Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Ο υποψήφιος πρόεδρος του ΕΒΕ Φωκίδας Β. Μυταράς -επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη» - δηλώνει : «Η Έκθεση της Ιτέας και πάλι στην ατζέντα μας»


«Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη»
Υποψ. Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φωκίδας Βαγγέλης Μυταράς

Ο Συνδυασμός μας «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη», και ο επικεφαλής του υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φωκίδας Βαγγέλης Μυταράς, συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του επαναφέρει στο προσκήνιο την πρόταση για την επαναλειτουργία της Έκθεσης στην Ιτέα. Ένα γεγονός που σημάδεψε τα επιχειρηματικά δρώμενα της περιοχής, αλλά που δυστυχώς στο πέρασμα του χρόνου εγκαταλείφθηκε. Προς ενημέρωσή σας, αλλά και του αναγνωστικού σας κοινού, σας παραθέτουμε πρόσφατο δημοσίευμα όπου ο κ. Μυταράς ανέλυσε το σκεπτικό του γύρω από το πώς η Έκθεση θα μπορέσει να επαναλειτουργήσει, προσαρμοζόμενη όμως στις σύγχρονες απαιτήσεις.

Β. Μυταράς: «Η Έκθεση της Ιτέας και πάλι στην ατζέντα μας»
Τις παρεμβάσεις του με επίκεντρο την περιοχή της Ιτέας, ως σημείο αναφοράς και ολόκληρης της Φωκίδας, συνεχίζει ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυταράς. Μετά τις δηλώσεις- προτάσεις του για το παραλιακό μέτωπο και τους εκεί επαγγελματίες ο κ. Μυταράς επαναφέρει στο προσκήνιο το θέμα της Έκθεσης, η οποία ξεκίνησε με φιλοδοξίες, όμως στο πέρασμα του χρόνου εγκαταλείφθηκε.
Για τον επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη» η Έκθεση της Ιτέας υπήρξε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία ώστε επιχειρήσεις τις περιοχής να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους, να κινηθούν στην κατεύθυνση της εξωστρέφειας, αλλά και επίσης να πάρουν τεχνογνωσία και εμπειρίες από άλλες ακολουθώντας τον πετυχημένο δρόμο τους. Ο κ. Μυταράς γυρίζοντας το χρόνο πίσω στο 2002 τονίζει πως η ιδέα της πραγματοποίησης της Έκθεσης ήταν δική του, όταν κατείχε τότε τη θέση του οικονομικού επόπτη στο Επιμελητήριο. «Την πιστέψαμε ως ιδέα, επενδύσαμε σε αυτή, κι όταν ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί, στο πέρασμα του χρόνου φάνηκαν και τα αποτελέσματά της», σημειώνει, υπενθυμίζοντας πως οι καλύτερες ημέρες της, με τη συμμετοχή δεκάδων επαγγελματιών, ήταν επί ημερών του στην προεδρεία από το 2007 έως το 2009.
Η προσαρμογή στο σήμερα
«Η Έκθεση της Ιτέας, από μόνη της ως τίτλος, προφανώς και δεν μπορεί να αποτελέσει εργαλείο για την περιοχή. Όμως εάν στοχεύσουμε στο που θέλουμε να την πάμε, με βάση τα δεδομένα του σήμερα και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τότε πραγματικά μπορεί να προσθέσει αξία στη Φωκίδα», υποστηρίζει ο υποψήφιος πρόεδρος, σημειώνοντας ταυτόχρονα πως η πραγματοποίησή της και πάλι, με τις απαιτούμενες προσαρμογές στο σήμερα, είναι για τον ίδιο από τις βασικές προτεραιότητες για την επόμενη θητεία του Επιμελητηρίου, ανεξάρτητα από το ποιος θα είναι στη διοίκησή του.
Οι συμπαίκτες της Έκθεσης
Ο κ. Μυταράς αναφερόμενος στη διοργάνωση ενός τέτοιου γεγονότος εστιάζει και στους συμπαίκτες που θα πρέπει να έχει το Επιμελητήριο, όχι όμως μόνο με τη μορφή μίας τυπικής χορηγίας, αλλά της ενεργούς συμμετοχής, προσφέροντας ο καθένας από την πλευρά του όλα τα δυνατά και διαθέσιμα όπλα. Ερωτηθείς για το ποιους εννοεί μας απάντησε πως δείχνει προφανώς για αρχή στους δήμους Δελφών και Δωρίδος, καθώς και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, φορείς άλλωστε που έχουν ήδη δρομολογήσει την ένωσή τους μέσω και του «Δικτύου Δελφών», μιας Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας η οποία θα επιχειρήσει σε σειρά τομέων να κάνει τη Φωκίδα σημείο αναφοράς. «Εάν σε αυτή την ένωση δεν είναι παρών το Επιμελητήριο, και ο ενεργός επιχειρηματικός κόσμος της περιοχής, ποιος μπορεί να είναι;», ρωτά με νόημα, μη μένοντας όμως μόνο σε αυτούς. Κατά τον ίδιο θα πρέπει οι συμμαχίες να αναζητηθούν και στις γύρω περιοχές, για αρχή, οι οποίες είτε παραδοσιακά, είτε τα τελευταία χρόνια, έχουν θεσμοθετήσει την πραγματοποίηση ανάλογων Εκθέσεων. «Η διάδραση με περιοχές που έχουν κάνει βήματα μπροστά σε αυτού του είδους τα γεγονότα θα μας ωφελήσει σε πολλούς τομείς», σημειώνει χαρακτηριστικά.
Συνέδρια και πολιτιστικά δρώμενα μαζί
Ο υποψήφιος πρόεδρος του Επιμελητηρίου, βέβαια, επαναλαμβάνει για μία ακόμα φορά πως η Έκθεση, στην περίπτωση που σταθεί και πάλι στα πόδια της, θα πρέπει να προσφέρει, πέρα από τα καθιερωμένα, και καινοτομίες για να γίνει πιο ελκυστική, ενώ παράλληλα προτείνει τον εμπλουτισμό της και με συνεδριακή μορφή. Όπως μας είπε η έκθεση θα μπορούσε κάθε χρόνο, πέρα από τον εμπορικό της χαρακτήρα, να εστιάζει σε έναν τομέα που η Φωκίδα είναι δυνατή (πχ, πολιτισμός- ιστορία, πρωτογενής τομέας κ.α.) και ως κέντρο αυτόν να αναπτύσσει τη συνεδριακή μορφή της. «Εάν σε όλα αυτά δοθεί και ένας τόνος από πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα γίνονται στο χώρο της έκθεσης, η μαρίνα της Ιτέας προσφέρεται άλλωστε για κάτι τέτοιο, τότε μιλάμε για ένα ολοκληρωμένο προϊόν το οποίο θα αποτελέσει πόλο έλξης για την περιοχή», λέει ο κ. Μυταράς.
Όλα αυτά, όπως γίνεται κατανοητό, δεν αποτελούν εύκολο στόχο, κι ο κ. Μυταράς δείχνει να το γνωρίζει καλά. «Δεν αποτελούν εύκολο στόχο καθώς θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε τη βάση πάνω στην οποία εκ νέου θα κινηθούμε, μία βάση στέρεα για την οποία θα πειστεί καταρχάς ο επαγγελματίας της περιοχής να συμμετάσχει», σημειώνει, συμπληρώνοντας: «Εάν δημιουργήσουμε αυτό ως αρχή, τότε στη συνέχεια μπορούμε μέσω της Έκθεσης να πετύχουμε πάρα πολλά, θέτοντας συνεχώς νέους στόχους».
Όλα τα παραπάνω, μας είπε ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάπτυξη- Αλληλεγγύη», ο επιχειρηματικός κόσμος της Φωκίδας θα έχει την ευκαιρία να τα συζητήσει με ανθρώπους της παράταξης, οι οποίοι πλέον είναι στην τελική ευθεία κατάρτισης του προγράμματος με το βλέμμα στις εκλογές του ερχόμενου Δεκεμβρίου. Δόσεις αυτού άλλωστε έχουν ήδη αρχίσει να δημοσιεύονται, αποτελώντας αφορμή σημαντικών συζητήσεων.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Παρακαλώ μπορείτε να μας πείτε το κόστος των εκθέσεων, τι δαπάνες αφορούσε καθώς και τι πλήρωνε ο κάθε επιχειρηματίας για την συμμετοχή του