Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2016

Για τον χαρακτηρισμό του όρους Γκιώνα ως Εθνικού Πάρκου συνεδριάζει σήμερα στις 18:00 η επιτροπή περιβάλλοντος του Δήμου Δελφών




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            ΑΜΦΙΣΣΑ 05.09.2016
ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ                                                                          ΑΡΙΘΜ. ΠΡ. 16558
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ -------
Διεύθυνση: Πλατεία Κεχαγιά
                                                                                                           ΠΡΟΣ: Πίνακας Αποδεκτών
Τ.Κ. : 331 00 Άμφισσα
Πληροφορίες: Ε.Λαγγουράνη

ΚΟΙΝ.:
1. κ. Δήμαρχο Δελφών Τηλέφωνο: 2265350023 

2. Κυνηγετικούς Συλλόγους Ηλεκτ. Άμφισσας, Ιτέας, Γραβιάς, Λιδορικίου, Ευπαλίου. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠEΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση σύγκλησης στην 1 η Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος (άρθρο 70, Ν. 3852/2010).

Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (πλατεία Κεχαγιά) στην Άμφισσα την 09.09.2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 18:00΄ για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 70 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/τ. Α’/07.06.2010) :

1) Χαρακτηρισμός του όρους Γκιώνα ως Εθνικού Πάρκου, καθορισμός ζωνών προστασίας αυτού, χρήσεων, όρων και περιορισμών & Ίδρυση Φορέα Διαχείρισης αυτού.

2) Επί της αριθ. 27/09.06.2016 καταγγελίας των Κυνηγετικών Συλλόγων Άμφισσας κ.λ.π.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΑ ΠΙΛΑΛΑ - ΤΣΑΚΙΡΗ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΕΛΦΩΝ

Πίνακας αποδεκτών -- Μέλη

κ. Νικόλαος Μολιώτης, Αντιδήμαρχος.
κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου, Αντιδήμαρχος .
κ. Αθανάσιος Τσονάκας, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Χρυσούλα Σεγδίτσα Πονήρη, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Παναγιώτα Κασούτσα, Δημ. Σύμβουλος. 
κ. Γεώργιος Δρακάκης, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Γεώργιος Ιωσηφίδης, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Παγώνα Αραβαντινού-Τζε,

κ. Παναγιώτης Λάιος, « «

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

«Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα...» . Οι προκλήσεις άρχισαν για να αποδείξουν οι άρχοντές μας ποιόν δουλεύουν και για ποιόν δουλεύουν.
κ. Νικόλαος Μολιώτης, Αντιδήμαρχος.
κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου, Αντιδήμαρχος .
κ. Αθανάσιος Τσονάκας, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Χαράλαμπος Παναγιωτόπουλος, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Χρυσούλα Σεγδίτσα Πονήρη, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Παναγιώτα Κασούτσα, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Γεώργιος Δρακάκης, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Γεώργιος Ιωσηφίδης, Δημ. Σύμβουλος.
κ. Παγώνα Αραβαντινού-Τζε,
κ. Παναγιώτης Λάιος
Παρακαλώ πολύ να μας πει κάποιος τι θα πει σήμερα ο καθένας τους για τον ορεινό όγκο της Γκιώνας. Προσπαθούν να ξεπουλήσουν την παραλία των Δελφών στα οικονομικά συμφέροντα της εξόρυξης βωξίτη με κάθε τρόπο. Το λιμάνι των Δελφών για τους λεγάμενους (πλην Παναγιώτας Κασούτσα) είναι μεταλλευτικό και για τουρισμό θα αναπτύξουν δήθεν τα βουνά και θα φέρουν ξένους στην περιοχή (για τα βουνά), αυτούς που στις χώρες τους έχουν μόνο βουνά. Έστω το δούλεμα ότι περνάει μέχρι εδώ. Την Γκιώνα την δηλώνει ο Μελετητής όλη στο Χωροταξικό της Περιφέρειας για «αποκλειστική μεταλλευτική χρήση» (ποιος να έχει βάλει το χεράκι του άραγε;) Τι είπαν για αυτό οι λεγάμενοι; Ναι σε όλα. Με άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Μαζεύεται ήδη πολύ το δούλεμα που μας πατάνε και το για πόσο βλάκες μας έχουν. Αν η Γκιώνα χαρακτηριστεί Εθνικό Πάρκο, σημαίνει ότι έχει στοιχεία αξιόλογα για επίσκεψη και η κατάλληλη μελέτη θα προβλέψει και μέσα στο Εθνικό Πάρκο ζώνες τουριστικών εγκαταστάσεων κ.λ.π. χωρίς καταστροφή των αξιόλογων στοιχείων της. Όποιος δεν συμφωνεί η Γκιώνα να δηλωθεί Εθνικό Πάρκο χαρίζει την Γκιώνα στην αποκλειστική μεταλλευτική χρήση. Και όπως λέει και ο Σανούδος, το κοίτασμα θα το εξορύξουμε εκεί που υπάρχει. Και ας είναι δηλαδή στο καλύτερο, το ομορφότερο, το σπανιότερο σημείο. Να δούμε λοιπόν, ποιος θα διαφωνήσει και ποια δικαιολογία θα επικαλεστεί. Η αθλιότητα θα είναι, ενώ είναι δεδομένο ότι την διεκδικούν όλη την Γκιώνα τα διαπλεκόμενα συμφέροντα για «αποκλειστική μεταλλευτική χρήση», κάποιος να διαφωνήσει με το Εθνικό Πάρκο με δικαιολογία ότι αυτό θα εμποδίσει την ανάπτυξη τουρισμού. Αυτός θα σημαίνει ότι όχι μόνο μας έχει για βλάκες, όχι μόνο ότι μας δουλεύει προκλητικά, αλλά ότι δουλεύει ευθέως για τα συμφέροντα των εταιριών βωξίτη. Αν πληρώνεται κάτω από το τραπέζι πολλά ή λίγα, αυτό μικρή σημασία έχει. Εμείς τι κάνουμε; Για πόσο ακόμα θα τους ανεχόμαστε; Πόση ακόμη φτώχια θέλουμε;

Κρατήστε τη ώρα που τα γράφω αυτά. Δεν έχω ιδέα αν έχουν αρχίσει την συζήτηση ή τι λένε; Αν όμως όντως η διαπλοκή στους Δελφούς έχει ξεφύγει, θα ειπωθούν χοντρές και προκλητικές βλακείες.

Ανώνυμος είπε...

Το ωραιοτερο ανεκδοτο που εχει πει η Δημαρχια του Παναγιωτοπουλου !!! Να χαρακτηρισθει Εθνικο Παρκο η Γκιωνα αρα τουριστικα επισκεψημη !!! Και τι θα δουνε ρε λεβεντες του Δημου ??? Τις στοες , τις τρυπες , τις καταστροφες που εχει κανει η περιβοητη εταιρεια που δεν σεβεται τιποτε κ.λ.π. ???? Αλλα η ορεσειβια εφερε τις βοθρολημοπετρες απο τον χειμαρο της Αμφισσας για να στρωσει την παραλια του λιμανιου της αρχαιας πολης των Δελφων !!!!! Αμα ξερεις απο τουρισμο φαινεται !!!!! Αντε και χαρακτηριστικε Εθνικο Παρκο {αληθεια δημαρχε την μαμα εταιρεια την ρωτησες } θα σε αφησουν ποτε να κανεις παρεμβασεις για τουριστικους λογους ?????