Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΙΤΕΑ… Μερικά άγνωστα στοιχεία από την ιστορία του Λιμενικού Ταμείου - ΕΓΓΡΑΦΑ

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΟΓΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ 
Η ΙΤΕΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΡΑ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ!

Φωτογραφία του Κουκουσούλης Γεώργιος.
Κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι της Ιτέας το 1935.













Προεκλογικό φυλλάδιο του Ευθυμίου Θ. Στοφόρου για τις Κοινοτικές Εκλογές του 1934.

Το Λ.Τ. Ιτέας είναι το μοναδικό Λ.Τ. που ιδρύθηκε στο Νομό Φωκίδας τα μέσα της δεκαετίας του 1920 έως και το 2013 που έγινε η ίδρυση του Λ.Τ. Γαλαξιδίου. Αρχικά είχε ιδρυθεί ως Λ.Τ. Ιτέας εποπτεύοντας αποκλειστικά το Λιμάνι της Ιτέας και στην συνέχεια μετονομάστηκε Λ.Τ. Φωκίδας και ήταν αρμόδιο για τον έλεγχο και την λειτουργία των παραλιακών οικιστικών περιοχών του Νομού.

Το Λ.Τ. Ιτέας από τα πρώτα του βήματα συνεργάστηκε άριστα με την Κοινότητα της Ιτέας και αποτελούσε βασικό χρηματοδότη για την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, από τα χρήματα που εισέπραττε από την διαχείριση του Λιμανιού. Σχετικά συνημμένα σας καταθέτουμε από το Προεκλογικό πρόγραμμα του Ευθύμιου Στοφόρου υποψήφιου των Κοινοτικών Εκλογών το 1934. Μέσα από το προεκλογικό πρόγραμμα διαπιστώνουμε την συνεργασία της Κοινότητας Ιτέας με το Λιμενικό Ταμείο. (Σχετικό 1ο).

Παράλληλα σε Πίνακα των Χωροθετημένων Λιμένων Πανελλαδικά, διαπιστώνουμε πως το μοναδικό Λιμάνι σε όλο τον Νομό και κατά συνέπεια στον Δήμο Δελφών που επίσημα είναι καταχωρημένο, είναι αυτό της Ιτέας. (Σχετικό 2ο)
Διαβάστε την προσφορά του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας στην αρχή της λειτουργιάς του. 

Διαβάστε την προσφορά του Λιμενικού Ταμείου Ιτέας στην αρχή της λειτουργίας του από έγγραφα της Εποχής.

Σχετ. 1


Σχετ. 2



σ.σ. Ευχαριστούμε τον Τοπικό Σύμβουλο με τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ Μέγκο Αναστάσιο, για την αποστολή του υλικού. 


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΙΡΡΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Ωραία όλα αυτά. Το λιμενικό ταμείο έχει υπογράψει την ανανέωση της χρήσης των λιμενικών βωξιτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Ιτέας...
Αυτός είναι και ο μοναδικός του λόγος ύπαρξης απ ότι φαίνεται...
Επίσης , να περιμένει απ τους βωξίτες κάποια ευρώ ετησίως για να αλλάξει τις λάμπες στην μαρίνα , που δεν δουλεύει σαν μαρίνα...
Τα ανείπωτα χάλια , της παραλίας και του αιγιαλού ποιος θα τα σουλουπώσει ;
Ο σημερινός -κατ ευφημισμόν - Δήμος Δελφών αποτελείται από ανεκδιήγητους εκδηλωσιολάγνους αιρετούς και δεν νομίζω πως ένα δημοτικό λιμενικό ταμείο θα μπορούσε να λειτουργήσει στα - αδιάφορα - χέρια τους.

Ανώνυμος είπε...

Βρε παιδια πως κανετε ετσι ??? Ολα θα τα σουλουπωσει η υπευθυνη που ειναι ΟΡΕΣΕΙΒΙΑ κιθ εφερε κι εστρωσε πανω απο την αμμουδια της παραλιας Μαιαμι και τα Βραχακια με βοθρολυμοπετρες !!!!! Τοσα ηξερε οταν εβγαλε τα τσαρουχια τοσα εκανε !!!!!