Την απόφαση, μετά από αίτημα της Εταιρείας Διανομής Αερίου Λοιπής Ελλάδας Α.Ε., να δηλώσει την καταρχάς σύμφωνη γνώμη του για την παραχώρηση δύο χώρων (οικοπέδων) ιδιοκτησίας του, πήρε ο δήμος Δελφών στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Όπως ανέφερε η εισήγηση τα οικόπεδα πρέπει να είναι εμβαδού ενός στρέμματος τουλάχιστον το κάθε ένα, και θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση αποσυμπιεστών αερίου για την τροφοδοσία των δικτύων διανομής της πόλης της Άμφισσας.
Η πόλη της Άμφισσας έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Σχέδιο 2017-2036 της Δ.Ε.Δ.Α. για την εγκατάσταση και λειτουργία δικτύων διανομής αερίου μέσω του οποίου θα τροφοδοτούνται με φυσικό αέριο όλες οι κατηγορίες καταναλωτών. Η τροφοδοσία των δικτύων διανομής προβλέπεται να γίνει με χρήση της τεχνολογίας συμπιεσμένου φυσικού αερίου, σύμφωνα με την οποία, το αέριο μεταφέρεται με βυτία σε χώρους από τους οποίους ξεκινά το δίκτυο διανομής.
Το ποια οικόπεδα θα παραχωρηθούν, όπως αναφέρει η απόφαση, θα οριστικοποιηθεί μετά από κοινή σύσκεψη με στελέχη της εταιρείας, όπως ήδη της έχει προταθεί, και εν συνεχεία θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία παραχώρησης. Η απόφαση του συμβουλίου πάρθηκε κατά πλειοψηφία καθώς μειοψήφισε ο Γ. Ιωσηφίδης, ενώ παρόν ψήφισαν οι Ν. Σταντζούρης και Π.Κασούτσα.

http://www.fokidanews.gr/