιδιωτική πισίνα, δυο σουίτες χωρητικότητας έως πέντε ατόμων, δυο σουίτες τεσσάρων ατόμων αλλά και δυο βίλες στις οποίες θα μπορούν να φιλοξενηθούν πέντε άτομα. Και φυσικά ένα κτίριο με κοινόχρηστους χώρους, αλλά και τους χώρους του προσωπικού. Στην ίδια περιοχή θα κατασκευαστούν ακόμη δυο βίλες χωρητικότητας τεσσάρων ατόμων.  
 Εκείνο που θα ξεχωρίζει στο πολυτελές θέρετρο θα είναι η υπερυψωμένη πισίνα αλλά και το κέντρο ευεξίας για τους απαιτητικούς πελάτες.  Για τις νέες κατασκευές έχει προταθεί στους υπεύθυνους η κατεδάφιση κάποιων κτιρίων και εγκαταστάσεων. Τα νέα κτίρια θα έχουν επιφάνεια 9.700 τ.μ. 

Στην ανατολική παραλία εκεί που ήδη υπάρχουν κάποια μπανγκαλόους θα δημιουργηθεί μια νέα πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων ενώ στα σχέδια του «νέου» Σκορπιού έχει υπολογιστεί η κατασκευή γηπέδων βόλευ και mini ποδοσφαίρου, αλλά και γήπεδο ιππασίας συνολικής επιφάνειας 2.600 τ.μ., που θα κατασκευαστεί στα νοτιοδυτικά του νησιού και θα είναι διαστρωμένο με ειδικό μείγμα χώματος ώστε να δημιουργεί την κατάλληλη επιφάνεια για τα άλογα. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: