Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Π.Ταγκαλής σε συνέντευξή του στην ΩτΦ : «Δεν θα έχαναν την έδρα»

 

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δελφών αναφέρεται στην αποπομπή 


Μανανά από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ εκφράζοντας την πεποίθηση ότι: -Πιστεύει ότι ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα μετά την επιλογή αυτή του κόμματος και ξεκαθαρίζει ότι δεν εξέπληξε κανέναν. -Ασκεί έντονη κριτική στη Δημοτική Αρχή 

 Προτιμά να μην ανοίξει τα χαρτιά του για τα μελλοντικά πολιτικά του σχέδια ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του δήμου Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής σε συνέντευξη του στην ΩτΦ, ωστόσο αποδίδει τη σκληρή, καθαρά αντιπολιτευτική του στάση στην υποχρέωση του απέναντι στους κατοίκους που τον τίμησαν με την ψήφο τους, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι λειτουργεί χωρίς ίχνος λαϊκισμού.
Θεωρεί απόλυτα υπεύθυνη τη Δημοτική Αρχή για το οικονομικό «Βατερλό» που θα υποστεί ο δήμος αν καταπέσουν δικαστικά οι αυξήσεις των τελών. Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό εξηγεί ότι η διαβούλευση δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά, ενώ υποστηρίζει ότι «ο Δήμος μας, καλείται να «ματώσει»  οικονομικά τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικότερα θέματα, άμεσης προτεραιότητας, όπως κτιριακές παρεμβάσεις σε σχολεία με σημαντικά προβλήματα». 
Σχετικά με το σάλο που προκλήθηκε για το νερό από την αρχή του 2016 ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να σιγοντάρουν ποτέ προσπάθειες αποσταθεροποίησης του δήμου.  «Είχαμε την υπομονή να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία, τόσο του συμβεβλημένου με το Δήμο και πιστοποιημένου φορέα, όσο και της Περιφέρειας, αποφεύγοντας να υποθάλψουμε περίεργες οργανώσεις που ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη με την «ανοχή» των Πολιτών στο Προσκήνιο αλλά και του κ. Γ.Δρακάκη, θέτοντας σε κίνδυνο την τουριστική περίοδο για το Δήμο μας. Μπορεί να ασκούμε έντονη αντιπολίτευση σε θέματα μείζονος σημασίας, όμως φαινόμενα αποσταθεροποίησης  του Δήμου δεν πρόκειται να «σιγοντάρουμε», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Δεν παραλείπει να αναφερθεί στην ασυνεννοησία μεταξύ Δημάρχου και Βουλευτή, αναφέροντας για τον δεύτερο ότι «η έλλειψη συνεργασίας που τον διακρίνει και οι γενικότερες πολιτικές συνθήκες που επικρατούν σε κεντρικό επίπεδο τον εκθέτουν πολιτικά, αφού αδυνατεί να υλοποιήσει ακόμα και τα αυτονόητα. Η εποχή μας έχει ανάγκη από σύνθεση, έχει ανάγκη από συνεργασίες και συνεννόηση τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο». 
Αναφορικά με τα προβλήματα του νοσοκομείου πιστεύει ότι όσο δεν κατονομάζεται η αιτία των προβλημάτων δεν θα βρεθούν οι λύσεις.  «Όσο δεν υπάρχει συνεργασία Δήμου και βουλευτή και όσο δεν ονοματίζονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι, δεν πρόκειται να υπάρξει προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση για πραγματική διεκδίκηση», ισχυρίζεται.

Εμφανής η παρακμή του δήμου

ΩτΦ: Το τελευταίο διάστημα έχετε εντείνει την κριτική σας προς τη Δημοτική Αρχή. Να υποθέσουμε ότι αυτό αποτελεί μια έμμεση εξαγγελία ότι επιμένετε στο δήμο;

Π.Τ.: Η συνέπεια στην ενασχόληση με τα κοινά, όπως και η εργατικότητα, απ’ όποια θέση και να είσαι, είναι σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη αποτελεσμάτων. Με γνώμονα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, χωρίς δόση λαïκισμού και με τιμιότητα έναντι των συμπολιτών, που με τίμησαν με την ψήφο τους, συνεχίζω τον αγώνα για εποικοδομητική αντιπολίτευση. 
Η Διοικούντες το Δήμο, δυστυχώς ευρίσκονται εκτός πραγματικότητας, είναι παντελώς ανακόλουθοι με τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα στην παραγωγή έργου, έχουν έλλειψη  κεντρικού συντονισμού, έχουν χάσει τη μάχη με την καθημερινότητα και ασχολούνται επιμελώς με την εξόφληση των προεκλογικών τους «γραμματίων».
Η εμφανής παρακμή στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος μας, προκαλεί τις παρεμβάσεις μας και δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο την παρούσα χρονική στιγμή.

ΩτΦ: Για δεύτερη φορά αποφασίσατε να προσπαθήσετε να φρενάρουν οι αυξήσεις στα δημοτικά τέλη. Ωστόσο, αν το πετύχετε υπάρχει ο κίνδυνος να επιστραφούν εντόκως στους δημότες ως «αχρεοστήτως εισπραχθέντα». Η ζημιά που θα προκαλούσε αυτό στο δήμο δεν σας απασχολεί, υπό την έννοια ότι διεκδικείτε τη διοίκησή του και ίσως οι επιστροφές να γίνουν από την επόμενη Δημοτική Αρχή;

Π.Τ.: Οι αυξήσεις των τελών (λόγω μεταφοράς των απορριμμάτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων της Λαμίας) είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του συστήματος καθαριότητας, αρκεί να γίνεται με σεβασμό στους Νόμους και στον  Πολίτη και με γνώμονα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε Κοινότητας. Δεν μπορεί να επιβαρύνονται το ίδιο οι Πολίτες μιας Κοινότητας με αποκομιδή των απορριμμάτων μια φορά την εβδομάδα σε σχέση με αυτούς των οποίων η αποκομιδή γίνεται πολύ περισσότερες φορές. Η Δημοτική Αρχή αυτό δεν θέλει να το καταλάβει. Με τις αυξήσεις που έχει επιβάλλει φορολογεί πρόσθετα τους Πολίτες σε μια περίοδο ιδιαίτερα επιβαρυμένη από τη φοροκαταιγίδα της κυβέρνησης και των δανειστών. Οι υπηρεσίες Καθαριότητας είναι ανταποδοτικές βάσει Νόμου. Έχω επανειλημμένα δημοσιοποιήσει τις απόψεις μου ότι οικοδομούν την Οικονομική πολιτική τους βασιζόμενοι σε παράνομη φορολόγηση, η οποία αν εκπέσει Δικαστικά ενέχει  κίνδυνο κατάρρευσης των οικονομικών του Δήμου. Η ευθύνη τους ανήκει «εις το ακέραιο.»
Και μην ξεχνάτε ότι,  «Ο μη προσδιορισμός του τέλους στο προσήκον ύψος έτσι ώστε να καλύπτονται οι σχετικές δαπάνες (άρθρο 17 του Ν.1080/80), συνιστά παράβαση καθήκοντος και επισύρει κατά των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 142 & 143 του Δ.Κ.Κ.»

ΩτΦ: Σε ποιόν ή ποιους τομείς θεωρείτε ότι οι αποδώσεις τις Δημοτικής Αρχής έχουν αρνητικό πρόσημο και που το αποδίδετε;

Π.Τ.: Τι να πρωτοαναφέρω, 
 τα έργα που έλαβαν ως προίκα και σέρνονται, όσα φυσικά από αυτά από αυτά έχουν διασωθεί,
 τα χωροταξικά που τα παρέλαβαν σε τελικό στάδιο, χωρίς να περαιώσουν ούτε ένα, δύο χρόνια μετά,
 την Περιβαλλοντική «ευαισθητοποίησή» τους με τη δημιουργία χωματερών σε Άμφισσα και Ιτέα, 
 τη δικαιολογημένη «έκρηξη» των καταστηματαρχών στο Γαλαξίδι για την καθημερινότητα (νερό-βιολογικός-απορρίμματα),
 το φιάσκο με την εφαρμογή του Κανονισμού Κοινόχρηστων χώρων, τόσο στην παράνομη διάθεση των χώρων, όσο και στον ανύπαρκτο ή επιλεκτικό έλεγχό του,
 τη φορολόγηση των πολιτών διαμέσου των υπέρογκων αυξήσεων στα ανταποδοτικά με παράνομες αποφάσεις, κριθείσες από το ΣτΕ,
 τη δήθεν μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στους Προέδρους (ακυρώθηκε η απόφαση του Δ.Σ. ως μη σύννομη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση)
Είναι εμφανής η έλλειψη «ταυτότητας» και οι λανθασμένες Πολιτικά επιλογές.
Είναι εμφανής η έλλειψη αυτοδιοικητικών στελεχών με εμπειρία, αλλά και νέων με διάθεση να μάθουν, να δουλέψουν, να οργανώσουν και να επιφέρουν αποτέλεσμα. 
Είναι εμφανής η έλλειψη τεχνογνωσίας, η οποία αποτελεί βασικό συστατικό της επιτυχίας. 
Τα παραπάνω οφείλονται στις λανθασμένες επιλογές συνεργατών προεκλογικά και στις λανθασμένες επιλογές συνεργατών μετεκλογικά.
Δεν υπάρχει οργάνωση και συντονισμός, αφού ο κομβικός ρόλος του γενικού γραμματέα έχει περιοριστεί σημαντικά. Δεν είναι τυχαίο το φαινόμενο των μαζικών παραιτήσεων τόσο Δημοτικών όσο και Τοπικών συμβούλων του κ. Παναγιωτόπουλου.

Δεν περιλαμβάνονται κομβικά σημεία

ΩτΦ: Έρχεται η κυκλοφοριακή ρύθμιση της Άμφισσας, ενώ ετοιμάζεται και η κυκλοφοριακή μελέτη για την Ιτέα που θα της προσφέρει έναν παραλιακό πεζόδρομο. Ποια είναι η γνώμη σας για αυτές τις αλλαγές;

Π.Τ.: Έχω εκφράσει την άποψη κατά το παρελθόν, ότι η Άμφισσα χρειάζεται μια νέα, σύγχρονη και ολοκληρωμένη κυκλοφοριακή μελέτη.
Πρέπει, όμως, να αξιολογούμε και να επαναπροσδιορίζουμε τις θέσεις μας ανάλογα με τη χρονική και Οικονομική συγκυρία στην οποία ευρισκόμαστε. Αυτό μας καθιστά επίκαιρους και σύγχρονους, αφού με αυτό τον τρόπο αφουγκραζόμαστε καλύτερα τις ανάγκες των Πολιτών. Και αυτό πρέπει να κάνουμε.
Ωστόσο οφείλω να κάνω μερικές σημαντικές επισημάνσεις στην υποβληθείσα μελέτη.
Η διαβούλευση μιας κυκλοφοριακής μελέτης δεν μπορεί να γίνει ηλεκτρονικά. Κανείς από τους Πολίτες, ακόμη και εμείς που λόγω ειδικότητας είμαστε συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους διαδικασίες, δεν μπορούν να καταλάβουν από τον υπολογιστή τους τις προτεινόμενες παρεμβάσεις. Είναι χαμένος χρόνος και γίνεται μόνο για το θεαθήναι. Απαιτείται να γίνει παρουσίαση σε έντυπη μορφή.
Η υποβληθείσα κυκλοφοριακή μελέτη είναι αποσπασματική, βασίζεται πάνω στα στοιχεία του Γ.Π.Σ. της Άμφισσας της περασμένης δεκαετίας , τη στιγμή που η οικονομική κρίση αλλάζει καθημερινά τα δεδομένα και εκτιμώ ότι θα τα αλλάξει ακόμα περισσότερο το προσεχές χρονικό διάστημα.
Εξ\' αρχής, ο μελετητής παραδέχεται της μη ύπαρξη σοβαρού προβλήματος για τα οχήματα.
Επιβαρύνεται μεγαλύτερη μερίδα συμπολιτών μας από τη μεταφορά της Λαϊκής.
Δεν περιλαμβάνονται στη μελέτη οι δύο κεντρικές πύλες εισόδου (Σαλώνων & Γιδογιάννου)  της Άμφισσας (!) και η περιοχή του κτιρίου της «Περιφέρειας» η οποία «σηκώνει» σημαντικό κυκλοφοριακό φόρτο. 
Γενικά, παρά την σοβαρή προσπάθεια που έχει καταβληθεί και τις διορθώσεις που απαιτούνται, άποψή μου είναι, ως γενική τοποθέτηση, ότι οι κυκλοφοριακές παρεμβάσεις είναι άκαιρες χρονικά.
Παρεμβάσεις, φυσικά και χρειάζονται για τη βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, πρέπει, όμως, την παρούσα χρονική στιγμή να περιοριστούν στα απαραίτητα όπως:
Εφαρμογή του κανονισμού κοινόχρηστων χώρων χωρίς «διακρίσεις» για να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια και τοποθέτηση μπαρών στους πεζόδρομους, ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς οι πεζοί.
Στοιχειώδης αστυνόμευση του κέντρου της πόλης (σε συνεργασία με την Τροχαία) και σήμανση των οδών ώστε να εξυπηρετούνται επαρκώς τα οχήματα.
Ο Δήμος μας, καλείται να «ματώσει»  οικονομικά τη στιγμή που υπάρχουν σημαντικότερα θέματα, άμεσης προτεραιότητας, όπως κτιριακές παρεμβάσεις σε σχολεία με σημαντικά προβλήματα. 
Σχετικά με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ιτέα, όταν ενημερωθούμε πλήρως, τότε θα τοποθετηθούμε.

Ανάλογα με τα προεκλογικά γραμμάτια που έχει να εξοφλήσει η Δημοτική αρχή η εφαρμογή του Κανονισμού Κοινόχρηστων Χώρων

ΩτΦ: Η παράταξή σας δίνει μεγάλη έμφαση στον Κανονισμό Κοινόχρηστων Χώρων. Πως κρίνετε την εφαρμογή του φέτος που είναι και η δεύτερη χρονιά;

Π.Τ.: Η παράταξή μας υπέβαλε προτάσεις και στήριξε τον Κανονισμό. Εκφράσαμε  όμως, πολλές αμφιβολίες σχετικά με την εφαρμογή του για δύο λόγους:
Πρώτον γιατί δεν υπάρχει πραγματική βούληση η οποία είναι βασική προϋπόθεση για την επιτυχία, γεγονός που έγινε άμεσα αντιληπτό, αφού δεν τηρούνται οι προβλεπόμενες  διαδικασίες δημοπράτησης με αποτέλεσμα συνεχείς καταγγελίες και ενστάσεις και
δεύτερον γιατί όρισαν, ως όργανο ελέγχου της εφαρμογής του, τον εκάστοτε αντιδήμαρχο και όχι υπηρεσιακό παράγοντα! Πραγματικά πρωτοποριακό και καινοτόμο!
Για ποιά, λοιπόν, εφαρμογή του Κανονισμού μιλάμε;
Αυτή που γίνεται αποσπασματικά, ανάλογα με τα προεκλογικά γραμμάτια που έχει να εξοφλήσει η Δημοτική αρχή;

ΩτΦ: Έχει ξεκινήσει μια τεράστια συζήτηση για την ποιότητα του νερού, η οποία φτάνει στη Δικαιοσύνη. Πολλοί συμπολίτες μας όμως φοβούνται και καταφεύγουν σε εμφιαλωμένο. Υπήρξατε αντιδήμαρχος Άμφισσας και βασικό στέλεχος της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Σε τι κατάσταση είναι το νερό πραγματικά και γιατί κατά τη δική σας εκτίμηση άνοιξε τώρα αυτή η κουβέντα;

Π.Τ.: Σχετικά με την Άμφισσα, η κατάσταση του νερού ευρισκόταν σε ικανοποιητικό επίπεδο τα προηγούμενα χρόνια, με σπάνια φαινόμενα ύπαρξης θολότητας μετά από έντονες βροχοπτώσεις. Σήμερα, αντιμετωπίζουμε συνεχείς οχλήσεις οι οποίες αφορούν τη θολότητα, αλλά και την ποιότητά του. Είναι σημαντικό για τους πολίτες της Άμφισσας να γίνει έλεγχος και να δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα, για να γνωρίζουν όλοι την ποιότητα του νερού που καταναλώνουν.
Η σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίσαμε τη συζήτηση για το νερό (Ιτέα) μας οδήγησε στην αποστασιοποίηση από τις υπόλοιπες παρατάξεις. Είχαμε την υπομονή να περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία, τόσο του συμβεβλημένου με το Δήμο και πιστοποιημένου φορέα, όσο και της Περιφέρειας, αποφεύγοντας να υποθάλψουμε περίεργες οργανώσεις που ξεσήκωσαν την κοινή γνώμη με την «ανοχή» των Πολιτών στο Προσκήνιο αλλά και του κ. Γ.Δρακάκη, θέτοντας σε κίνδυνο την τουριστική περίοδο για το Δήμο μας. Μπορεί να ασκούμε έντονη αντιπολίτευση σε θέματα μείζονος σημασίας, όμως φαινόμενα αποσταθεροποίησης  του Δήμου δεν πρόκειται να «σιγοντάρουμε».

