Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα. Στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι πρόσφατες ανθελληνικές προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας και της Αλβανίας.

Συνεδριάζει το ΚΥΣΕΑ στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον Τσίπρα
Όπως ανακοινώθηκε, σήμερα, Παρασκευή 30/9/2016, στις 15:30 θα συνεδριάσει το ΚΥΣΕΑ, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
Αίσθηση προκαλεί, πάντως, το γεγονός ότι η συνεδρίαση πραγματοποιείται στο Μέγαρο Μαξίμου, αντί στο Πεντάγωνο, όπως προβλέπεται, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, στην κορυφή της ατζέντας βρίσκονται οι πρόσφατες ανθελληνικές προκλήσεις από πλευράς της Τουρκίας και της Αλβανίας.
Επί της ουσίας, η σύσκεψη του ΚΥΣΕΑ γίνεται για τα μάτια του κόσμου, με την κυβέρνηση να καθυστερεί για ακόμη μία φορά να απαντήσει εγκαίρως στο «κρεσέντο» αλυτρωτισμού και άκρατου εθνικισμού, που επιδεικνύει τόσο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αμφισβητώντας με τρόπο απροκάλυπτο τη Συνθήκη της Λωζάννης, όσο και η Αλβανία, με «ενδιάμεσο» τον Αυστριακό Επίτροπο Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, ο οποίος ήγειρε από το πουθενά θέμα Τσαμουριάς.
Σημειώνεται πως το πρωί της Παρασκευής, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Ξυδάκηςείχε προαναγγείλει, μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει και δήλωση του πρωθυπουργού μετά το πέρας της σύσκεψης.

newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: