Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Στο ΠΑΣΟΚ τα μαχαίρια δε μπαίνουν στα θηκάρια


-Συνέχεια αναμένεται να δοθεί στην αντιπαράθεση που ξεκίνησε στην κεντρική επιτροπή του Σαββάτου. 
-Η Γεννηματά συγκαλεί την ΚΟ, πιθανό και έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ. 
-Τι απαντά ο Ανδρουλάκης, ποιοι άλλοι διαφωνούν
Τα μαχαίρια που βγήκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ το Σάββατο, όταν τρία στελέχη κατέθεσαν στο κλείσιμο πρόταση για τη διαδικασία του συνεδρίου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης “κόντρα” στην εισήγηση της Φώφης Γεννηματά, δε μπαίνουν στα θηκάρια.
AdTech Ad
Η ένταση παραμένει μεταξύ της Χαριλάου Τρικούπη και την πλευρά του Νίκου Ανδρουλάκη και έτσι η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, την οποια συγκάλεσε για την Τρίτη στη μία το μεσημέρι η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, αναμένεται αν μη τι άλλο με ενδιαφέρον.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες του NEWS247 δεν αποκλείεται πριν το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (που έχει προαναγγελθεί για τον Ιούνιο) να πραγματοποιηθεί και έκτακτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου θα γίνει προφανώς ξεκαθάρισμα λογαριασμών.
Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι πηγές από την προεδρική πλευρά έλεγαν ότι “και μόνο το γεγονός ότι ενώ η ΚΠΕ αριθμεί 154 μέλη, κάποιοι ισχυρίζονται ότι 44 (κατά δήλωση τους) πήραν κάποια δήθεν απόφαση, σε μία δήθεν διαδικασία, που αποφάσισαν να κάνουν μόνοι τους μετά τη λήξη της συνεδρίασης της ΚΠΕ, τα λέει όλα”, απαντώντας σε διαρροές της έτερης πλευράς περί λήψης απόφασης από 44 στελέχη μετά την αποχώρηση του (προεδρικού) προεδρείου από τη συνεδρίαση.
Οι ίδιες πηγές, σε υψηλούς τόνους, προσέθεταν ότι: “Τα παιδία (του μηχανισμού που ταλαιπωρεί την παράταξη τα τελευταία πέντε χρόνια) παίζει, ευτυχώς για την παράταξη και ατυχώς για τους ίδιους, εν ου παικτοίς”.
Η Χαριλάου Τρικούπη έχει θεωρήσει ως κύριο υποκινητή της έντασης το Σάββατο τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά είναι σαφές ότι βλέπει στο βάθος το ευρύτερο βενιζελικό στρατόπεδο, αν και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέλεξε να μιλήσει με την απουσία του από τη συνεδρίαση.
Εκτός από τον κ.Ανδρουλάκη όμως, αντίστοιχες απόψεις εξέφρασαν στη συνεδρίαση και η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή και ο Πάνος Γερουλάνος.
Από την πλευρά του κ.Ανδρουλάκη συνεπώς έλεγαν ότι δεν πρόκειται για μία προσωπική του διαφωνία και μάλιστα ότι στην πραγματικότητα η κίνηση να κατατεθεί πρόταση στο κλείσιμο της συνεδρίασης της ΚΕ με αντικείμενο την ενοποίηση του χώρου μέσα από ανοιχτές διαδικασίες και την υπόμνηση στην απόφαση του συνεδρίου του 2015 για δημιουργία ενιαίου φορέα της κεντροαριστεράς, ήταν σύμφωνη με το καταστατικό.
Εξέφραζαν επίσης την έκπληξη τους διότι όπως έλεγαν ενώ όλα έγιναν βάσει καταστατικού, υπήρξε αρνητική στάση από το γεννηματικό προεδρείο και αποχώρηση του από τη συνεδρίαση της ΚΕ.
“Η Γεννηματά έλεγε όχι συνέδριο μηχανισμών, αυτό λέμε και εμείς, για αυτό ζητάμε να είναι ανοιχτό. Η συντροφικότητα έχει αυτό το χαρακτήρα, με τα non paper; Είναι θέμα πολιτικού ήθους και ύφους”, προσέθεταν, επιβεβαιώνοντας ότι η κόντρα δε θα σταματήσει εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: