Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017

Διοίκηση Δομής ΕΚΨ&ΨΥ Φωκίδας : "Ευχαριστήρια Ανακοίνωση"


-Ευχαριστήρια Ανακοίνωση-
26/10/2017– Στις προϋποθέσεις και συνθήκες υπό τις οποίες η εργασία επιβαρύνει ή προάγει την ψυχική υγεία και βελτιώνει την ποιότητα ζωής του ανθρώπου εστίασε φέτος η 10η Οκτωβρίου σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχικής Υγείας 2017 η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ.) ανέδειξε την αλληλεπίδραση ψυχικής υγείας και εργασίας μέσα από ενημερωτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού στις πόλεις, όπου ο φορέας δραστηριοποιείται με κεντρικό μήνυμα «Η ψυχική υγεία θέλει δουλειά».
Στη Φωκίδα προγραμματίστηκαν δράσεις οι οποίες ξεκίνησαν την Τετάρτη 4/10 με την ημερίδα που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Φωκίδας αναδεικνύοντας τις ανάγκες των επιχειρηματιών και τους τρόπους ενίσχυσης της ψυχικής ανθεκτικότητάς τους. Την Τρίτη 10/10 ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν εργαζόμενοι σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες και καταστήματα της πόλης της Άμφισσας από το προσωπικό και τα μέλη των μονάδων του φορέα, ενώ το Σάββατο 14/10 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δήμου Δελφών γιορτή Ψυχικής Υγείας με τίτλο «Η ζωή είναι ωραία» σε συνεργασία με φορείς τέχνης του τόπου. Στον φιλικό αγώνα μπάσκετ μεταξύ των Βετεράνων καλαθοσφαιριστών και του Αθλητικού Συλλόγου «Μάκαρος» - ΓΑΣ Άμφισσας την Κυριακή 15/10 αντίπαλός ήταν το στίγμα στην ψυχική υγεία και νικητής η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση με στόχο την καταπολέμησή του. Οι δράσεις ολοκληρώθηκαν την Τετάρτη 18/10 με την προβολή της ταινίας «Δυο ημέρες, μία νύχτα», όπου θίχτηκε το θέμα της ψυχικής υγείας στην εργασία και αναδείχθηκαν έννοιες, όπως στιγματισμός, αλληλεγγύη, υποστηρικτικό περιβάλλον με την κεντρική ηρωίδα να έχει μόλις ξεπεράσει ένα ιστορικό κατάθλιψης και μετά από μια περίοδο απόσυρσης να προσπαθεί να πιστέψει στον εαυτό της, να νιώσει δυνατή και να διεκδικήσει ξανά τα δικαιώματά και την επανένταξή της στη ζωή. Όλα αυτά με φόντο μια εργασιακά έντονα ανασφαλή και οικονομικά διλημματική εποχή. Στο πλαίσιο προβολής της ταινίας έγινε σχολιασμός από ειδικούς ψυχικής υγείας, συνεργάτες της Ε.Κ.Ψ.& Ψ.Υ. και αναπτύχθηκε συζήτηση με το κοινό.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για την οικονομική υποστήριξη των δράσεων και τη συνεργασία τους την Περιφερειακή Ενότητα Φωκίδας και την Εταιρία Μέριμνας και Αποκατάστασης Ατόμων με Ψυχοκοινωνικά Προβλήματα. Ακόμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Δήμο Δελφών, το Αθλητικό Σωματείο «Μάκαρος» Άμφισσας, την Κινηματογραφική Λέσχη Άμφισσας, το Πολιτιστικό Κέντρο Άμφισσας, την Ελένη Ιντέρνου-Ωδείο Άμφισσας και το Επιμελητήριο Φωκίδας για την άριστη συνεργασία και υποστήριξη. Ευχαριστούμε, επίσης, θερμά την εταιρία Grafisto (Δ. Κουτσούμπας - Μπ. Ποταμιάνου) για τη δωρεάν διάθεση banner για τους σκοπούς των δράσεων και τον Γιάννη Μαδούρα για την εθελοντική προσφορά του στη γιορτή ψυχικής υγείας.

Πληροφορίες για την Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.ekpse.gr & https://www.facebook.com/ekpse/

Δεν υπάρχουν σχόλια: