Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

ΠΟΛΥΔΡΟΣΟΣ -ΣΟΥΒΑΛΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ . Τα όμορφα χωριά όμορφα καταστρέφονται...Και οι 20 πληγές της που κακοφορμίζουν.



" Σουβάλα ...προικισμένη από τη φύση αλλά πλήρως εγκατειλημμένη. Σουβάλα...  νεκροταφείο κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας και πολιτιστικής δραστηριότητας . Ότι καλό πάει να γεννηθεί εδώ είναι καταδικασμένο σε θάνατο!"


Δες παρακάτω,  διάβασε, σκέψου, κλάψε  και πες αλίμονο.......
Αναγνώστης του  μπλόγκ είχε αναρτήσει  το  παρακάτω   σχόλιο κάτω από το δημοσίευμά μας  για το δασύλλιο της  δεξαμενής (  καλά... σιγά  μην ίδρωσε το αυτί κανενός..),  με  το οποίο  επεσήμανε  και συνόψισε τα  βασικότερα  προβλήματα  που  καταταλαιπωρούν χρόνια τώρα την Πολύδροσο και τους κατοίκους  της  και  δεν αντιμετωπίζονται.
-Δάση εγκατειλημμένα.

-Ποτάμια ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς τίγκα στο σκουπιδαριό.

-Όλες οι στροφές του δρόμου πρός τον Παρνασσό και την Άνω Σουβάλα, του χώρου της δεξαμενής συμπεριλαμβανομένου, σκουπιδότοποι.

-Όλοι οι αγροτικοί δρόμοι , σκουπιδόδρομοι.

-Κάδοι σκουπιδιών μέσα στην μπόχα από την απλυσιά και εξαφανισμένοι....Μόνο  με  το δορυφόρο μπορείς να τους εντοπίσεις.

-Δίκτυο νερού σε αρκετές ακόμα γειτονιές με αμιαντοσωλήνες.

- Μπόχα απο κακοφτιαγμένες αποχετεύσεις μέσα στο χωριό, ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες που το σκ..ο ανεβαίνει στην επιφάνεια. 
Αφήστε που κάποιες από αυτές σπάνε συνεχώς και  τα  λύματα μπαίνουν στις αυλές των σπιτιών.

-Η καθαριότητα του χώρου των πηγών αφημένη κυριολεκτικά στον πατριωτισμό των Συλλόγων και μόνο.

- Η ηχορύπανση έχει βαρέσει κόκκινο!

-Η "ευωδία" που αναβλύζει από την αποχέτευση-υπόνομο των λυμάτων του χωριού ξεκινώντας από το γεφυράκι προς το νεκροταφείο(τελευταία σπίτια του χωριού) συνοδεία της "ευχάριστης" μυρωδιάς από τους παραπέρα στάβλους σε πάει μέχρι τις πηγές.
-Ο χώρος της Δήμητρας δραματικά εγκατειλημμένος.
-Δρόμοι γεμάτοι λακκούβες και  κακοσυντηρημένοι.
-Το κτίριο του Γυμνασίου μαραζωμένο .

-Το σπίτι-δωρεά του Μαρρέ ερειπωμένο.

- Αντικειμενικές αξίες....Εκάλης!

-Τα Τέλη ύδρευσης.....Υπέρογκα! Άσε που οι περισσότεροι είμαστε οι μ...ες που τα ακουμπάμε κανονικά και κάποιοι άλλοι..."το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις"?

-Τα νερά ρέουν άφθονα από τον Παρνασσό και αντί να τα μαζέψουμε στις  δεξαμενές του χωριού ,  αντλούμε  με μοτέρ νερό από την Αγία Ελεούσα πληρώνοντας στη ΔΕΗ κάπου 70 000 το χρόνο . Και λέω πληρώνουμε , γιατί στην καμπούρα μας τα φορτώνουν.

-Πινακίδες σήμανσης.... Η καλύτερη εξάσκηση στη σκοποβολή!
-Βλάβες στο δίκτυο ύδρευσης.... Εδώ κι αν χρειάζεται υπομονή...
- Γέμισμα βυτιοφόρων με  τζάμπα νερό από τους κρουνούς του δικτύου για τις πισίνες κάποιων.

-Παρ' όλα αυτά έχουμε και πεζόδρομο...Με σήμανση μάλιστα  !  Τον ξέρετε?
Κακώς ... Να  τον  μάθετε.
-Σουβάλα . Νεκροταφείο κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας και πολιτιστικής δραστηριότητας . Ότι καλό πάει να γεννηθεί εδώ είναι καταδικασμένο σε θάνατο!
Την θλιβερή κατάσταση προσπαθούν απεγνωσμένα να αντιμετωπίσουν οι Σύλλογοι και μόνο αυτοί....
Απογοήτευση, παράπονο, θλίψη, αγανάκτιση , θυμός !!!!

Και από την άλλη .... ανικανότητα, καναπεδο- μουριο- πλατανο- κριτική , φθόνος, επιδεικτική αποχή από κάθε τοπική, πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα και ωχαδερφισμός ή καλύτερα σταρχιδισμός όπως το λέει ένας φίλος......

