Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Λήψη απόφασης για την Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα

Επιστολή συμβούλων Μαρίας Καλπούζου Νικόλαου Οικονόμου & Ιωάννη Λύτρα προς τον πρόεδρο της Δ.Κ Ιτέας Τέντ Γουόρθ



Μαρία Καλπούζου
Νικόλαος Οικονόμου
Ιωάννης Λύτρας                                                     ΠΡΟΣ : Τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Ιτέας                        Σύμβουλοι της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας  



ΘΕΜΑ : Λήψη απόφασης για την  Σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα.


         Η ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων και θα φέρει ανάπτυξη γενικότερα στο Δήμο, διότι το λιμάνι της Ιτέας έχει έντονη Τουριστική δραστηριότητα με κρουαζιερόπλοια τα οποία φέρουν επισκέπτες  και διαθέτει μαρίνα τουριστικών σκαφών,  έχει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα λόγω των Βωξιτών και υπάρχουν επίσης δύο (2) αλιευτικά καταφύγια. Είναι η μοναδική πύλη εισόδου στην Στερεά Ελλάδα και πρόκειται να γίνει επίσης γραμμή υδροπλάνων. Το θέμα αυτό επίσης έχει περιληφθεί στο προεκλογικό πρόγραμμα της σημερινής Δημοτικής Αρχής, ότι  θα προβεί η Δημοτική Αρχή σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες  για την ίδρυση «Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών» με έδρα την Ιτέα».  
      H αναγκαιότητα σύστασης Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, ανάγεται στις αρμοδιότητες και υπηρεσίες των οποίων περιλαμβάνονται η διοίκηση και εκμετάλλευση των χώρων της ζώνης λιμένα, καθώς και η κατασκευή και συντήρηση των αναγκαίων λιμενικών έργων και αναφέρουμε
τους κάτωθι σοβαρούς λόγους:
    1. Το λιμάνι της Ιτέας για το οποίο έχει ξεκινήσει η διαδικασία εκπόνησης του Master plan
    (Γενικό  Προγραμματικό Σχέδιο Λιμένα).
    1. Το έργο εκβάθυνσης του Λιμένος και διαμόρφωσης της παραλιακής ζώνης.
    2. Η εκτέλεση έργων ηλεκτροφωτισμού και εν γένει καθαριότητας.
    3. Η προώθηση της ολοκληρωμένης μελέτης διαμόρφωσης της παραλίας την οποία έχουν συντάξει  δωρεάν τα Μεταλλεία και είναι έτοιμη προς ένταξη για χρηματοδότηση σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ.
    4. Η έλλειψη Τεχνικής Υπηρεσίας και Διοικητικού Προσωπικού στο σημερινό Λιμενικό Ταμείο δεν το υποστηρίζουν για να λειτουργήσει ως προς τις βασικές του δομές και λειτουργίες, πόσο μάλλον να διενεργήσει δημόσιους διαγωνισμούς εκτέλεσης έργων και εν γένει ανάπτυξης της περιοχής μας.
    5. Η μαρίνα της πόλης δεν αναβαθμίζεται ως προς τις παροχές της στα σκάφη που ελλιμενίζονται.
    6. Η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από καιρικές συνθήκες.
    7. Η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από καιρικές συνθήκες, επίσης είναι δυσχερής.
                  Επομένως λαμβάνουμε την σημερινή Απόφαση για την  ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου με έδρα την Ιτέα και ζητάμε να εισαχθεί άμεσα  στο αυριανό Δημοτικό Συμβούλιο 27-04-2017 και να αναγνωστεί. Επίσης μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία προτείνουμε  ο Δήμος να υπογράψει Προγραμματική σύμβαση με το Λιμενικό Ταμείο Ιτέας με τους όρους, ότι θα υποστηρίζει το υπάρχον Λιμενικό Ταμείο με ανθρώπινο δυναμικό, υπηρεσίες και μηχανήματα για την αντιμετώπιση των αναγκών και την υλοποίηση των έργων.

  Εάν τυχόν υπάρχουν σκέψεις και προθέσεις να μην έχει έδρα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο στην Ιτέα,  προτείνουμε να μείνει η κατάσταση ως έχει, διότι θα προκύψουν έντονες αντιδράσεις από όλους τους φορείς της πόλης και θα είναι η μεγαλύτερη αδικία σε βάρος της Ιτέας.

Οι  Σύμβουλοι
Μαρία Καλπούζου
Νικόλαος Οικονόμου
Ιωάννης Λύτρας                                                                                                                              




3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τα μεταλλεία συντάσσουν δωρεάν μελέτες μόνον όταν θάβεται ο τουριστικός χαρακτήρας της πόλης .
Σ αυτό βρήκε όψιμους συνενόχους στην Π.Ε Φωκίδας που θέλει την επίσημη είσοδο της Ιτέας απ΄το δυτικό τμήμα της αυτό το απαξιωμένο με θέα την κοκκινίλα και τη σκόνη ,τα σκουπίδια και τις αδιαμόρφωτες έρημες παραλίες.
Φυσικά και εδώ την μελέτη της εισόδου αυτής , έχει συντάξει η εταιρία της σκουριάς και είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτή που συνέταξε για να παρακάμψει την ε.ο Ιτέας - Ναυπάκτου , στο ύψος της πλάστιγγας.
Ας βρεθεί ένας να πεί ότι είναι ψέμματα... τον θερμοπαρακαλώ.

Ανώνυμος είπε...

και θάλεγε κάποιος : Καλά ο βουλευτής Φωκίδας τι θέση παίρνει για τον μεγαλύτερο αστικό ιστό του Νομού Φωκίδας;;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για τον φιλο των 3.30 παιρνει την θεση της ΜΟΥΓΚΑΣ ΣΤΗΝ ΣΤΡΟΥΓΚΑ !!!! Σε οτι πει η Εταιρεια και το κομμα του Ν Α Ι σε ολα !!!!!