Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Καιρός: Χειμωνιάτικο το «σκηνικό» σήμερα Σάββατο με βροχές, καταιγίδες ακόμα και χαλάζι

787435-kairos.jpg
Καιρός: Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) – Δείτε πού και πότε θα εκδηλωθούν καταιγίδες και χαλάζι.

Ραγδαία επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα Σάββατο (22/04) όμως το… καλό είναι ότι αυτή θα είναι πρόσκαιρη, όπως σημειώνει το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε την Παρασκευή η ΕΜΥ.
Κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας που θα επηρεάσει κυρίως τη νότια χώρα θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται τοπικά από χαλαζοπτώσεις.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, την Κρήτη, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην ανατολική Στερεά. Βαθμιαία ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση από το βράδυ και από τα δυτικά.
Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Πελοπόννησο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 5 και στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Στην Πελοπόννησι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν έντονες στη Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5, από το απόγευμα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου, Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: