Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Τσουχτερά πρόστιμα στα βαρέα οχήματα που αποφεύγουν τα διόδια


Τέλος στις διελεύσεις βαρέων οχημάτων από το παράπλευρο οδικό δίκτυο βάζει το υπουργείο Υποδομών με απόφαση του υπουργού κ. Σπίρτζη

Τσουχτερά πρόστιμα από 1.000 ευρώ ανά οδηγό και ιδιοκτήτη θα επιβάλλονται στα βαρέα οχήματα που χρησιμοποιούν το παράπλευρο οδικό δίκτυο για να γλιτώσουν τα διόδια.

AdTech Ad

Σύμφωνα με την απόφαση, του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων τα οχήματα άνω των 3,5 τόνων πρέπει να φέρουν ειδική άδεια, η οποία χορηγείται μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις ( πχ λόγω εγγύτητας επιχείρησης, δημοτικών ή ιδιωτικών έργων). Εξαιρούνται τα φορτηγά κάτω των 3,5 τόνων. Το πρόστιμο θα καταβάλλεται άμεσα διαφορετικά το όχημα θα ακινητοποιείται.
Η κίνηση των φορτηγών στο παράπλευρο δίκτυο έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια επιδεινώνοντας σε πολλές περιπτώσεις τις συνθήκες κυκλοφορίας σε χωριά αλλά και πόλεις που βρίσκονται δίπλα στο Εθνικό οδικό δίκτυο. Οι εκπρόσωποι των μεταφορικών εταιρειών κατηγορούν το Υπουργείο ότι δυσχεραίνει το μεταφορικό τους έργο και ότι δρα προς όφελος των παραχωρησιούχων που εισπράττουν τα διόδια στις εθνικές οδούς.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμα εισαι αριστερος μονο μονο τοσυμφερον του λαου και τωνεργαζομενων κοιταζεις !!!!!! Ρε τοσα ΨΕΜΜΑΤΑ που τα βρηκανε ????? Η δεν ξερουν ποιοι μεγαλοκαρχαριες τους λαδωνουν για να βγαζουντετοιους νομους ??? Ζητω η πρωτη φορα αριστερα που εχει χρεωσει μεσα σε 2 χρονια 100 δις τον κοσμακη και του περνει και τοψωμι απο το στομα με καθε μεσο και τροπο !!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αμα εισαι αριστερος μονο μονο τοσυμφερον του λαου και των εργαζομενων κοιταζεις !!!!!! Ρε τοσα ΨΕΜΜΑΤΑ που τα βρηκανε ????? Η δεν ξερουν ποιοι μεγαλοκαρχαριες τους λαδωνουν για να βγαζουν τετοιους νομους ??? Δεν ξερουν ποιοι εχουν τα διοδια και μασανε με σαραντα μασελες ??? Ζητω η πρωτη φορα αριστερα που εχει χρεωσει μεσα σε 2 χρονια 100 δις τον κοσμακη και του περνει και το ψωμι απο το στομα με καθε μεσoν και τροπο !!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ : ΟΠΟΙΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΑ ΦΕΡΥ ΜΠΟΤ ΣΤΟ ΡΙΟ - ΑΝΤΙΡΙΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΤΩΝΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !!!! ΤΗΝ ΓΕΦΥΡΑ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ !!!!!!!!