Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

ΠΑΝΤΟΥ ΛΕΝΕ "ΟΧΙ" ΣΤΑ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ


Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς: Νέο ΟΧΙ στα μεταλλεία (βίντεο)

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς επικαιροποίησε την αντίθεσή του στη πιθανότητα λειτουργίας μεταλλείων στα Κρούσια, με απόφαση που έλαβε σχεδόν ομόφωνα κατά τη χθεσινή (Δευτέρα) συνεδρίασή του.

Πράγματι, μετά από αίτημα επτά προέδρων τοπικών κοινοτήτων (Τερπύλλου, Ευκαρπίας, Βάθης, Γερακαριού, Κ. Θεοδωρακίων, Βάθης και Τριποτάμου), καθώς και του Μετώπου Ενάντια στα Μεταλλεία, το ΔΣ με απόφασή του, με την οποία μειοψήφησε μόνο ο Γ. Τσογγίδης, επαναβεβαίωσε την αντίθεσή του στη λειτουργία μεταλλείων, ενώ παράλληλα αποδέχτηκε το αίτημα για επανασύσταση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής με στόχο την οριστική ακύρωση του διαγωνισμού για εξορύξεις στα Κρούσια.
Ως γνωστό, το ΔΣ έλαβε κατ` αρχάς απόφαση (ομόφωνη) ενάντια στα μεταλλεία, το 2012. Ωστόσο, η ανησυχία των πολιτών συνεχίζει να υφίσταται λόγω της μη ακύρωσης του διαγωνισμού, παρά το γεγονός ότι δεν έχει υπογραφεί ακόμα κάποια σύμβαση για εξόρυξη.
Παράλληλα, οι πολίτες ανησυχούν για το γεγονός ότι στο σχέδιο χωροταξικού σχεδιασμού της Περιφέρειας το 1/3 του νομού Κιλκίς συνεχίζει να χαρακτηρίζεται ως μεταλλευτική περιοχή και ζώνη υποβαθμισμένου τοπίου.
Όπως τόνισε στην συνεδρίαση ο εκπρόσωπος των προέδρων Αλέκος Σημαιοφορίδης, είναι αναγκαίο για την αειφόρο ανάπτυξη της περιοχής  να διατηρηθεί η αγροτοκτηνοτροφικός χαρακτήρας της.
Κάνοντας λόγο για «πόλεμο σε ανακωχή», ο κ. Σημαιοφορίδης αναρωτήθηκε μήπως η υποβάθμιση της περιοχής προωθείται εσκεμμένα προκειμένου να προβάλουν τα μεταλλεία ως η μόνη λύση για την ανάπτυξη. Ζήτησε δε, μεταξύ άλλων, την περαιτέρω ανάδειξη του Βοτανικού Κήπου, την κατασκευή επιτέλους του χρονίζοντος από το 1992 Φράγματος του Μεταξοχωρίου  και  την προστασία του Γαλλικού ποταμού.
Από τη πλευρά του, ο εκπρόσωπος του Μετώπου, Άγγελος Αραμπατζής, αναφέρθηκε στη συνάντηση του φορέα με τον κ. Σκουρλέτη, κατά τη διάρκεια της οποίας ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος διατύπωσε την άποψη ότι ο διαγωνισμός θα μπορούσε να ακυρωθεί και το χωροταξικό να αναμορφωθεί, αλλά που μέχρι τώρα δεν έγινε κάτι τέτοιο.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκαν κατά των μεταλλείων οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας, Π. Τονικίδης και Γ. Φαχουρίδης, καθώς και οι σύμβουλοι, Β. Καραμπίδης, Κ. Σβέρκος, Γ. Ζώτος, Αντ. Μανουσαρίδης, Αγγ. Αντωνιάδου και Θ. Βαφειάδης.
Aπό kilkis24

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ε οχι κι παντου. υπαρχει ενας τοπος φιλοτιμος που πινει νερο στο ονομα τους. που αγαπαει οτι του κανουν τα μεταλλεία. του αρέσει σε βάθος. όχι ανταποδοτικά, δοτικά, παθολογικά. τα δινει ολα, δεν μπορει χωρις αυτά. και μαστιγωσέ με πασα μου να αγιασω.

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΣΑ ΧΩΡΙΑ ΛΕΕΙ; ΔΏΔΕΚΑ; ΡΕ ΕΔΩ ΤΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΟΛΑ. ΔΕΣΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΕΔΩ ΟΙ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΝ ΟΙ ΧΑΖΟΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΕΚΕΙ. ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΨΟΦΙΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΩΝ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ. ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΆΝΕ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΆ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝ ΠΟΤΕ ΤΙΠΟΤΑ. ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΞΕΠΟΥΛΑΜΕ. ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΟΥΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ, ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΧΑΖΟΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ. ΤΑ ΜΕΤΡΗΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΑ ΆΛΛΑ ΔΈΚΑ ΔΏΡΟ. ΠΕΡΑΣΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ, ΚΑΛΑ ΨΟΦΙΑ ΧΩΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΕΛΦΟΥΣ. ΠΕΡΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.