Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017

«Δεν θα πάρω όλο το βάρος εγώ επάνω μου για τα σκάνδαλα» - Δραματικοί διάλογοι του έντρομου Άδωνι με τον Μητσοτάκη

Άδωνις Γεωργιάδης και Κυριάκος Μητσοτάκης
Σε δύσκολη θέση ο εμπλεκόμενος σε σκάνδαλα, αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Η Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στην Υγεία, με τον εμπλεκόμενο αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο, έχουν δημιουργήσει αναταραχή στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας. Σε ένα κανονικό κόμμα, με ήθος και αρχές και μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ο Άδωνις Γεωργιάδης θα είχε απομακρυνθεί, έστω και προσωρινά, από τη θέση του. Ωστόσο είναι εμφανές ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι άβουλος και έρμαιο των ακροδεξιών που έχουν συγκεντρωθεί στο κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Αλλά είναι και κάτι άλλο. Και ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι εμπλεκόμενος σε σειρά σκανδάλων. Οπότε τι θα μπορούσε να πει στον Άδωνι Γεωργιάδη; 
Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι έντρομος για την έκβαση της Εξεταστικής Επιτροπής σε ότι αφορά στα σκάνδαλα στον τομέα της Υγείας. Σε αντίθεση για παράδειγμα με τον Μάκη Βορίδη και τον Μ. Σαλμά, που παρακολουθούν από απόσταση τα όσα εξελίσσονται, ο Άδωνις Γεωργιάδης τσιρίζει καθημερινά θέλοντας να πείσει για την αθωώτητά του. Σύμφωνα με κάποιους αυτό είναι ένδειξη ενοχής, ενώ οι γνωρίζοντες σε βάθος την υπόθεση είναι πεπεισμένοι ότι σύντομα η πολιτική καριέρα του Άδωνι Γεωργιάδη θα έχει άδοξο τέλος. 
Όλα αυτά τα γνωρίζει ο Άδωνις Γεωργιάδης και πλέον καταλαβαίνει ότι θα πάρει πάνω του όλο το βάρος των συγκλονιστικών αποκαλύψεων. Όπως μας ενημερώνει καλά πληροφορημένη πηγή, σε πρόσφατο διάλογο που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη του είπε σε δραματικούς τόνους "Δεν θα πάρω εγώ όλο το βάρος επάνω μου για υποθέσεις ετών". Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του θεωρεί εμπόδιο τα σκάνδαλα στην προσπάθεια που καταβάλλει το κόμμα του για να προσεγγίσει τα στρώματα εκείνα της κοινωνίας που αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη τη ΝΔ λόγω των αμαρτιών της τα προηγούμενα χρόνια.
Άλλοι πάλι ισχυρίζονται ότι ο άβουλος και άτολμος Μητσοτάκης, εφόσον προκύψουν κι άλλα στοιχεία για τον Άδωνι, θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ξεμπερδεύει με τον ακροδεξιό τηλεβιβλιοπώλη, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο μεγάλου τμήματος του στελεχιακού δυναμικού και της βάσης της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα των καραμανλικών, ειδικά δε μετά από την απομάκρυνση της Κατερίνας Παπακώστα. 
Και αυτό το έχει καταλάβει ο Άδωνις, ο οποίος προκαταβολικά διαμορφώνει την γραμμή άμυνάς του, λίγο πριν βρεθεί στην απομόνωση. Όπως λένε όσοι γνωρίζουν "Το πολιτικό τέλος του Άδωνι Γεωργιάδη θα έρθει με πάταγο. Οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές".
Εκείνος πάντως επιμένει: "Δεν θα τα πάρω όλα εγώ επάνω μου. Δεν θα τελειώσω μόνος μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια: