Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ξενάγηση του Δημάρχου Δελφών στα έργα της “ΕΛΜΙΝ Ε.Β.” στην Ιτέα






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΜΦΙΣΣΑ,  27.09.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ  

Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Τηλέφωνο: 2265350027
FAX: 2265350021

Α.Δ.Τ.:  80/2016

ΘΕΜΑ: “ Ξενάγηση του Δημάρχου Δελφών στα έργα της “ΕΛΜΙΝ Ε.Β.” στην Ιτέα. ”


Τις εγκαταστάσεις της μεταλλευτικής εταιρείας «ΕΛΜΙΝ Ε.Β.» στην Ιτέα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας, 26.09.2016, ο Δήμαρχος Δελφών, Θανάσης Παναγιωτόπουλος, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ιτέας και Πρόεδρο της Επιτροπής Περιβάλλοντος, Λιάνα Πιλάλα – Τσακίρη και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας, Τζων Τάουνσεντ- Γουώρθ.

Κατά την επίσκεψη, τα στελέχη της ΕΛΜΙΝ ενημέρωσαν τους αιρετούς του Δήμου Δελφών για την εξέλιξη του έργου, με το οποίο υλοποιούνται οι όροι της εγκεκριμένης περιβαλλοντικής μελέτης για την εγκατάσταση και εν συνεχεία ξενάγησαν αυτούς στο χώρο που έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την ανισόπεδη διάβαση της εθνικής οδού, στην ήδη περατωθείσα ισόπεδη διάβαση εξόδου των οχημάτων, στον ολοκληρωθέντα εσωτερικό περιμετρικό δρόμο και στο ήδη εν λειτουργία πλυντήριο ελαστικών των φορτηγών οχημάτων, καθώς και στους διάφορους χώρους φυτοτεχνικής παρέμβασης που έχουν παραδοθεί.

Ο Δήμαρχος Δελφών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο των έργων και για την έγκαιρη εκτέλεση αυτών (πολύ πριν τις τεθείσες προθεσμίες) από την «ΕΛΜΙΝ Ε.Β.» και επεσήμανε ότι πρόκειται για παρεμβάσεις μεγάλης σημασίας για την περιβαλλοντική αναβάθμιση της πόλης της Ιτέας, αλλά και για την οδική ασφάλεια στον εθνικό δρόμο Ιτέας- Γαλαξιδίου.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Γραφείο Τύπου

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που η νέα τοπική αρχή επιβλέπει την άμβλυνση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την δραστηριότητα της εξόρυξης βωξίτη και της φόρτωσής του στο λιμάνι της Ιτέας.
Επειδή είχαμε συνηθίσει άλλες τοπικές αρχές στο παρελθόν να έχουν δώσει "γην και ύδωρ" στην εταιρία της κόκκινης λάσπης.
Ας μη βαυκαλιζόμαστε κύριοι , η ευαισθησία ΟΛΩΝ ΣΑΣ είναι πρόσκαιρη επιφανειακή. Πρόκειται κατ ουσίαν για το προπέτασμα καπνού στο φωτεινό δρόμο της εναλλακτικής ανάπτυξης που έχουν κατά καιρούς προτείνει και προτείνουν σήμερα επιτακτικά κάποιοι ΑΔΕΚΑΣΤΟΙ συμπατριώτες μας.
Θυμίζει τις εποχές που άρον άρον η τότε εταιρία για να "καταλαγιάζει" τον κουρνιαχτό των αντιδράσεων των ντόπιων για το μπάζωμα στο λαρνάκι , έχτισε το Κυριακοπούλειο.
Μη κρύβεστε πίσω απ το δάκτυλό σας. Το βράδυ όσοι από σας έχετε ακόμη καθαρή συνείδηση κοιταχτείτε στον καθρέπτη.
Και για τους αγγλόφωνους φίλους μας : "Don't follow your master's voice anymore.."

Ανώνυμος είπε...

Οι παλιοτεροι αρχοντες δεν φωτογραφιζονταν πολυ με τα αφεντικα τους στην εταιρια τωρα που τα εργα συμμορφωσης στο χάλι που λεγεται λαρνακι γινονται πολυ γρηγορα βγηκαμε για μοστρα και για ψηφους.Ήνεγκεν η ωρα κύριοι και κυρίες..

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ...ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ
ΓΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ
" ΔΕΛΦΟΙ - ΒΩΞΙΤΕΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΕΣ " ?????!!!!!

Τοτος

Ανώνυμος είπε...

χαχαχχαχαχαχχα γελανε και οι... βοξιτες!

Ανώνυμος είπε...

12 Οκτωβρίου θα συζητηθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή κατά της ανανέωσης της άδειας λειτουργίας των παράνομων εγκαταστάσεων. Όλα αυτά τα θέατρα θα χρησιμοποιηθούν για να υποστηρίξει η εταιρία ότι έχει την κοινωνική αποδοχή και την έγκριση της Δημοτικής αρχής. Συγχαρητήρια κυρίες και κύριοι. Τώρα που για πρώτη φορά οι Δελφοί έχουν φτάσει τοσο κοντά στο να απελευθερωθούν απο την υποβάθμιση και την απαξίωση, κάνετε ότι σας ζητάνε προκειμένου να θάψετε για πάντα τον Δήμο μας. Και σε τρία χρόνια που όλες οι περιοχές γύρω απο τους Δελφούς θα έχουν αναπτυχθεί τουριστικά και θα τρωει ο κοσμάκης ψωμί, εσείς θα ζητάτε ψήφο. Δεν σας λέω τι θα πάρετε, αυτό που θα πρέπει να σας απασχολεί είναι τί θα πείτε τότε στους πεινασμένους Δελφιώτες Ιτιώτες κ.λ.π. για να μην φάτε ξύλο. Γιατί όπως είναι γνωστό, όχι αυτοί που σήμερα σας βρίζουν αλλά αυτοί που σήμερα σας γλύφουν και χωρίς να θέλουν να σπάζουν αυγά το παίζουν πονηρούληδες εκ του ασφαλούς, καθώς χρόνο με το χρόνο θα ξεδιπλώνετε μπροστά τους η αλήθεια, πείνα βοηθούσης, όσο περισσότερο θα θέλουν να κρύψουν το ότι θα νιώθουν παντελώς ηλίθιοι, τόσο περισσότερο θα θέλουν να σας κρεμάσουν στην πλατεία. Και το ξαναλέω, όχι αυτοί που σήμερα σας βρίζουν. Οι σημερινού δικοί σας θα σας κρεμάσουν. Το κακό είναι πως για τον τόπο θα είναι πια αργά. Άντε και καλά στερνά.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΜΙΝ Η ΚΕΡΝΕΟΣ ?????

Ανώνυμος είπε...

Συνηθίζεται οι ατυχείς πολιτικοί ,να ακολουθούν παντα τον εύκολο δρόμο της επιτυχίας ,χωρίς να πράξουν τίποτα γι αυτό.Ετσι και ο δήμαρχος μας έκανε μια βόλτα ,είδε πως προχωρά ένα έργο που διευκολύνει πολίτες και εταιρεία και ......έβγαλε και μια αναμνηστική ,παρέα με δυο απο τους υπεύθυνους για την απόλυση 50 και βάλε εργαζομένων,σε παρένθεση ψηφοφόρων του.Και εις ανώτερα Θανάση ,καιρός να ξεπεράσεις τους συναισθηματισμούς ,άλλωστε το χόμπι της εταιρείας αυτής ,(φανατικοί ),είναι .......οι απολύσεις.Παρε λοιπόν μαθήματα!

Ανώνυμος είπε...

Φιλε των 8.34 αμα δειξουν στο Συμουλιο Επικρατειας την πρωτη φωτογραφια τοτε θα καταλαβουν κι αυτοι του Συμβουλειου για πιο πραγμα μιλαμε τοσα χρονια !!! Θα δουν δηλαδη οτι αυτο που πατανε τα μανεκεν ειναι κοκκινοχωμα που φτανει στα σπιτια μας !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αρκεί το συμβούλιο επικρατείας να μην είναι και αυτό στο κόλπο. Οπως και οί υπόλοιπες υπηρεσίες και υπουργεία ...