3 σχόλια:

  1. EPISKEPTOMAI ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.
    ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΤΟΛΙΔΙ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ-ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΣΟΥΒΑΛΑ- ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΡΝΑΣΣΙΑ ΧΩΡΙΑ, ΔΙΚΑΙΩΣ Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΧΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΘΕΙ Η ΜΥΚΟΝΟΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ?
    ΟΜΩΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ Η ΟΛΙΓΟΠΩΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΗΣ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΟΤΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΘΑ ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΜΕ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΙΣΩΣ ΤΗΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΟΓΙΚΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΕΡΜΗΝΕΥΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΤΗΡΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ, ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.
    Η ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ:
    ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ-ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ-ΥΨΗΛΗ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ-ΟΧΙ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΡΔΟΣ ΤΗΣ ΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ....ΓΙΑΤΙ Ο ΕΠΙΣΚΕΠΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΔΥΣΦΗΜΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΣ...
    Η ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΜΒΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΩΝ 4.000.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΣΕ 3 ΠΟΛΕΙΣ ΤΩΝ 150 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 200.00 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΚΑΣΤΗ, ΜΕ ΤΟΣΟ ΠΛΟΥΤΟ ΦΥΣΙΚΟ,ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ,ΙΣΤΟΡΙΚΟ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ,ΠΕΡΙΗΓΗΤΙΚΟ ΚΛΠ, ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΤΗΡΟΥΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΗΜΕΡΙΝΩΝ ΔΥΣΚΟΛΙΩΝ, ΩΣ ΤΟΠΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 ΗΜΕΡΑΣ ΜΕ ΟΣΑ ΟΦΕΛΗ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ...........
    Απάντηση
  2. ΑΥΡΙΟ 30/9 ΣΤΗ ΓΡΑΒΙΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΤΜΗΜΑ . ΜΕΤΡΗΣΤΕ ΠΟΣΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΟΥΒΑΛΙΩΤΕΣ ΠΟΥ ΚΟΚΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΚΟΡΩΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ. 5 ? 10 ? ΤΟ ΠΟΛΥ. ΑΜΑ ΠΑΣ ΟΜΩΣ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ. ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΚΕΙ... ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΤΟΥΣ Η ΑΝΤΕ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΣΙΑ ΤΑ ΠΛΑΤΑΝΙΑ. ΞΕΡΕΤΕ ΤΙ ΖΗΜΙΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΘΟΛΩΜΕΝΑ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΙΚΑ ΜΥΑΛΑ ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΣΚΙΕΡΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ? ΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΚΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΦΟΥΚΑΡΙΑΡΙΚΑ....
    Απάντηση
  3. Γιατί βρε ντόπιοι άρχοντες......29 Σεπτεμβρίου 2016 - 10:05 μ.μ.
    Γιατί βρε ντόπιοι άρχοντες
    κάνετε το κορόιδο
    και μόνο για ένα καίγεστε
    όταν σκάν' μύτη οι εκλογές
    να τρέχετε στον κόσμο?

    Εσείς δεν ζείτε στο χωριό
    δεν σας ενδιαφέρει
    που όλα γίναν ρημαδιό
    κι ακόμα που θα φτάσουμε
    ένας θεός το ξέρει.

    Βρωμίσαν τα ποτάμια μας
    οι δρόμοι κι οι ράχες
    και για νερό πληρώνουμε
    πάρα πολλούς παράδες?

    Μας ρήμαξαν στον Ένφια
    όλες οι εξουσίες
    σαν την Εκάλη γίναμε!
    Τίνος καλοί μου άρχοντες
    πληρώνουμε αμαρτίες?

    Το δάσος της δεξαμένης
    πάει για ξηρασία,
    κανένας δεν σκοτίζεται
    κι οι Σουβαλιώτες κάτοικοι
    καμιά διαμαρτυρία.

    Βάλτε μυαλό συνέλθετε
    λιγάκι ασχοληθείτε
    γιατί σε τούτο το χωριό
    κι εσείς οι ίδιοι ζείτε.

    Παρατηρητής

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

" Δήμος Δελφών ...προικισμένος από τη φύση και την ιστορία αλλά πλήρως εγκατειλημμένος. Δήμος Δελφών... νεκροταφείο κάθε δημιουργικής πρωτοβουλίας και πολιτιστικής δραστηριότητας . Ότι καλό πάει να γεννηθεί εδώ είναι καταδικασμένο σε θάνατο!"
Ξερόλες υπάρχουν παντού, μόνο εδώ όμως τα κόμματα και οι προστάτες τους έχουν βάλει να διοικούν και εμείς υπακούμε απο κακιά συνήθεια.
Ή μήπως διαφωνεί κανείς;
Ή μήπως υπάρχει κανείς να ασχολείτε με τα κοινά και να μην έχει καταλάβει εξαιτίας ποιού ιδιωτικού συμφέροντος συμβαίνει αυτό;
Ή μήπως ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ότι αυτός ο τόπος, όλος μαζί θα πάει μπροστά ή όλος μαζί στον πάτο.