ΩτΦ: Το πρόβλημα με την υποστελέχωση του νοσοκομείου Άμφισσας συνεχίζεται και εντείνεται. Παρόλα αυτά οι διεκδικήσεις από πλευράς Δήμων, Περιφερειακής Ενότητας  και Τοπικής Κοινωνίας φαίνεται να έχουν «κάτσει» . Πως πιστεύετε ότι πρέπει να κινηθούμε στη συνέχεια;

Π.Τ.: Το θέμα είναι καθαρά Πολιτικό. Υπεύθυνη είναι η κυβέρνηση και ο βουλευτής. 
Όσο δεν υπάρχει συνεργασία Δήμου και βουλευτή και όσο δεν ονοματίζονται οι πραγματικοί υπεύθυνοι, δεν πρόκειται να υπάρξει προσπάθεια προς τη σωστή κατεύθυνση για πραγματική διεκδίκηση.

ΩτΦ: Πρέπει να δίνονται χρίσματα σε δήμους και περιφέρειες από τα κόμματα;

Π.Τ.: Το σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στον Καλλικράτη δίνει από μόνο του την απάντηση στην ερώτησή σας. Φυσικά και όχι αφού οδεύουμε σε υπερκομματικά σχήματα. Εκτιμώ ότι έχει ωριμάσει σημαντικά η ιδέα για τέτοιου είδους αλλαγές, οι οποίες με πρόσθετη επεξεργασία, για την ύπαρξη ασφαλιστικών δικλείδων σε σημαντικά θέματα λειτουργίας, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στην αυτοδιοίκηση αναδεικνύοντας τους καλύτερους. Δεν πρέπει, όμως, σε καμία περίπτωση να διαχωρίσουμε-απομονώσουμε αυτές τις αλλαγές (και την επιτυχία τους) από τις πραγματικές διεκδικήσεις των Δήμων για οικονομική αυτοτέλεια, όπως το ίδιο το κράτος έχει θεσπίσει, αλλά ποτέ αποδώσει τους ανάλογους πόρους.

ΩτΦ: Στις εκλογές του περασμένου Σεπτεμβρίου ο κ. Θανάσης Μανανάς, πρώην Δήμαρχος και από τους κορυφαίους συνεργάτες σας, είχε οριστικοποιήσει τη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ , αλλά τελευταία στιγμή αποπέμφθηκε από αυτό. Σε τι βαθμό επηρέασε το αποτέλεσμα αυτή η επιλογή της ΝΔ και πως το βίωσε ο δικός σας συνδυασμός, καθώς παρότι χάσατε τις εκλογές παραμένετε μια συμπαγής ομάδα; 

Π.Τ.: Είχαμε συζητήσει στο συνδυασμό μας, το τι θα επακολουθούσε η αποπομπή αυτή. Δεν μας προξένησε εντύπωση το αποτέλεσμα, ακόμα και στα στελέχη μας που δεν πρόσκεινται στη Ν.Δ. Η κίνηση αυτή ήταν λανθασμένη, όπως και αποδείχθηκε. Αν δεν είχε συμβεί, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τις λανθασμένες επιλογές της Αθήνας !

Δεν έχουμε ανάγκη από «αλεξιπτωτιστές», που ανακαλύπτουν τη Φωκίδα παραμονές των εκλογών

ΩτΦ: Το επόμενο ψηφοδέλτιο της ΝΔ για τη μονοεδρική Φωκίδα, ποια χαρακτηριστικά πρέπει να έχει;

Π.Τ.: Η ίδια η κοινωνία μας ζητά τους καλύτερους και ικανότερους, αυτούς που είναι καθαροί και μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα του τόπου μας. Ανθρώπους που έχουν δώσει εξετάσεις και είναι επιτυχημένοι, ανθρώπους που είναι αυτόχθονες. Δεν έχουμε ανάγκη από «αλεξιπτωτιστές», που ανακαλύπτουν τη Φωκίδα παραμονές των εκλογών. Για όλους αυτούς τους λόγους, θα πρέπει να έχει λόγο και η Τοπική Κοινωνία στην επιλογή των στελεχών.

ΩτΦ: Παρά την αλλαγή αρχηγού στη ΝΔ η κομματική οργάνωση του νομού είναι άτονη, σχεδόν αδρανής. Πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος των κομματικών οργάνων στην ελληνική περιφέρεια;

Π.Τ.: Αυτό συμβαίνει για δύο, κυρίως λόγους. Πρώτον γιατί η απαξίωση της πολιτικής ζωής τις τελευταίες δεκαετίες-δικαίως κατά την άποψή μου με όλα όσα μεσολάβησαν- και η έλλειψη οράματος και ιδεών ακόμα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστες και τις κομματικές οργανώσεις και δεύτερον γιατί η ίδια η κεντρική διοίκηση του κόμματος τις απαξιώνει, όταν τις ενθυμάται λίγο πριν τις εκλογές. Τώρα σχετικά με την αλλαγή αρχηγού, το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει είναι πολύ μικρό για να δείξει αν έχει αλλάξει κάτι. Ελπίζω και εύχομαι να εκσυγχρονιστεί και να αποκτήσει το χαρακτήρα που πρέπει γιατί ο ρόλος τους πρέπει να είναι πρωταγωνιστικός, κοντά στον πολίτη που βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις, ειδικά στην περίοδο ανατροπής των πάντων που διανύουμε.

 ΩτΦ: Εσείς θα δεχόσασταν να είστε υποψήφιος βουλευτής, αν σας έκανε πρόταση το κόμμα σας;
Π.Τ.: Δεν θα δώσω είδηση απαντώντας σε μια υποθετική ερώτηση.

Εκτεθειμένος πολιτικά  ο Βουλευτής

ΩτΦ: Μια τελευταία. Θα ήθελα μια αξιολογική κρίση για την κυβέρνηση και τον τοπικό βουλευτή 

Π.Τ.: Όλοι γνωρίζουμε ότι, όλα τα πρωτόγνωρα σκληρά μέτρα που ζητούσαν οι δανειστές και αδυνατούσαν να θεσμοθετήσουν και να υλοποιήσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, υλοποιούνται από μια κατ’ ευφημισμό αριστερή κυβέρνηση. Οι ανατροπές στο προεκλογικό της πρόγραμμα ήταν θεαματικές (κατάργηση μνημονίων, κατάργηση ΕΝΦΙΑ, κίνημα «δεν πληρώνω», 13η σύνταξη κ.λ.π.), ενώ η προσπάθεια για δημιουργία μιας ενιαίας κεντροαριστεράς καταδεικνύει ότι ήρθε για να μείνει περισσότερο από ότι νομίζουμε. 
Για να διέλθουμε από την κρίση, πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη, πρέπει να κινηθεί η ελεύθερη Οικονομία, να κινηθούν οι επιχειρήσεις, να υπάρξει εξωστρέφεια. Για να επιτευχθεί αυτό απαιτείται σταθερό περιβάλλον υγιούς ανταγωνισμού, με κανόνες που θα θέσει και θα διασφαλίσει η κυβέρνηση. Απαιτείται το κράτος να γίνει φιλικό προς τις επιχειρήσεις. 
Δυστυχώς τίποτε από τα παραπάνω δεν συμβαίνει, γιατί ούτε έχει τα κατάλληλα στελέχη να το πράξει, ούτε κατά βάση είναι υπέρμαχος της ελεύθερης Οικονομίας. Η διαχείριση του μεταναστευτικού και ο περιορισμός  του αριθμού των ιδιωτικών καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας καταδεικνύουν την ανικανότητά τους αλλά και τους πραγματικούς στόχους τους.
Σχετικά με το βουλευτή του Νομού μας πρόκειται  για έναν επιτυχημένο επαγγελματία, που όμως ευρίσκεται μακριά από την αυτοδιοίκηση η οποία βιώνει τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής μας. Η έλλειψη συνεργασίας που τον διακρίνει και οι γενικότερες πολιτικές συνθήκες που επικρατούν σε κεντρικό επίπεδο τον εκθέτουν πολιτικά, αφού αδυνατεί να υλοποιήσει ακόμα και τα αυτονόητα.
Η εποχή μας έχει ανάγκη από σύνθεση, έχει ανάγκη από συνεργασίες και συνεννόηση τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο. 

http://www.orafok.gr/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ν΄ αφήσει τους παραγοντισμούς και το ύφος ομαδάρχη και ν΄ ασχοληθεί με την ουσιαστική αντιπολίτευση στο δήμο.