Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Laptop σπάει το «φράγμα» του ενός εκατοστού




Τον «λεπτότερο φορητό υπολογιστή στον κόσμο» παρουσίασε η «Acer» κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης τεχνολογίας IFA, στο Βερολίνο.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κατάφερε να ξεπεράσει το «φράγμα» του ενός εκατοστού, αφού το πάχος του νέου Acer Swift 7 δεν ξεπερνά τα 9,98 χιλιοστά.
Το Swift 7 διαθέτει επεξεργαστή Ιntel core m7, ένας χαμηλής τάσης μικροεπεξεργαστής 6ης γενιάς, ενώ η οθόνη του έχει διαγώνιο 13,3 ίντσες.
Μαζί με το Swift 7 η «Acer» παρουσίασε και το Swift 5, ένα φορητό υπολογιστή με προαιρετική οθόνη αφής 14 ιντσών και το Swift 3 το οικονομικότερο laptop εκ των τριών μοντέλων με επεξεργαστή Intel Pentium ή Celeron και 4GB RAM.

Στην έκθεση παρουσίασε επίσης μία ακόμα νέα σειρά laptop τα Acer Spin (7,5,3) τα οποία διαθέτουν περιστρεφόμενη οθόνη αφής και μπορούν δηλαδή να μετατραπούν σε tablet.
Ωστόσο, ο πιο εντυπωσιακός φορητός υπολογιστής που παρουσίασε η Acer στην IFA, ήταν ο Predator 21 X. Ένας φορητός υπολογιστής φτιαγμένος αποκλειστικά για gaming, με κυρτή οθόνη 21 ιντσών, εξοπλισμένος με 5 ανεμιστήρες, επεξεργαστή Intel Core i7, καθώς και δύο κάρτες γραφικών Nvidia GTX. 

http://www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: